روش مطالعه درس شیمی

روش مطالعه درس شیمی

روش های ۱۰۰ زدن درس شیمیروش های ۱۰۰ زدن درس شیمی

شیمی دومین درس اختصاصی حائز اهمیت در رشته تجربی که مورد بی توجهی بیشتر داوطلبان کنکور از نظر اینکه آخرین درس در دفترچه است. قرار گرفته است. تعداد کسانی که به صد زدن شیمی در کنکور فکر میکنند اندک است. پس اگر شما جزو آن داوطلبانی هستید. که به صد زدن شیمی در کنکور فکر میکنید. و جزو اهداف تان است. با موسسه کنکور پزشکی مشاور کنکور تا آخر این مقاله همراه باشید. تا چند روش برای رسیدن به صد شیمی را برایتان بیان کنیم.

بخش های مهم درس شیمی را از دست ندهید.

اهمیت درس شیمی

همانطور که میدانید از دروس مهم و تاثیر گذار در رشته تجربی میباشد. بطوریکه آخرین درس اختصاصی موجود در دفترچه کنکور با ۳۵ سوال است. که کنکور سال های اخیر  نشان داده است. که سوالات در سطح دشواری اوج گرفته و سخت بوده اند. سوالات چالشی و شمارشی، مسائلی که در چند مرحله حل می‌شوند. گزینه های گمراه کننده، تله های متفاوت تستی، سوالات پیچیده و کلافه کننده همه و همه باعث شده تا رقابت در این درس میان داوطلبان بیشتر شده. و تاثیری که در رتبه شما میگذارد افزایش یابد. ضریب تاثیر این درس در کنکور ریاضی۷ و برای داوطلبان  کنکور تجربی ۹ میباشد.

روش مطالعه برای کسب درصد بالای درس شیمی

+از خط به خط کتاب درسی غافل نشوید. این را بدانید که شیمی درسی است. که علاوه بر ماهیت مفهمومی آن شما باید مطالب فرا گرفته را به حافظه بلند مدت خود بسپارید. و همزمان در مسائل آنکه مباحث محاسباتی هستند. هم مهارت کسب کنید. مباحث تحلیلی و مفهومی در شیمی مانند نحوه قرارگیری الکترون ها در مدار خود، آرایش الکترونی با نکات و استثناهایی که دارد. اسید و باز و واکنش های اکسایش و کاهش، انواع سلول های الکترولیتی و گالوانی، واکنش های فروپاشی، ترکیب، جابجایی، احتراق و … که فقط مسائل حفظی نیستند. از جمله مباحث تحلیلی مفهومی آن میباشند. که هم هنگام تدریس در کلاس و هم موقع مطالعه در منزل باید به آن توجه کنید.

در مباحث حفظی خط به خط کتاب درسی را با دقت مطالعه کنید. به مفاهیم و تعاریف، اعداد و ارقام مهم، مقایسه ها، نمودار ها، واکنش های مهم پرتکرار، تصاویر و حاشیه ها را با دقت بررسی کنید. درس شیمی مباحث به شدت مفهمومی دارد که نمی‌توان آنهارا صرفا حفظ کرد. و باید آنها را با شیوه های صحیح درک کرده و مطالعه عمیقی داشته باشید.

روش مطالعه برای کسب درصد بالای درس شیمی

+سعی کنید مطالعه فعالی داشته باشید.

یعنی همزمان مطالب شبیه هم را باهم ترکیب کنید  برای مثال اگر در شیمی یازدهم نکاتی را در مورد اتانول و انواع الکل ها در فصل ۲ یازدهم یادگرفته اید آن را با نکات مربوط به الکل ها در فصل پوشاک هم ترکیب کرده و به یاد بسپارید .یکی دیگر از روش های داشتن مطالعه فعال پرسیدن سوال از خود و یا تدریس مبحث خوانده شده برای خود و یا اطرافيان است .

 +تست زنی:

این را بدانید، که در درس شیمی مطالعه و یادگیری مطالب بدون حل تست بی فایده است. بنابرین اگر میخواهید که این حجم از مباحث مهم سه پایه را در ذهنتان طبقه بندی کرده. و به حافظه بلند مدت خود بسپارید. و در نهایت به درصد دلخواهتان برسید. تست زنی در این درس را از یک منبع صحیح جدی بگیرید. میتوان گفت حدود نیمی از سوالات شیمی کنکور، به سوالات مسائل اختصاص دارد. در اغلب مسائل نیز مباحث مختلفی با یکدیگر ترکیب شده. و در نتیجه آن یک تست در کنکور مطرح می شود.

مسائل شیمی بطور عمده مربوط به استوکیومتری، آنتالپی واکنش، سینتیک (سرعت واکنش)، محلول ها، اسید و باز، الکتروشیمی و تعادل می باشد. که در این بین سهم سوالات استوکیومتری بیش از بقیه مباحث است. (لازم به ذکر است. سوال از این مبحث اغلب به صورت ترکیبی با قسمت های دیگر طرح می شود.)

روش های 100%شیمی چگونه است؟

+سرعت عمل:

یکی از راه های افزایش سرعت عمل در شیمی تست زنی میباشد. بطورکلی برای تسلط در مسائل شیمی باید تست خیلی زیاد بزنید. تا با انواع دیدگاه ها و سبک های متفاوت در سوالات آشنا شوید. و با دیدن هر سوال به سرعت شروع به حل آن کنید. اگر به اندازه کافی تست نزنید. و با تیپ بندی های متفاوت آشنا نباشید. در همان لحظات اول نمی‌توانید راه حل مناسب را تشخیص دهید. و زمان زیادی را از دست میدهید. برای افزایش سرعت خود در حل مسائل در این درس  سعی کنید. در حفظ واکنش های شیمیایی مهم و موازنه کردن انها به مهارت برسید. و تکنیک های رایج محاسبه آسان را هم یاد بگیرید.

+مرور:

اگر میخواهید مطالب به حافظه بلند مدت شما برود و دچار فراموشی مباحث حفظی شیمی نشوید. باید دوره و مرور را در این درس داشته باشید. که شما می‌توانید در مرور مباحث شیمی هر سه پایه از روش های مقابل استفاده کنید.

  • خواندن خلاصه ها دقت کنید که شما در این کار نباید تمامی مطالب را بنوسید. بلکه شما باید نکات مهم، ترکیبی، پر سوال، دام های احتمالی در طراحی سوال و قسمت هایی که بیشتر از یاد می‌برید. را با جملات کوتاه یادداشت کنید. شما در این مرحله می‌توانید علاوه بر خلاصه های دست نویس خود، از جزوات اساتید، منابع و کتاب های کمک آموزشی موجود در بازار هم استفاده کنید.
  • رمز گذاری در این روش بهتر است. حین مطالعه مباحث مهم را شناسایی کرده. و نشان گذاری کنید. این روش به مرور سریع شما کمک بسیاری می‌کند. همچنین می‌توانید مطالبی که فراموش می‌کنید. یا حفظیاتی که بصورت چند موردی و شمارشی هستند. را برای خود رمزگذاری کنید. که اینکار به کمی خلاقیت شما نیز نیاز دارد.
  • تست زنی و خود آزمایی یکی از بهترین روش های مرور حل تست زمان دار است. که اینکار سبب افزایش سرعت شما در حین امتحان، آشنایی با انواع سوالات و تیپ بندی ها و اطمینان شما نیز در جلسه امتحان می‌شود. همچنین با گرفتن آزمون پس از مطالعه از خود می‌توانید با شناسایی  ضعف های خود و نشان دار کردن سوالاتی که غلط زدید مرور خود را نیز سریع تر کرده. و بازدهی آن را نیز بالا ببرید.

+تست های کنکور های ازمایشی مختلف را حتما کار کنید.

در کنار ازمونی که خود انتخاب کرده اید. و با برنامه آن پیش می روید. حتما سوالات ازمون های دیگر را هم کار کنید. سوالات ازمون های مختلف دارای ایده های جدید میباشد. که باعث می شود. همه انواع سوال را دیده باشید.

+برای صد زدن بیشتر از یک منبع را مطالعه کنید.

منبع اولی که برای تست های خود انتخاب می کنید. منبعی با سطح تست های ساده و متوسط باشد. و هدف از مطالعه تست های آن تکمیل اموزش خود درکنار کتاب درسی باشد. بعد از اتمام منبع اول (به هیچ عنوان در راستای هم دومنبع کار نکنید. و قبل از اتمام منبع اول به سراغ منبع دوم نروید.) منبع سخت تری را برای مطالعه انتخاب کنید. تا با تست های مختلف و دشوار اشنا شویدچون هدف شما صد درصد مطالب است.

برای مشاور تحصیلی رایگان همین الان دست بکار شوید.

تحلیل دقیق بودجه بندی و سوالات شیمی تجربی ۱۴۰۲

تحلیل سوالات شیمی تجربی کنکور ۱۴۰۲ و بودجه بندی مباحث را این چنین نشان می‌دهد.

  • شیمی پایه دهم تجربی: 8 سوال
  • شیمی پایه یازدهم تجربی: 14 سوال
  • شیمی پایه دوازدهم تجربی: 13 سوال

که پیشنهاد ما به شما عزیزان این است. که حین تست زنی به این مباحث توجه بیشتری داشته باشید.

  • آرایش الکترونی و جدول تناوبی : 5
  • شیمی آلی : 5
  • سینتیک : 2
  • نام گذاری،  فرمول نویسی و ساختار لویس : 1
  •  ترموشیمی : 4
  • تعادل : 2
  • جامد های بلوری : 2
  • استوکیومتری و واکنش ها: 4
  • اسید و باز : 4
  • الکتروشیمی :3
  • محلول ها : 2
  • خواص فلزی و نافلزی :1

بیشتر سوالات شیمی از کدام فصل ها است؟

طبق بررسی های انجام شده. میانگین شیمی در کنکور 1400: 5/5% یعنی حدود 320 هزار نفر درس شیمی را در کنکور نمی‌زنند. و یا منفی میزنند. بنابراین اگر بتوانید درصد بالایی در این درس کسب کنید. قطعا می توانید رتبه ی بسیار درخشانی را در کنکور سراسری به دست بیاورید. تست خیز ترین فصول پایه دهم به ترتیب عبارتند از:

بیشتر سوالات شیمی از کدام فصل ها است؟

  1. کیهان زادگان الفابی هستی (فصل 1)
  2. آب، آهنگ زندگی (فصل 2)
  3. رد پای گازهای در زندگی (فصل 2)

بر این اساس، تستخیز ترین فصل ها پایه یازدهم به ترتیب عبارتند از:

  1. پوشاک نیازی پایان ناپذیر (فصل 3)
  2. قدر هدایای زمینی را بدانیم (فصل 1)
  3. در پی غذای سالم (فصل 2)

و پر تست ترین فصول پایه دوازدهم شامل:

  1. مولکول ها در خدمت تندرستی (فصل 1)
  2. آسایش و رفاه در سایه شیمی (فصل 2)
  3. شیمی جلوه ای از هنر، زیبایی و ماندگاری (فصل 3)
  4. شیمی راهی به سوی آینده ای روشن تر (فصل 4)

لازم به ذکر است. که برخلاف باور عموم؛
صد زدن در درسی باعث امتیاز ویژه ای نمی شود. و درصد شما باتوجه به میانگین درصد های رتبه های بالا حساب میشود.

2 دیدگاه دربارهٔ «روش مطالعه درس شیمی»

    1. راضی صادقی

      متشکرم بابت همراهیتون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *