4 روش مرور و انتقال مطالب درسی به حافظه بلند مدت

4 روش مرور و انتقال مطالب درسی به حافظه بلند مدت

در این مطلب قصد داریم تا شما را با 4 روش مرور و انتقال مطالب درسی به حافظه بلند مدت آشنا کنیم

یکی دیگر از دغدغه های مهم دانش آموزان کنکوری مربوط به طرز مرور کردن مطالب درسی و نحوه انتقال آن به حافظه بلند مدت می باشد .چرا که بیشتر دانش‌آموزان این مشکل را دارند که مطالب درسی که مطالعه می‌کنند را پس از چندین ماه به خوبی و با همان کیفیت نمی توانند به یاد بیاورند و یا استرس می گیرند که آیا مطالبی که چند وقت پیش خوانده ایم ؛هنوز در ذهن من هست یا نه. به همین منظور مقاله ای را تهیه کرده ایم تا در آن روش های مرور صحیح مطالب درسی و همچنین انتقال مطالب درسی به حافظه بلند مدت را به شما آموزش دهیم. یادگیری این مطالب برای یک مرور صحیح کنکوری بسیار حائز اهمیت می باشد.

به طور کلی علت اصلی فراموش کردن مطالب درسی به مرور زمان ناشی از عدم برنامه‌ریزی صحیح دروس می‌باشد. هر چقدر که در برنامه ریزی درسی خود مرور مطالب درسی را جدی تر بگیرید ،مطالب مربوطه ماندگاری بیشتری در ذهن و حافظه بلند مدت شما خواهند داشت.

_مرور کردن دروس می‌تواند از روی کتاب و جزوات درسی باشد. که البته به علت حجم بالای آنها باعث خسته شدن و البته هدر رفتن وقت می شود. چه بسا در مرور کردن هدف، بازنشانی مطالب درسی در زمان کم می باشد.
همچنین مرور می‌توان با استفاده از نکته برداری و یادداشت برداری باشد که این روش نیز کامل تر و دقیق تر می باشد و همچنین تکرار مطالب از روی جزوات دست نویس و خلاصه نویسی فرد باعث میشود مطالب در حافظه بلند مدت وی بهتر ماندگار شوند.

1- فاصله زمانی مناسب برای مرور

شما در این مسیر نیاز به مشاور تحصیلی تجربی دارید تا بتواند تمامی راه و چاه ها را به شما نشان دهد

زمان مشخص شده در برنامه درسی شما برای مرور مطالب بسیار مهم می باشد .به طور میانگین فرد ۲۴ ساعت بعد از اینکه مطلبی را برای اولین بار مطالعه می‌کنند ممکن است حدود ۷۰ درصد مطلب را فراموش کند.
حالا از یک روز بعد یعنی ۲۴ ساعت بعد باز هم این مطالب را مرور کنید تا ماندگاری آن به ده روز برسد.
به طور کلی و میانگین مرور درس ها یک روز بعد از مطالعه ماندگاری ۱۰ روزه در ذهن خواهد داشت ،همچنین ۱۰ روز بعد از مطالعه ماندگاری یک ماهه و یک ماه بعد از مرور اول ماندگاری ۴ ماه در ذهن خواهد داشت.

به طور مثال اگر میخواهید دوساعت برای شیمی وقت بگذارید بهتر است مدت زمان کوتاهی یک ربع تا نیم ساعت اول را به مرور مطالب مربوط به جلسه قبل مطالعه شیمی شما اختصاص داده شود .
ظاهراً این کار وقت گیر می باشد اما اگر این مرور مطالب درسی در برنامه شما نباشد به مرور زمان باید وقت بیشتری را برای مطالعه دوباره از صفر بگذارید چون فراموش می کنید.

2-مرور کوتاه مدت و بلند مدت

هر دانش آموز کنکوری که برنامه دقیقی برای مطالعه خود دارد نیازمند یک مرور کوتاه مدت یعنی حدوداً هر دو هفته یک مرور کلی و یک مرور بلند مدت مانند آزمون های آزمایشی می باشد.

شما می توانید از روشی استفاده کنید که به طور مثال اگر روزی ۳ درس بخوانید به فرض دو درس آن مربوط به دروس اختصاصی و یک درصد آن عمومی باشد بهترین حالت برای مرور کوتاه مدت شما این است که از این سه درسی که هر روز مطالعه می‌کنید آخر شب قبل از خواب یک مرور بر خلاصه نویسی های خود و مطالب داشته باشید .

مرور بعدی برای روز بعد،یعنی ۲۴ ساعت بعد از مطالعه اصلی انجام دهید ،مرور آخر را برای آخر هفته بگذارید .با این روش دانش آموز می تواند طی دو هفته یک بار مطلب را بخوانید و سه بار مرور کند. شما با این روش ماندگاری مساله را در ذهن خود بالا می‌برید و حافظه بلند مدت شما نیز مطالب را بهتر به خاطر می سپارد.
برای مرور بلند مدت که همان آزمون های آزمایشی میباشند نیز بهتر است طبق برنامه تحصیلی خود که بهتر است با برنامه آزمون های شما نیز هماهنگی داشته باشد پیش بروید.

3-مرور با تست

مرور برای برخی درسها بهتر است که با تست انجام شود چرا که دروسی مانند ریاضی شیمی و فیزیک بیشتر نیاز به حل تست و تسلط بر تست زنی دارد و برای مرو نیز بهترین راه این است که بیشتر زمان مد نظر را بر روی تست زنی بگذارید.
این نکته را قابل توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید به طور مثال ۱۵۰ تست شیمی بزنید همه آنها را در یک روز نزنید. آنها را به سه روز تقسیم کنید و در هر روز ۵۰ تست بزنید با این روش هم مرور مطالب گام به گام انجام می‌شود و به حافظه بلند مدت شما کمک می‌کند و هم باعث می شود مطالب فراموشتان نشود.

4-خلاصه نویسی

شما باید از قسمت های مهم مربوط به مرور و بازنشانی مطالب خلاصه نویسی کنید.
البته این خلاصه نویسی ها در دوران جمع بندی بسیار مفید می باشد و همچنین شما با مرور کردن از روی جزوات دست نویس خود دانش آموز به فهم مطالب و بازنشانی بهتر آنها در زمین بسیار کمک خواهید کرد؛

قطعا شما اگر نکات درون مقاله را جدی بگیرید به بهترین ها خواهید رسید.

ما بهترین انتخاب رشته کنکور تجربی 1401 را برایتان انجام می دهیم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *