نحوه گزینش بنیاد ملی نخبگان

نحوه گزینش بنیاد ملی نخبگان

ما در این مطلب می خواهیم برای شما نحوه گزینش بنیاد ملی نخبگان را شرح بدهیم.

مشاور تحصیلی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به موفقیت برسید.

هر سال پس از اعلام نتایج فعالیت های آموزشی، فعالیت های پژوهشی جشنواره های مورد تایید بنیاد ملی نخبگان و دیگر جشنواره ها، افراد برتر عضو اد ملی نخبگان می شوند.

در این مقاله می خواهیم مطالب و نکته های مربوط به شیوه نامه‌های پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور را بیان کنیم و همچنین دیگر مصوبات و ماده‌های این برگزیدگان را با شما به اشتراک بگذاریم.
با مطالعه این مقاله شما از اعتبار ها و تسهیلات بنیاد ملی نخبگان، فرایند اجرا، تفسیر مفاد و موارد خاص و دیگر نکات امتیاز بنیاد ملی و دیگر نکات آن اطلاعات مورد نیاز را کسب خواهید کرد.

نکات اعتبار تسهیلات بنیاد ملی :

ماده یک _تعریف ها:

در این شیوه نامه عنوان های اختصاری زیر جایگزین عبارت‌های کامل آنها می‌شود

الف_ بنیاد ملی به جای بنیاد ملی نخبگان

ب_ آیین نامه پشتیبانی از فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور مصوب هیئت امنای بنیاد ملی

ج_ وزارت علوم به جای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

د_ وزارت بهداشت به جای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

ه_ موسسه به جای هر یک از مراکز آموزش عالی پژوهشی و فناوری کشور که مطابق ضوابط وزارت علوم وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی مشغول به فعالیت هستند.

و_ معاونت آینده سازان به جای معاونت آینده سازان بنیاد ملی

ز_ بنیاد استانی به جای هر یک از بنیادهای نخبگان استان های کشور

ح_ مقطع کارشناسی به جای سال های اول تا چهارم تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد، پیوسته دکترای حرفه ای و دکترای تخصصی پیوسته.

ط_ مقطع کارشناسی ارشد به جای سال های اول و دوم تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته، سال های پنجم تا هفتم تحصیل در مقطع دکترای حرفه ای، سال های پنجم و ششم و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکترای تخصصی پیوسته و سالهای اول و دوم تحصیل در مقطع دکترا مستقیم.

ی_ مقطع دکترا به جای سال های اول تا چهارم تحصیل در مقاطع تخصصی رشته های پزشکی و دکترای تخصصی ناپیوسته سال های هفتم تا دهم تحصیل در مقطع دکترای تخصصی پیوسته سال های سوم تا ششم تحصیل در مقطع دکترا مستقیم و سال های اول تا سوم و تحصیل در مقطع فوق تخصص رشته های پزشکی.

ک_ برگزیده به جای هر یک از دانشجویان مستعد تحصیلی که بر اساس این شیوه نامه برگزیده خواهند شد.

ماده دو_نحوه انتخاب برگزیدگان:

۱_۲ دانشجویان برای بهره مندی از پشتیبانی های این شیوه نامه باید مشغول به تحصیل در سال‌های مذکور در بندهای تاییدیه ماده ح تا ی ماده یک باشد.

۲_۲ در سال اول مقطع کارشناسی صرفا افراد زیر برگزیده می شوند.

الف_ دارندگان مدال طلا یا نقره کشوری در المپیادهای ملی دانش‌آموزی با معرفی وزارت آموزش و پرورش

ب_ دارندگان رتبه یک تا صد کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در گروه علوم ریاضی و فنی.

ج_ دارندگان رتبه یک تا صد کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در گروه علوم تجربی

د_ دارندگان رتبه ۱۰۸۰ کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در گروه علوم انسانی

ه_ دارندگان رتبه ۱ تا ۴۰ کشوری در آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها در گروه هنر

۳_۲ انتخاب برگزیدگان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و سال های دوم تا چهارم مقطع کارشناسی بر اساس امتیاز کسب شده صورت می گیرد.

_ تبصره ۱ دانشجویان مشمول این بند برای بهره‌مندی از پشتیبانی ها باید حداقل ۱۰۰ امتیاز کسب کنند.

_ تبصره ۲ برگزیدگان جایزه شهید احدی بنیاد ملی در سال اول تحصیل در مقطع دکترا بدون محاسبه امتیاز مشمول بهره مندی از پشتیبانی های این شیوه نامه می شوند.

۴_۲ امتیاز حاصل از نگین کل حین تحصیل دانش آموختگی پس از اعمال ضرایب همسان‌سازی رشته موسسه های کشور که از سوی بنیاد ملی تعیین می‌شود محاسبه خواهد شد.

۵_۲ ضریب حاصل از تعداد و ترتیب نویسندگان در محاسبه امتیاز هر مقاله بر اساس آیین نامه ارتقای مرتبه علمی اعضای هیات علمی مصوب وزارت علوم محاسبه می‌شود همچنین در محاسبه امتیاز طرح‌های پژوهشی تعداد و ترتیب همکاران مدت زمان اجرای طرح و مبلغ طرح در نظر خواهد گرفت شد.

۶_۲ سقف امتیاز دریافتی از رویدادهای نخبگانی مورد تایید بنیاد ملی بر اساس مقررات مصوب بنیاد ملی تعیین و در امتیازهای متقاضیان لحاظ خواهد شد.

۷_۲ برای سایر فعالیت‌های علمی-پژوهشی و فناورانه برای مواردی همچون انتشار مقاله در نشریه های بسیار معتبر از قبیل science و natuure پس از بررسی و تایید در بنیاد ملی کسب جوایز معتبر بین المللی و موارد نظیر آنها در نظر گرفته شده. امتیاز این قسمت برای متقاضی به پیشنهاد بنیاد استانی ذیربط و تایید بنیاد ملی لحاظ خواهد شد.

۸_۲ بنیاد ملی می‌تواند برای تدقیق امتیازهای هر یک از متقاضیان بر اساس قوانین از کارگروه های تخصصی متشکل از صاحبنظران دانشگاهی استفاده کند.

۹_۲ چنانچه رحله از بررسی‌های مشخص شود متقاضی اطلاعاتی خلاف واقع را به بنیاد ارائه کرده است علاوه بر محرومیت از پشتیبانی های این شیوه نامه از سایر تسهیلات حمایت‌های بنیاد محروم و عدم صداقت وی به مراجع ذیربط اعلام می‌شود و حق پیگیری موضوع به صورت حقوقی نیز برای بنیاد ملی محفوظ خواهد بود تشخیص مصادیق مربوط به این بند بر عهده معاونت آینده‌سازان است.

ماده سه_اعتبار و تسهیلات:

۳_۱ پشتیبانی از برگزیدگان در مقاطع کارشناسی بر اساس قوانین مربوطه در مقطع کارشناسی ارشد بر اساس قوانین و در مقطع دکترا بر اساس قوانین مربوط به مقطع دکترا انجام خواهد شد.

۳_۲ کمک هزینه توانمندی آموزشی برای شرکت دانشجو در دوره ها و کارگاه های آموزشی و با هدف ارتقای توانایی‌های در موضوع های تخصصی مرتبط با تحصیل اعطا خواهد شد اعطای این کمک هزینه منوط به ارائه گواهی شرکت در کارگاه ها و دوره های آموزشی مربوطه است و بر اساس میزان هزینه کرد مبتنی بر مدارک مثبته مالی پرداخته می شود.

۳_۳ کمک هزینه توانمندی کارآفرینی برای شرکت برگزیدگان در دوره های آموزشی راه اندازی کسب و کار تجاری سازی حقوق مالکیت فردی و مشابه آن و با هدف ارتقای توانایی‌های آنان در زمینه نوآوری و کارآفرینی اعطا می‌شود اعطای این کمک هزینه منوط به ارائه گواهی شرکت در کارگاه ها و دوره های آموزشی مربوطه می باشد و بر اساس میزان هزینه کرد مبتنی بر مدارک مثبته مالی پرداخته می‌شود.

۴_۳ کمک هزینه ارتباطات علمی شامل کمک هزینه اشتراک نشریات علمی داخلی و خارجی عضو در انجمن های علمی داخلی و خارجی عضویت در پایگاه های اطلاعاتی تخصصی و دسترسی به آن ها و خرید کتابهای علمی در موضوعات تخصصی مرتبط با رشته تحصیلی می باشد و بر اساس میزان هزینه کرد مبتنی بر مدارک مثبته مالی پرداخت میشود.

تبصره ۱_ برگزیدگان مقطع کارشناسی می تواند از کمک هزینه ارتباطات علمی برای حضور در مجالس همایش ها و کارگاه های علمی نیز استفاده کنند.

۵_۳ اعطای کمک هزینه اجرای پایان نامه رساله منوط به تصویب طرح پیشنهادی پایان نامه رساله دانشجو در موسسه مطبوع تا پیش از پایان شهریورماه سال مربوطه و بر اساس فهرست هزینه‌های غیر پرسنلی تایید شده از سوی استاد راهنما در طول سال تحصیلی به دانشجویان پرداخت می‌شود.

۶_۳اعتبار آموزشیاری شامل کارمزد دستیاری آموزشی برگزیده زیر نظر یکی از اعضای هیئت علمی موسسه مطبوع بر اساس قرارداد آموزشیاری مورد تایید بنیاد ملی و تاییدیه انجام کار در هر نیمسال تحصیلی در قبال فعالیت آموزشی به میزان ۸ ساعت در هفته به برگزیده پرداخت می شود فعالیت های آموزشی یاری شامل برگزاری کلاس ها حل تمرین کمک در تصحیح برگه های دانشجویان کمک در سازماندهی مطالب درسی و استاد برای ارائه به صورت درسنامه همراه دانشجویان درس در بازدیدهای علمی فعالیت های میدانی امور کارگاهی و موارد مشابه است.
۷_۳ اعتبار همکاری‌های علمی اجرایی شامل کارمزد همکاری برگزیده با اعضای هیات علمی موسسه مطبوع و اساس قرارداد مورد تایید بنیاد ملی و تاییدیه انجام کار در هر نیمسال تحصیلی در قبال همکاری به میزان حداقل ۱۵ ساعت در هفته یا ۶۰ ساعت در ماه به برگزیده پرداخت می‌شود فعالیت های قابل قبول برای همکاری‌های علمی اجرایی و تعداد برگزیدگان قابل حمایت در چارچوب هر یک از آنها بر اساس قانون مربوط به آن می باشد.

تبصره ۲_ فعالیت های مربوط به انجام پایان نامه یا رساله جز همکاری های علمی اجرایی محسوب نمی شود.

۸_۳ اعتبار فنی یاری شامل کارمزد دستیاری فناوری برگزیده در شرکت زایشی یکی از اعضای هیات علمی موسسه مطبوع و بر اساس قرارداد فنی یاری مورد تاییدیه بنیاد ملی و تاییدیه انجام کار در هر نیمسال تحصیلی در قبال فعالیت فنی یاری به میزان ۱۵ ساعت در هفته به برگزیدگان پرداخت خواهد شد و همچنین فعالیت‌های فریادی شامل کمک در تولید دانش فنی کمک در فعالیت‌های نوآورانه کمک در فرآیند نیمه صنعتی سازی محصولات و خدمات کمک در تجاری سازی محصولات و خدمات و سایر موارد مشابه می باشد.

۹_۳ اعتبار هسته‌ای مسئله محور پژوهشی و فناورانه به منظور تشکیل هسته های پژوهشی بر اساس شیوه نامه حمایت از هسته‌های دانشجویی مسئله محور با عنوان طرح شهید احمدی روشن مصوب رئیس بنیاد ملی نخبگان و برگزیدگان در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا و سال‌های سوم و چهارم مقطع کارشناسی اعطا خواهد شد.

تبصره ۳ _در صورت ادامه فعالیت برگزیده در فصل تابستان و تایید بنیاد ملی اعتبار هسته مسئله محور پژوهشی فناورانه، همکاری های علمی اجرایی و فنی یاری بر برای سه ماهه تابستان نیز قابل پرداخت خواهد بود.

۱۰_۳ همه فعالیت‌های آموزشیاری همکاری‌های علمی و اجرایی و فنی یاری برگزیده باید با تایید استاد راهنمای وی باشد.

۱۱_۳ کمک هزینه شرکت در مجامع علمی داخلی به منظور شرکت برگزیدگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در همایش ها همراه با ارائه مقاله به صورت سخنرانی و پوسته و کارگاه های علمی داخلی کشور و با هدف تسهیل ارتباطات پژوهشی آنان با تایید استاد راهنما و بر اساس میزان هزینه کرد مبتنی بر مدارک مثبته مالی مبانی برنامه نویسی و حضور در مجمع پرداخت می‌شود.

۱۲_۳ کمک هزینه شرکت در مجامع علمی خارجی به منظور شرکت برگزیدگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در همایش‌های علمی خارج از کشور همراه با ارائه مقاله به صورت سخنرانی و یا پوستر و با هدف تسهیل ارتباطات پژوهشی آنان با تایید استاد راهنما و بر اساس میزان هزینه کرد مبتنی بر مدارک مثبته مالی مبانی برنامه نویسی و حضور در مجمع پرداخت خواهد شد.

۱۳_۳ کمک هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی با هدف ایجاد ارتباط برگزیدگان با نهادهای علمی و فناورانه کشور اعطا می‌شود که پس از تصویب استفاده از فرصت مطالعاتی در موسسه مطبوع پذیرش از نهاد مقصد و تایید بنیاد استانی محل تحصیل دانشجو به برگزیدگان مقطع دکترا پرداخت خواهد شد.

۱۴_۳ کمک هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی با هدف ایجاد ارتباط برگزیدگان با نهادهای علمی و فناورانه خارج از کشور در قالب دوره فرصت مطالعاتی به دانشجویان مقطع دکترا اعطا خواهد شد که پس از تصویب فرصت مطالعاتی در موسسه متبوع پذیرش از نهاد مقصد و تایید بنیاد ملی به تعدادی از برگزیدگان مقطع دکترا اعطا می شود.

۱۵_۳ انتخاب مشمولان کمک هزینه اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی و میزان حمایت از آنان با توجه به اولویت های علم و فناوری کشور، امکانات و تجهیزات داخل و خارج از کشور، طول مدت سفر و میزان بهره مندی های قبلی برگزیده در سال تحصیلی جاری از پشتیبانی های بنیاد ملی با معاونت آینده سازان است.

۱۶_۳ برای بهره‌مندی برگزیده از کمک هزینه اعزام فرصت مطالعاتی خارجی نهاد مقصد وی باید یکی از موسسه‌های علمی با رتبه کمتر از ۲۰۰ در رتبه بندی های جهانی باشد.

۱۷_۳ اضافه مبلغ مربوط به دانشجویان متاهل مشمول اعتبار اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی به برگزیدگان می پرداخت می شود که همسر یا فرزندان وی را در سفر همراهی کند.

۱۸_۳ هر برگزیده در طول مقطع دکترا صرفاً یک بار می‌تواند از کمک هزینه اعزام فرصت مطالعاتی خارجی بهره‌مند شود.

۱۹_۳ برگزیدگان و همسر و فرزندان وی در صورت همراهی برای خروج از کشور به منظور شرکت در مجامع علمی بهره مندی از فرصت مطالعاتی و یا شرکت در کارگاه ها و دوره های علمی خارج از کشور در صورت تایید بنیاد ملی می‌توانند از تسهیلات نظام وظیفه برای خود را از کشور بدون سپردن وثیقه استفاده کنند.

۲۰_۳ اعتبار استفاده از تسهیلات شبکه آزمایشگاهی به منظور بهره‌مندی برگزیدگان از امکانات شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی اعطا می‌شود که چند درصد از هزینه هر بار بهره‌مندی برگزیده از امکانات شبکه تا سقف مبلغ مذکور طبق قانون مربوط به آن توسط بنیاد ملی پرداخت خواهد شد‌.

۲۱_۳ راتبه دانشجویی شامل کمک هزینه معیشتی است که در هر نیمسال تحصیلی در قبال ماهان ۲۰ ساعت کار دانشجویی در موسسه متبوع با تایید معاونت ذیربط در موسسه به برگزیدگان پرداخت خواهد شد.

۲۲_۳ بیمه تکمیلی درمان شامل بیمه است که برای جبران بخشی از هزینه‌های درمانی برگزیده و همسر و فرزندان وی که در تعهد بیمه گر پاک نیست مورد استفاده قرار خواهد گرفت ۷۰ درصد مبلغ حق بیمه را بنیاد ملی تقبل خواهد کرد و همچنین ۳۰% باقیمانده آن را از مبالغ اعطایی به برگزیده کسر خواهد شد شرایط و مبلغ بیمه بر اساس قرارداد بنیاد ملی با شرکت بیمه طرف قرارداد تعیین خواهد شد.

۲۳_۳ برگزیدگان برای استفاده از بیمه تکمیلی درمان باید دارای یکی از انواع بیمه های پایه درمان از قبل تامین اجتماعی، خدمات درمانی؟ نیروهای مسلح؟ سلامت و دیگر بیمه ها باشند.

۲۴_۳ هدیه ازدواج با هدف ترغیب سنت حسنه تشکیل خانواده و در صورت ارائه اسناد مثبت مبنی بر ازدواج برگزیده در بازه زمانی مذکور طبق قوانین به وی اعطا خواهد شد.

۲۵_۳ تسهیلات ودیعه اجاره مسکن به صورت وام قرض الحسنه از طریق صندوق‌های رفاه دانشجویی وزارت علوم وزارت بهداشت و یا سایر نهادهای مورد تایید بنیاد ملی و صرفاً به برگزیدگان متاهل بر اساس مقررات صندوق وام دهنده و با ارائه مدارک معین اجاره مسکن به آنان اعطا خواهد شد بازپرداخت این تسهیلات پس از دانش آموختگی برگزیده و بر اساس مقررات و صندوق وام دهنده به صورت یکجا انجام خواهد شد.

۲۶_۳ برگزیده نمی تواند در هر نیمسال تحصیلی از بیش از یک اعتبار آموزشیاری، همکاری‌های علمی اجرایی ،فنی یاری، هسته ای مسئله محور پژوهشی یا فناورانه، اعزام به فرصت مطالعاتی داخلی، اعزام به فرصت مطالعاتی خارجی و راتبه دانشجویی بهره‌مند شود.

ماده ۴_ فرایند اجرا:

برای اجرای شیوه نامه گام های ذیل طی خواهند شد

۱_۴ رئیس بنیاد ظرفیت پشتیبانی از دانشجویان در طی سال تحصیلی را تعیین می کند.

۲_۴ معاونت آینده‌سازان، زمانبندی ،فراخوان، ثبت‌نام ،بررسی و اعلام نتایج را اعلام خواهند کرد.

۳_۴ هر یک از بنیادهای استانی موارد لازم را از قبیل زمانبندی ثبت نام مقررات را به موسسه‌های استان مطبوعات اعلام خواهد کرد و درخواست می‌کنند موارد مذکور از روش‌های متقاضی به دانشجویان موسسه اطلاع رسانی شود.

۴_۴ متقاضیان پرونده خود را در سامانه اطلاعاتی بنیاد ملی تکمیل خواهند کرد و همچنین درخواست خود را برای بهره‌مندی از پشتیبانی‌های سال تحصیلی جاری در سامانه ثبت نام می نمایند.

۵_۴ بنیادهای استانی با همکاری موسسه های هر استان پرونده‌های متقاضیان را بررسی می‌کنند.

۶_۴ معاونت آینده‌سازان با بررسی فرایند اجرا شده فهرست نهایی برگزیدگان را تعیین خواهد کرد.

تبصره هرگونه تغییر در فهرست نهایی برگزیدگان صرفاً با تایید شورای معاونان بنیاد ملی امکان‌پذیر خواهد بود.

۷_۴ بنیادهای استانی به طور مستقیم از طریق موسسه‌های مجموعه برگزیدگان و بر اساس مفاد این شیوه نامه از برگزیدگان پشتیبانی می‌کند.

۸_۴ بنیاد های استانی وظیفه نظارت بر حسن اجرای آیین نامه و و این شیوه نام در موسسه های استانی مطلوب ارزیابی نتایج آن را برعهده دارد و همچنین لازم است پس از پایان سال تحصیلی گزارشی از اجرای آیین‌نامه و شیوه نامه در موسسه‌های استان خود را به بنیاد ملی ارسال کنند.

۹_۴ معاونت آینده سازان وظیفه نظارت بر حسن اجرای آیین‌نامه و این شیوه نام در بنیاد های استانی و جمع‌بندی نتایج آن در سطح کشور را به عهده دارد و همچنین لازم است پس از دریافت گزارش های بنیاد های استانی گزارشی از اجرای آیین نامه و شیوه نامه به رئیس بنیاد ارائه کنند.

ماده ۵_ تفسیر مفاد و موارد خاص:

شرح موارد مذکور و تفسیر مفاد این شیوه نام بر عهده معاونت آینده سازان و تشخیص و تصمیم گیری در موارد خاص بر عهده شورای معاونان بنیاد ملی می‌باشد.

ماده ۶ _تصویب و اجرا:

این شیوه نام مشمول بر یک مقدمه ۶ ماده ۶ تبصره و ۶ جدول پیوست به تصویب رئیس بنیاد ملی نخبگان رسیده و برای سال تحصیلی جاری اجرا خواهد شد.

هر دانش آموز با یک برنامه‌ریزی دقیق و شخصی سازی شده می تواند طی یک سال تحصیلی برای آزمون سراسری خود را آماده کند و جزو رتبه برتر آن کنکور سراسری تجربی شود و آینده خود را بسازد همچنین با رتبه برتر شدن میتواند عضو هیئت نخبگان کشور شود.
هر دانش آموز برای رسیدن به موفقیت یک نقشه راه و یک راهنما در کنار خود را نیاز دارد که این راهنما برای دانش آموزان کنکوری یک مشاور تحصیلی آگاه و معتمد می باشد.

پیشنهاد ما به شما تیم پر قدرت استاد محمد موسوی میباشد استاد موسوی مشاوره اختصاصی رشته تجربی هستند که رزومه معتبر و موفقی را در ارتباط با مشاوره تحصیلی دانش آموزان در سالهای کنکور دارند.

انتخاب رشته کنکور تجربی خود را به راحتی می توانید به او بسچارید

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با پکیج توربو تست به صفحه شخصی استاد موسوی مراجعه بفرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *