چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟

چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟

مرور صحیح مطالب درسی

در مطالعه کردن؛ مبحث مهمی تحت عنوان مرور مطالب درسی وجود دارد. که در هر برنامه ریزی درسی جایگاه ویژه ای دارد. مطالعه، یادگیری و تست زنی هر درس قسمت های مهمی از برنامه ریزی کنکوری ها است. اما در ادامه وقتی دانش اموز مطالب را به خوبی یادگرفت. باید در بازه های زمانی مشخص آنها را مرور کند. تا مطالب در ذهن کمرنگ نشوند. که دچار فراموشی شوند. در این مقاله میخواهیم همه نکات راجب مرور را توضیح دهیم. و در ادامه به چگونگی مرور مطالب درسی میپردازیم.

برای انتخاب رشته کنکور تجربی کلیک کنید.

چگونه میتوان مطالب درسی را مرور کرد؟

برای اینکه مطلب واضح تر جا بیوفتید. با یک مثال از رشته انسانی شروع میکنیم. در بسیاری از مواقعی پیش می آید. که دانش اموز درسی را مطالعه میکند. اما متاسفانه؛ به دلیل اینکه مروری در برنامه ریزی خود ندارد. آن را فراموش میکند. و یا مطلب در ذهن خیلی کمرنگ میشود. خب در این مقطع دو نکته وجود دارد. یکی برنامه ریزی تحصیلی مناسب، و دیگری چگونگی مرور و بازه های زمانی مناسب مرور.

برای رشته انسانی درس هایی مثل؛ جامعه شناسی،تاریخ ادبیات و دروسی که عمدتا حفظی هستند. بعد از مدتی کمرنگ میشوند. و نیازمند مرور هستند.
توجه داشته باشید. که وقتی برای اولین بار درسی را مطالعه میکنید. باید مطالعه به صور عمیق و مفهمومی مطالعه شود. در مطالعه اولیه برای دانش اموز نباید هیچ جای تردید و ضعفی وجود داشته باشد. و باید تمام قسمت ها را یاد بگیرد. و مفاهیم را کاملا تثبیت کند. مرور یعنی اینکه مطالبی که قبلا اموخته شده، یک بار دیگر بازخوانی و بازیابی شود. مرور یک یادآوری است. و نه یادگیری.

وقتی در زمان یادگیری و مطالعه اولیه هستید. اصلا به این فکر نکنید. که اگر ضعفی وجود دارد. در مرور جبران میشود. و همان موقع ضعف خود را جبران کنید. و آن را به خوبی یاد بگيريد. حتما هنگام مطالعه اولیه، زیر ساخت های مرور را بسازید.

زیر ساخت های مرور چیست؟

منظور از زیر ساخت، این است. که وقتی مشغول مطالعه درس هستید. باید یک سری نکته برداری و خلاصه نویسی انجام دهید. به خصوص برای درس های حفظی ( نمودار درختی بسیار کمک کننده است). برای دروس محاسباتی وقتی تست های یادگیری میزنید. تست های مهم و کلیدی را هایلایت کنید. یا جایی نکته را یادداشت کنید. این نوع خلاصه نویسی را هر طور که خودتان راحت ترید انجام دهید. یا درس هایی مانند؛ تاریخ ادبیات که کلید به کلید و کلمه به کلمه مهم است. اگر بخواهید بازنویسی کنید. حجم مطالب بالا میرود. و خسته کننده است. میتوانید از حاشیه نویسی و هایلایت کمک بگیرید.

 

 

جهت مشاور کنکور در این قسمت کلیک کنید.

 

 

در چه بازه هایی باید مرور کنیم؟

مطالب خوانده شده روز قبل را، قبل از شروع برنامه درسی امروز یک مرور کلی انجام دهید. و بعد برنامه روز خود را شروع کنید. برای هر درس حدود ۱۵ الی ۳۰ دقیقه کفایت میکند. این مرور ها میتواند شامل خلاصه نویسی ها، تست های مهم، شکل ها و یا هرچیزی که برای زیر ساخت های مرور خود اماده کرده اید باشد. مرحله بعدی، بازه زمانی یک هفته است‌. یعنی وقتی شما بعد از یک هفته که برنامه ریزی های خود را انجام دادید. اخر هفته های خود مقل پنجشنبه و جمعه میتوانید به طور مثال؛ ۳ ساعت را به مرور مطالبی که در طول هفته خوانده اید. اختصاص دهید.

مرحله بعدی مرو ماهانه است. داوطلب در اخر هر ماه یک سری برنامه ریزی و ساعت هایی را در نظر میگیرد. که مطالبی که در ماه مطالعه شده، را مرور کند. این سه مرحله اگر با برنامه ریزی تحصیلی درست انجام شود. به مرور متوجه خواهید شد. که مطالب در ذهن شما به خوبی ماندگار خواهند شد.

مرور مطالب درسی مهم

باید در برنامه ریزی درسی خود یک تایم های مشخصی داشته باشید. برای مرور‌. مثلا؛ اگر امروز قسمت اولی فصل یک زیست را مطالعه کردید. تاریخ آن را یادداشت کنید. و طبق آن تاریخ، روز هایی که باید مرور انجام شود. مانند؛ فردا_ یک هفته بعد_ یک ماه بعد از آن تاریخ را بنویسید. تا برنامه ریزی دقیق تری داشته باشید.

برای داشتن یک برنامه ریزی شخصی و دقیق میتوانید، با استاد محمد موسوی همگام شوید. و از داشتن یک برنامه درسی منسجم و دقیق خیالتان اسوده شود. برای ارتباط با استاد موسوی و دیدن نتایج دانش آموزان استاد میتوانید، به صفحه شخصی ایشان مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *