اعتیاد به فضای مجازی و موبایل در سال کنکور

اعتیاد به فضای مجازی و موبایل در سال کنکور

ما در این مطلب می خواهیم برای شما اعتیاد به فضای مجازی و موبایل در سال کنکور را شرح بدهیم .

مشاور تحصیلی تجربی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به موفقیت برسید

دغدغه بسیاری از دانش‌آموزان و والدین آنها این است که داوطلب کنکوری در سال کنکور خود نمی‌تواند زمان استفاده از موبایل خود را مدیریت کرده و به اصطلاح به فضای مجازی و کار کردن با موبایل اعتیاد پیدا کرده است. این عادت بد اگر اصلاح نشود و داوطلب کنکوری نتواند در سال کنکور در ارتباط با استفاده از فضای مجازی، موبایل، اینترنت و دیگر موارد مدیریت و برنامه ریزی داشته باشند قطعاً نمی تواند به موفقیت دست یابد.

این نکته در سال کنکور می تواند بسیار به ضرر دانش آموز تمام شود.

ما در این مقاله می خواهیم به موضوع اعتیاد به فضای مجازی، موبایل و دیگر عوامل این چنینی بپردازیم و چند راهکار برای ترک کردن این عادت مخرب بیان کنیم.

عادت های بد یک شبه به وجود نمی آیند

در ابتدا باید متن متذکر این نکته باشیم که هر عادت بدی یک شبه به وجود نیامده و وجود هر عادت بد با وجود استمرار آن در درازمدت بوده است .به همین دلیل ترک یک عادت بد نیز باید به مرور و صرف زمان انجام شود.

نمی توانید کسی را که هر روز زمان خود را صرف وبگردی، بازی های آنلاین و یا وقت گذرانی در فضای مجازی بوده را یک شبه از آن جدا کنید .

برخی از والدین یک شبه موبایل دانش آموز را از آن می‌گیرند و می‌گویند که از فردا باید شروع به درس خواندن کنی. این کار اشتباه است چرا که باعث عدم تمرکز دانش آموز هنگام مطالعه می شود و نه تنها پاسخگوی درستی برای ترک موبایل نیست بلکه ذهن فرد را بیشتر درگیر متحوای موبایل می‌کند.

همچنین باید مرحله ترک فضای مجازی برای دانش آموزان باید با اراده خود دانش آموز ،تمرکز و هدفمندی و به صورت مستمر و منظم در یک برنامه دقیق انجام شود تا نتیجه رضایت بخشی را به ارمغان بیاورد.

اعتیاد به فضای مجازی و موبایل در سال کنکور

مضرات اعتیاد به فضای مجازی برای دانش اموزان کنکوری:

  • ضعف و خستگی در طول روز
  • درگیری فکری و عاطفی
  • کاهش تمرکز برای یادگیری و مطالعه
  • هدر رفتن زمان مفید برای مطالعه
  • عقب افتادن از برنامه درسی صحیح
  • کاهش انگیزه برای دانش آموز
  • عقب ماندن از آزمون ها برای آمادگی در آزمون سراسری
  • کسب رتبه و نتیجه ی بد

روش های ترک اعتیاد به موبایل و فضای مجازی:

 

درس خواندن به صورت فشرده:

برای شروع برنامه درسی خود را به صورت فشرده شروع کنید. وقتی که شما بدانید از ساعت ۱۰ تا ۱۲ باید یک درس را بخوانید دیگر وقتی برای اتلاف شدن وجود ندارد که بخواهید به سمت گوشی بروید .بهتر است در بازه زمانی تمام نوتیف را بسته و گوشی را روی بی صدا بگذارید.موبایل خود را جایی بگذارید ک جلوی چشمتان نباشد تا مدام وسوسه نشوید با آن کار کنید.

_ هنگام خواب گوشی را همراه خود به رختخواب نبرید چرا که باعث میشود شما تا دیر وقت سرگرم موبایل خود شوید و باعث کاهش ساعت خواب شما می شود .همچنین برای فردا که می خواهید شروع به درس خواندن کنید ، کسالت دارید. پس قبل از اینکه به رختخواب خود بروید گوشی را کنار بگذارید.

_ در زمان های استراحت بین درسی تان از موبایل خود استفاده نکنید چرا که باعث میشود زمان از دستتان برود .بهتر است برای استراحت های بین درسی به سمت کارهای دیگری مانند چند دقیقه ورزش؟ حرکات کششی ،خوردن و آشامیدن و یا صحبت کردن با اعضای خانواده و یا هر چیز دیگری به غیر از گوشی بروید. این کار باعث می‌شود تا شما کم کم به نبود گوشی در برنامه روزانه خود عادت کنید‌.

_ اگر همچنان میل به سمت گوشی رفتن را دارید بهتر است بر روی گوشی خود چند اپلیکیشن برای مدیریت استفاده از گوشی خود نصب کنید .این اپلیکیشن ها به شما کمک می کند تا فقط در زمان خاصی و به مقدار خاصی از گوشی استفاده کنید و سپس دیگر نتوانید به گوشی دسترسی داشته باشید. همچنین این اپلیکیشن باعث می شود زمان از دستتان در نرود و در گذر زمان مدیریت داشته باشید.
مانند اپلیکیشن forest.

بخش دوم

_ در برنامه های مجازی خود مانند تلگرام، واتساپ ،اینستاگرام و غیره بهتر است تمام گروه ها و کانال هایی که وقت شما را هدر می دهند یا به صورتی برای شما جذابیت زیادی دارند و باعث می شود وقت شما را بگیرند پاک کنید. وقتی که شما گروه‌ها و کانالهای بی‌فایده خود را پاک می کنید ذهن شما دیگر به فکر این نیست که چه چیزهایی و چه پیام های جدیدی در آنها بارگذاری شده است. چرا که می‌داند آنها دیگر وجود ندارد و از دغدغه و مشغول بودن فکر شما کاسته می شود.

_ نکته بعدی راجع به کانال ها و گروه های درسی است که شما در آنها عضو هستید. سعی کنید این کانال‌ها را محدود کنید چراکه هر کانال درسی کیفیت و مطالب مفید را ندارد .همچنین این تفکر را نداشته باشید که باید همه مسائل مربوط به آنها را بخوانید و مطالعه کنید .بهتر است در این باره با مشاور تحصیلی خود مشورت کرده و تنها تعدادی را که به درد بخور هستند دنبال کنید .همچنین دنبال کردن آنها به این معنی نیست که تک به تک پست ها و فعالیت های آنها را پیگیری کنید.

_ باید برای استفاده از گوشی خود برنامه ریزی داشته باشید .می‌توانید تنها ساعتی در روز یا شب را به استفاده از گوشی بپردازید که در این مورد نه افراط کرده باشید نه تفریط. به طور مثال نیم ساعت بعد از خوردن ناهار یا نیم ساعت بعد از شام در این مورد باید با مشاور تحصیلی خود هماهنگ شوید و ساعت مربوطه را نسبت به برنامه تحصیلی خودتان را جایگزین کنید.

نتیجه

راز مهم موفقیت اراده قوی می باشد. اگر شما در یک سال تحصیلی با اراده هر چه تمام تر به تمام نکات برنامه تحصیلی خوب بپردازید و آن ها را اجرا کنید، سختی بکشید و از علایق خود مانند گوشی و فضای مجازی کمی بکاهید ،حتما در مسیر موفقیت بهتر عمل خواهید کرد. طی این یک ساله آن فردی که با اراده تر و مستحکم تر عمل کند موفقیت بهتری را پیش رو خواهد داشت .

همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشید که تلاش کردن بدون برنامه آنقدرها موفق عمل نمی کند. شما باید ابتدا یک برنامه تحصیلی خوب داشته باشید تا بتوانید مانند یک نقشه راه آن را پیموده و به موفقیت برسید.

تیم پر قدرت مشاوره تحصیلی استاد محمد موسوی بهترین گزینه برای انتخاب یک مشاور تحصیلی میباشد. استاد موسوی با ارائه برنامه تحصیلی اختصاصی در قالب پکیج توربوتست و همچنین مشاوره تحصیلی اختصاصی رشته تجربی، هر ساله به دانش آموزان کمک می کند تا به هدف های بالای خود دست یابند.

برای آشنایی بیشتر با تیم استاد محمد موسوی و برنامه جامع توربو تست به صفحه اختصاصی ایشان مراجعه بفرمایید.

روز شمار کنکور 1401 را جدی بگیرید تا بتوانید با برنامه پیش بروید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *