تکنیک های مدیریت زمان کنکور

تکنیک های مدیریت زمان کنکور

تکنیک های مدیریت زمان کنکور

یکی از مباحث مهمی که یک داوطلب کنکوری با آن مواجه است. راجب نحوه استفاده از مدیریت زمان و زمانبندی مطالعاتی خود است‌‌. اینکه یک کنکوری بتواند یک ۲۴ ساعت را به نحوی پیش ببرد. که هم خواب مناسب و مطلوبی داشته باشد. و هم بین زمانبندی های مطالعه خود استراحت نرمال را انجام دهد. بسیار مهم است.

زمانبدی انواع مختلفی دارد. که بسته به شرایط خصوصی و زندگی شخصی هر فرد متفاوت میباشد. اما میتوان یکی از چهارچوب های کلی را در نظر گرفت. و طبق آن به گونه ای عمل کرد. که هم به کارهای شخصی رسیدگی شود. و هم به زمان مطالعه و برنامه ریزی درسی رسیدگی کنیم. موضوع قابل توجهی که ارتباط عمیق با بحث زمانبندی و مدیریت زمان دارد. برنامه ریزی تحصیلی است.

بسیار مهم است. که شما به نحوی برنامه‌ریزی داشته باشید. که با کمترین اتلاف وقت و بیشترین زمان مطالعه، کیفیت مطالعه نیز داشته باشید. اگر برنامه‌ریزی درسی صحیح نباشد. دانش اموز مجبور میشود. چندین بار برای یک موضوع درسی وقت بگذارد. و این هم استرس اور است. و هم اتلاف وقت چه بسا که بازدهی خوبی نیز نداشته باشد. بهترین روش مشورت با یک مشاور تحصیلی و گرفتن برنامه ای هم سطح و شخصی سازی شده است. که شما را در زمان معین به نتیجه ای مشخص برساند. در این مقاله چند روش کلی برای مدیریت زمان که به افزایش ساعت مطالعه شما نیز کمک میکند را معرفی خواهیم کرد.

مشهور ترین تکنیک‌های مدیریت زمان

۱ – تکنیک GTD: شاید بتوانیم بگوییم؛ که GTD مشهورترین تکنیک مدیریت زمان در دنیا باشد. ایده اصلی این تکنیک آن است. که شما ابتدا باید کارهایی که در طول روز باید انجام دهید. که عمده ان برای شما مطالعه است. را از ذهن خود خارج کنید. و روی کاغذ بیاورید. با این کار ذهن تنها روی کارهای نوشته شده. تمرکز خواهد کرد. و از یادآوری اینکه چه کاری باید انجام دهد. رها می شود. که در مورد دانش اموزان کنکوری همان برنامه ریزی درسی خواهد بود.

برای اطلاعات بیشتر درباره مشاور کنکور تجربی به این صفحه راجعه کنید.

۲- تکنیک Pomodoro: این تکنیک یک روش ایتالیایی است. که یاد گرفتن آن چندان زمان زیادی نمی‌برد. در این روش باید شما با استفاده از یک تایمر انجام کارها را به محدوده های ۲۵ دقیقه ای تقسیم میکنید. و بین هر ۲۵ دقیقه ۳ تا ۵ دقیقه زمان استراحت قرار دارد. و سپس پارت بعدی درس را شروع می کنید.

۳ – تکنیک تمرکز فرانکلین کاوی: مبنای این روش اولویت بندی کارها می‌باشد. کارها را براساس سرعت انجام در یک ماتریس طبقه بندی می‌کنیم. با مشخص کردن کارهای کم اهمیت تر بیشتر بر روی کارهایی تمرکز کنیم. که ارزش بالاتری دارد. این روش را وقتی میخواهید روی برنامه ریزی درسی خود بیاورید بهترین کار این است. که ابتدا درسی ک برایتان دشوار است. را مطالعه کنید. و بعد که انرژی شما رفته رفته کاهش پیدا کرد. دروسی که در ان ماهر تر هستید. یا قوی ترید را انجام دهید. با این کار وقتی اول از همه کار مشکل را انجام دهید. انگار با خیال اسوده تری باقی مباحث را پیش میبرید.

نحوه زمانبندی صحیح کنکوری

و اخریت تکنیک که خیلی ساده است. ولی بسیار موثر برای افزایش ساعت مطالعه، اگر شما یک ۲۴ ساعت کامل را در نظر بگیرید. و ان را به چهار قسمت ۶ ساعته تقسیم کنید. و سپس ۶ ساعت اول را از ۱۲ شب تا ۶ صبح به خواب اختصاص دهید. سه پارت ۶ ساعته دیگر خواهید داشت. یعنی ۱۸ ساعت.
از ۶ صبح تا ۱۲ ظهر، از ۱۲ ظهر تا ۶ عصر و از ۶ عصر تا ۱۲ شب. اگر شما در هر کدام از این ۶ ساعت ها ۴ ساعت مطالعه داشته باشید. و ۲ ساعت باقی مانده را به غذا و استراحت بین درسی اختصاص دهید. بازهم در مجموع ۱۲ ساعت مطالعه داشته اید.

جهت انتخاب رشته کنکور به این صفحه مراجعه کنید.

امیدواریم که مطالب فوق به شما در روند بهبود افزایش ساعت مطالعه و بهبور زمانبدی درسی مفید واقع شده باشد. برای هماهنگی و دریافت برنامه ریزی تحصیلی قوی و اختصاصی به صفحه شخصی محمد موسوی مراجعه کنید. استاد موسوی مشاور تحصیلی اختصاصی رشته تجربی است. که علاوه بر مشاوره تحصیلی و برنامه ریزی درسی به دانش آموزان خود پکیج توربو تست نیز میدهد. برا آشنایی با پکیج توربو تست با استاد موسوی همراه شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *