جمع­ بندی آزمون­ محور

جمع­ بندی آزمون­ محور

شروع جمع­ بندی آزمون­ محور

خب کم کم به دوران طلایی جمع ­بندی کنکور و شروع آزمون های مکرر نزدیک میشیم. که میشه حدودا یک ماه آخر قبل آزمون سراسری. این دوران بسیار مهم بوده و نباید از اهمیت ان غافل شوید!

شروع جمع­ بندی آزمون­ محور

ضروریات دوران جمع­بندی کنکور سراسری

خب بریم سراغ اینکه اصلا در دوران جمع­بندی کنکور چه مواردی هست. که لازمه رعایت کنیم تا بتونیم برسیم به قله­های موفقیت: (می­دونید پرسیدن سوال خوب خودش نصف جوابه.)

  • باید بفهمیم که کدوم مطالب نیاز به مرور و مطالعه­ی مجدد داره. ما که نمی­تونیم دوباره و از صفر شروع کنیم. و تمام مباحث رو مرور کنیم.
  • باید سعی کنیم مطالب رو در ذهنمون تثبیت کنیم، یطوری که تا روز رستاخیز یادمون بمونه. یکی از بهترین روش­ها برای تثبیت مطالب مرور سوال محور هست که هی تست بزنیم. و تست بزنیم تا اطلاعاتمون به چالش کشیده بشه، خیلی بهتر اشتباهاتمون یادمون بمونه. و تلاش کنیم دیگه این اشتباهات رو تکرار نکنیم.
  • و درنهایت نیاز داریم که در این بازه تعداد زیادی از نمونه سوالات سال­های گذشته کنکور سراسری رو حل کنیم. تا قلق طراحی سوالات کنکور دستمون بیاد و به قول معروف سر جلسه آچمز نشیم!

در نتیجه باید سراغ یه روش جامع و درجه یک که تمام این خصوصیات رو داشته باشه. و اساسی حواسش به حیاتی بودن شرایط ما باشه. چه روشی؟ ما بهش می­گیم روش جمع­بندی آزمون­ محور. این روش بارها و بارها در آزمون­های مختلف، امتحان خودشو پس داده و حسابی می­شه روش حساب کرد.

مراحل روش جمع­ بندی آزمون محور

در این روش زمان باقی­مونده تا کنکور رو به بازه ­های 3 روزه تقسیم می­کنیم. و در هر بازه یکی از آزمون­های کنکور سراسری در سال­های گذشته رو به روش آزمونی و با استفاده از تکنیک­های مدیریت زمان از خودمون آزمون می­گیریم. انگار که قراره قبل از آزمون کنکور اصلی چند بار دیگه کنکور بدیم. این تازه شروع ماجراست. و همون­طور که می­دونین اگه آزمون دادن 10درصد ماجرا باشه، تحلیل آزمون 90 درصد باقی­مونده رو تشکیل میده.

برای اطلاعات بیشتر از برنامه جامع توربو کلیک کنید.

تحلیل آزمون

حالا چطوری درست و اصولی آزمون رو تحلیل کنیم؟ 3 روز میشه چندتا نیم­روز؟ 6 تا دیگه، درسته؟ یه نیم روز که از خودمون آزمون می­گیریم و بعدش درصد­گیری (با احتساب نمره منفی) می­کنیم. و می­ریم سراغ تخمین رتبه در سایت­های مختلف. اینطوری می­تونیم یه سیر صعودی داشته باشیم. از اولین آزمون تا آخرین آزمون که میشه همون کنکور سراسری. در این مسیر رو به پیشرفت هم کلی انگیزه می­گیریم. و هر آزمون سعی می­کنیم نسبت به آزمون قبلی عملکرد بهتری داشته باشیم.

تحلیل آزمون

و بعد از آزمون هر نیم­روز رو به تحلیل یکی از دروس، اختصاص می­دیم. قبلا درصدگیری کردیم. تا دستمون بیاد. که بطور کل مثلا؛ در درس فیزیک وضعیتمون چطوره. حالا میریم سراغ بررسی سوالات. سوالات به 3 دسته تقسیم می­شن:

  • سوالات نزده
  • سوالات غلط
  • سوالات درست

به سوالات کدوم مباحث نتونستیم جواب بدیم:

  1. کلا این مبحثو بلد نیستیم؟
  2. قبلا استاد این مبحث بودیم و الان یادمون رفته؟ یا مشکل فقط یه جای کوچیک بوده که از ذهنمون پریده؟
  3. شایدم یه نکته­ی جدید مربوط به اون مبحث بوده که قبلا نمی­دونستیم؟

شیوه تحلیل آزمونشیوه تحلیل آزمون

اگر حالت اول بود. و کلا مبحث سختیه، چند بارم خوندی ولی بازم درست حسابی یاد نگرفتی، خب چه کاریه که بیخود زمان ارزشمندمون رو صرف این بحث کنیم. و در آخر نتیجه نگیریم؛ کلا میذاریمش کنار. این مبحث دقیقا حکم همون میوه­ نارسی رو داره که حالا حالاها قرار نیست برسه. پس وقتمون رو تلف نمی­کنیم. و میریم سراغ مباحث رسیده!

اگر حالت دوم بود، خب سریع اون مبحث رو مرور می­کنیم. و اینجوری این میوه­ی خوشمزه رو می­چینیم و میذاریم تو سبد ذهنمون تا مغزمون خودش طبقه بندیش کنه. اگه هم حالت سوم بود. که خب این نکته­ی جدید رو حاشیه­نویسی می­کنیم. یا میذاریمش کنار بقیه نکاتی که از قبل جمع کردیم.

به سوالات کدوم مبحث رو اشتباه جواب دادیم؟ و چرا اشتباه کردیم؟

  1. یادگیریمون ناقص بوده؟
  2. بی­دقتی کردیم؟
  3. یه نکته­ی جدید داشته؟
  4. یه بخشی رو یادمون رفته؟

اینجا اول دنبال علت اشتباهمون می­گردیم. و بعد سعی می­کنیم جلوی تکرار اشتباه رو بگیریم. و بعد در انتخاب مبحثی که باید مرور یا حذف بشه، دقیقا مثل حالت قبل عمل می­کنیم.

سوالاتی که درست بهشون پاسخ دادیم؟ آیا کلا کنارشون میذاریم؟

معلومه که نه! دوباره این سوالات رو بررسی می­کنیم. تا اگه نکته­ای داشته یا یکم در جواب دادن بهشون خوش­شانسی آوردیم. و یه قسمتی ازون مبحث رو یادمون رفته، بریم سراغش و مو رو از ماست بیرون بکشیم. این شکلی نقطه قوتمون رو تبدیل به نقطه قوت پایدار می­کنیم. و خیالمون راحت میشه که هرجوری ازش سوال بیاد تو آزمون، ما از پسش برمیاییم. به همین ترتیب، نیم­روز بعدی می­ریم سراغ درس بعدی و … و نیم­روز آخر رو به مطالبی اختصاص می­دیم که از هر درس باقی مونده، یا اگه وقت اضافه آوردیم میریم سراغ تورق سریع.

اگر به یک انتخاب رشته کنکور تجربی خوب نیاز دارید. همین الان اقدام کنید.

تورق سریع چیست؟

یعنی یه درسی مثل زیست که خط به خطش سواله، یا قسمت حفظیات شیمی و فیزیک رو خیلی سریع مرور می­کنیم. این تورق سریع هم می­تونه شامل کتاب درسی بشه که خب بالاخره اصلی ­ترین منبع طراحی سوالات کنکوره و هم می­تونه شامل حاشیه ­نویسی­ ها، خلاصه ­ها یا نکاتی بشه که مثل یه گنجینه­ ارزشمند تا الان جمع­آوری کردیم.

مزایای روش جمع­بندی آزمون محور

  • با روش جمع­بندی آزمون محور تا قبل روز آزمون ما چندین بار مطالب مهم و سوال­خیز رو مرور کردیم.
  • چندین نمونه سوال استاندارد کنکوری رو حل کردیم.
  • متوجه اشتباهمون و علتش شدیم و کلی تلاش کردیم تا اون­ها رو برطرف کنیم.
  • و خیلی از مطالب رو هم جوری در ذهنمون تثبیت کردیم که تا سال­ها بعد و حتی دوران دانشگاه هم یادمون نمیره.

این دوره اصلا دور­ه ریسک کردن و کارهای عجیب و جدید نیست. کاملا باید حساب شده و محتاط عمل کنیم. و هیچ راهی مطئن­تر از این نیست. که یه راهنمای کاربلد کنارت باشه. تا در این برهه­ی سخت به سوالاتت جواب بده و راهنماییت کنه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبطی که شاید برای شما جالب باشد