وسواس درمطالعه چگونه قابل برطرف شدن است؟

وسواس درمطالعه چگونه قابل برطرف شدن است؟

ما در این مطلب می خواهیم برای شماوسواس درمطالعه چگونه قابل برطرف شدن است؟ شرح بدهیم .

مشاور تحصیلی همراه شما خواهد بود تا به موفقیت برسید

وسواس یک اختلال شخصیتی است که انواع مختلفی دارد. وسواس فکری ، عملی نوعی از وسواس هستند که فرد هم افکار مزاحمی در ذهن دارد و هم باید برای رسیدن به آرامش یک سری رفتارهای تکراری را انجام بدهد. اینگونه رفتارهای وسواسی زندگی فرد را به شدت مختل می‌کند. چرا که بسیار وقت گیر و غیرمنطقی هستند و فرد وسواسی را در چرخه فکر و رفتار های ناراحت کننده گرفتار می کند .

مثلاً فردی که همواره نگران است که میکروبی وارد بدنش بشود و دائم در حال شستشوی دست ها و وسایل شخصی اش هست یا مثلاً شخصی که همش فکر می‌کند در خانه را باز گذاشته و ممکن است دزد به خانه اش بیاید و به طور کلی تمام افرادی که نگرانی‌ها و تردیدهای زیادی دارند جز افراد وسواسی محسوب می‌شوند. این رفتارها، رفتارهای وسواسی هستند که باید درمان شوند وگرنه زندگی فرد را مختل می‌کند. ما می‌خواهیم درباره وسواس در مطالعات، نوعی از وسواس که در بین دانش‌آموزان شایع‌تر است صحبت کنیم و راه های کاهش و درمان این رفتارهای وسواسی را بررسی کنیم .

تقسیم بندی :

در تقسیم بندی اختلالات وسواس در نوجوانی، وسواس تکرار یا وسواس نظم و ترتیب برای دانش آموزان وجود دارد. فردی که وسواس تکرار دارد برای مطالعه حساسیت زیادی به خرج می دهد و هر مطلب را باید چندین بار مطالعه کند .این کار بسیار وقت گیر هست و وسواس در مطالعه مانع بزرگی در پیشرفت تحصیلی فرد به شمار می‌آید. در مثال بالا شرح حال کوتاهی از یک دانش آموز دچار وسواس در درس خواندن  را دیدیم. افرادی که وسواس در مطالعه دارند نشانه های خاصی دارند، مثلا برای شروع مطالعه حتماً باید وسایل خاصی همراه داشته باشند ،مثل انواع مداد و خودکار و سررسید و انواع کتاب و جزوه و… همه آنها را باید مرتب کنار هم بچینند .

وسواس بودن چگونه باعث رفع می شود ؟

افراد مبتلا به وسواس مطالعاتی گاهی باید حتماً در جای خاصی بنشینند و یا به حالت خاصی بنشینند و مطالعه کنند. هر کدام از این موارد مشکلات خاص خودش را دارد و فرد در نبود هر کدام از آنها نمی تواند مطالعه کند .افراد مبتلا به وسواس در مطالعه یک مطلب را چندین بار می خوانند اما نمی‌توانند آن را به ذهن بسپارند چرا که در انتهای هر مطلبی که مطالعه می‌کنند باز برمی گردند و از اول  آن را می خوانند.

افراد وسواسی همچنین تشریفات خاصی برای شروع مطالعه دارند و اگر این تشریفات را رعایت نکنند نمی توانند درس خواندن را شروع کنند. مثلاً حتماً باید همه جای اتاقشان مرتب باشد و همه چیز سر جای خودش قرار داشته باشد، این موضوع برای دانش آموزان خیلی وقت گیر است. زیرا باید زمان زیادی را صرف مرتب کردن وسایل بکنند. دانش آموزان مبتلا به وسواس در مطالعه معمولاً نمی توانند برای مطالعه تنها به یک منبع اکتفا کنند.

زیرا مدام فکر می‌کنند شاید این مطالب در کتاب یا جزوه دیگری هم باشد و باید آن منابع را هم بخوانند. اما همین موضوع باعث سردرگمی این دسته از دانش آموزان می‌شود یا مثلاً زمانی که شروع به درس خواندن می کنند بعد از اینکه چند دقیقه از مطالعه آنها گذشت احساس می کنند مطالب را یاد نگرفتند و باید آن مطالب را دوباره بخوانند و این باعث می‌شود وقتشان تلف شود و وقت کافی برای مطالعه همه دروس نداشته باشند.

نتیجه:

آموزش  نکات مشاوره ای باعث افزایش مهارت شما دانش آموزان  عزیز در برنامه ریزی ،کنترل بهتر زمان ،تست زنی و  به زدن تست صحیح  کمک میکند.
این اطلاعات باز می شود شما در زمان و مسیر کنکور بالاترین بازده را داشته باشید.
شما دانش اموزان باید تحقیق های بسیار زیادی برای انتخاب بهترین مشاوره داشته باشید اگر خواهان پیشرفت و ترقی در درس و آمادگی کامل برای کنکور باشید.

محمد موسوی و تیم پشتیبانی بسیار با تجربه ی ایشان در مسیر موفقیت شما را به نحوه احسنت همراهی و تجربه های خود را  به طور کامل در اختیار شما دانش آموزان عزیز قرار می دهند. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با استاد موسوی به صفحه ی  ایشان مراجعه کنید.
در آخر از شما می‌خواهیم که اگر سوال یا نظری دارید در انتهای همین مقاله  در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح بفرمایید تا شخص استاد موسوی پاسخ آن‌ها را برایتان ریپلای کنند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *