چگونه استرس را کنترل کنیم؟

چگونه استرس را کنترل کنیم؟

استرس عضو همیشگی سیستم مطالعه و درس خواندن دانش اموزان بوده! برای برخی کمتر و برای برخی بیشتر. اگر بخواهیم مقایسه کنیم. در داوطلبین کنکور چه در زمان مطالعه و چه در روز ازمون استرس بیشتر میشود. دانش اموزان کنکوری هرچه به زمان ازمون سراسری نزدیک تر می شوند. کنترل اظطراب آنها نیز دشوار تر میگردد. در این مقاله میخواهیم راهکار های مهار استرس را به شما بگوییم. تا بتوانید با کنترل آن ارامش بیشتری داشته باشید.

راهکار های مهار استرس

به طور کلی استرس به دو بخش تقسیم بندی می شود. اولی استرس تخریب کننده است. که تقریبا ۸۰ درصد عمده را دربرمیگیرد. و ۲۰ درصد باقی مانده به استرس سازنده اختصاص میابد. به طور مثال اگر بخواهیم واضح تر بیان کنیم. میتوان گفت برای هر مسیری که شما در آن قرار دارید. به عنوان مثال مسیر کنکور، یک سری راه حل ها و شرایط دارد تا به نتیجه برسید. ولی متاسفانه وقتی شما بیش از حد نرمال به آن فکر کنید. و اهمیت دهید. نه میتوانید شرایط کنکوری را برای خود فراهم کنید. و راه حل را انجام دهید. و نه میتوانید تمرکز کنید. گویا تماما وقت خود را صرف فکر های بیهوده میکنید. و این فکر رفته رفته با یک ترس بی جهت و اظطراب همراه میگردد. و اصولا شما را در یک بازه متوقف میکند.

در مقابل یک دسته از افراد وجود دارند. که کلا استرسی ندارند. یعنی بعد استرس مفید و سازنده ای وجود ندارد. تا فرد را به انجام مطالعه و کارهایی که باید یک داوطلب ‌کنکوری انجام بدهد، وادارد. این افراد باید آن اهمیت و به اصطلاح استرس را در خود به وجود بیاورند. تا بیخیالی و کم حوصلگی ناشی از انرا از بین ببرند. در واقع میتوان گفت این گونه افراد بسیار کم هستند. و استرس آنها پنهان است. و یکدفعه فوران میکند. الخصوص در ماه های اخر کنکور یا دقیقه نود. این موضوع موضوع پیچیده ای است. و در افراد کمی وجود دارد.

برای اطلاعات بیشتر درباره مشاور کنکور تجربی به این صفحه راجعه کنید.

راه کار های کاهش استرس کنکور

اولین کار این است. که شما به عنوان یک داوطلب کنکوری باید برنامه ریزی داشته باشید. برنامه ریزی تحصیلی یک پله مهم در کنکور است. که واقعا بدون برنامه ریزی نمیتوان به نتیجه رسید. بهترین راه هم مشورت با یک مشاور تحصیلی است. تا بتواند به شما برنامه انحصاری خودتان را ارائه دهد.
برنامه ریزی به شما کمک خواهد کرد. تا بدانید در روز پیش روی خود باید چه کاری را انجام دهید. چه درسی را بخوانید. مباحث برای شما ریز میشود.ئو از تنبلی جلوگیری میکند. یک برنامه ریزی خوب تایم جبرانی نیز به شما میدهد. تا شما اسوده خاطر تر باشید. برای همین است. که برنامه ریزی تحصیلی بسیار حائز اهمیت است.

شناسایی محدودیت ها و ضعف ها

اینکه شما محدودیت های خود را بشناسید. خیلی مهم است. به طور مثال دانش اموز بداند، که طرفیت مطالعه در ساعت های بالا را ندارد. خیلی مهم است. اینکه مشاور شما برنامه ای به شما بدهد. تا شبا تحت فشار قرار نگیرید. و استرس برای انجام برنامه نداشته باشید. بسیار اهمیت دارد. که برمیگردد، به شناخت دقیق مشاور تحصیلی از شما. نباید انتظار خیلی بالا از خودتان داشته باشید. و این انتظارات را به اطرافیان القا کنید. چرا که باعث میشود. شما استرس بگیرید. و در دیدگاه اطرافیان دچار معذوریت شوید.

اول از همه سعی کنید. مسائل مربوط به برنامه ریزی، ساعت مطالعه و هرچیزی راجب کنکور خود را با دیگران در میان نگذارید. تا ارامش داشته باشید. و استرس و انرژی منفی بیشتری از اطرافیان نگیرید. اگر قرار است. با کسی محدودیت های خود را در میان بگذارید. فقط و فقط مشاور تحصیلی شماست. و نه فرد دیگری.

تفریح و شادی را از خود نگیرید!

سال کنکور قرار نیست، یک سال بسیار عجیب و غریب و سخت برای شما باشد. بلکه باید هر چیزی در جایگاه خود و با ارامش انجام دهید. و سعی نکیند تفریح و نشاط را از خود بگیرید. مطالعه با ساعت کمتر اما پر انرژی بسیار مفید تر از ساعات سنگین ولی بی حوصله است. ساعت خوا خود را بهم نزنید. و خواب خود را در محدوده ای منظم در نظر بگیرید. یک زمان هایی به خودتان استراحت دهید. فیلم با محتوی مثبت و انگیزشی تماشا کنید. و یا هر کاری که شما را به وجد می اورد. اینها در کاهش استرس بسیار موثر هستند.

جهت انتخاب رشته کنکور به این صفحه رجوع کنید.

ادم های سمی را حذف کنید.

در حال حاضر چه از نظر محیطی و چه فضای کنکور و برای برخی حتی فضای خانه امن نیست. سعی کنید تماما ادم هایی ک انرژی منفی دارند. و مدام از خود استرس انتقال میدهند، را حذف کنید. یک فرد هر چقدر که مثبت و واقع بینانه باشد. باز هم تاثیر منفی محیط روی آن اثر میگذارد. بسیار مهم است. که حتی از دانش اموزانی ک مدام استرس کنکور را یاد اوری میکنند. دور شوید و تا حد امکان فضای درسی خود را و روزمرگی خود را از ادم های سمی خالی کنید.

اگر نزدیک ترین افراد شما شروع به سخنرانی های تهی کردند، فقط شنونده باشید. اگر حرف های فرد مثبت بود. و کارایی داشت، استفاده کنید. اگرنه با جمله حق با شماست بحث را تمام کنید. تحت هیچ شرایطی بحث نکنید، به اعصاب خود مسلط شوید. و از تنش دوری کنید.

فضای رقابتی سالم

اگر سال دوازدهمی هستید. و بیشتر وقتتان با همکلاسی هایتان در مدرسه است. سعی کنید. رقابت سالم داشته باشید. و اگر کسی نتیجه بهتری در رتبه، نمره یا هرچیزی مربوط به درس داشت. به دنبال دلیل و کارهای ان باشید. و امرا با مشاور خود در میان بگذارید. رقابت منفی فقط به شما استرس میدهد. و شما را عقب نگه میدارد. فضای رقابتی خود را مثبت کنید.

امیدوارم از نکاتی که گفتیم بهترین نتیجه را دریافت کنید. شما میتوانید سوالات مشاوره درسی خود و همچنین برنامه ریزی مطالعاتی چند بعدی خود و کامل خود را از استاد موسوی دریافت کنید. محمد موسوی مشاور اختصاصی رشته تجربی است. که حتما از همکاری با ایشان مانند همه دانش اموزان دیگر راضی خواهید بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *