نحوه مطالعه درس ادبیات

نحوه مطالعه درس ادبیات

بیست گرفتن در امتحان نهایی

با توجه به اینکه دروس عمومی ازجمله؛ درس ادبیات در  کنکور۱۴۰۳ همانند کنکور۱۴۰۲ از طریق امتحانات نهایی بررسی می‌شود. و تاثیر مستقیمی در کنکور شما می‌گذارد. بنابرین شما باید از ابتدای مهرماه با یک برنامه ریزی صحیح همراه با دبیر خود از همان ابتدا ریز به ریز و به صورت تشریحی بخوانید. در این مقاله قصد داریم. در مورد نحوه صحیح مطالعه درس شیرین ادبیات و راه و روش ۲۰ گرفتن در امتحان نهایی  را در این درس برایتان توضیح دهیم.

بیست گرفتن در امتحان نهایی

بارم بندی امتحان نهایی ادبیات ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴بارم بندی امتحان نهایی ادبیات ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴

  • بخش قلمرو زبانی: 7 نمره (معنی واژه: 1.5 نمره، املا: 1.5 نمره، دستور: 4 نمره)
  • مبحث قلمرو ادبی: 5 نمره (آرایه: 3 نمره، حفظ شعر: 2 نمره)
  • قسمت قلمرو فکری: 8 نمره (درک مطلب: 4 نمره، معنی و مفهوم نثر: 2 نمره، معنی و مفهوم نظم: 2 نمره)

روش مطالعه واژگان کتاب درسی

بدون شک شما برای موفقیت در امتحانات نهایی باید تمامی قسمت های کتاب درسی و به ویژه تمرینات آن را در نظر بگیرید. در امتحانات نهایی معمولا ۷ سوال اول درس ادبیات مربوط به واژگان میباشد. که هر دانش آموز دوازدهمی موظف است. تا از همان  ابتدا واژگان کتاب‌ درسی را همزمان با توجه به املای صحیح آن را  حفظ کند.

میتوانید همین الان برای مشاور تحصیلی رایگان اقدام کنید.

نکات مهم تسلط بر واژگان کتاب درسی

  • برای کسب نمره در این قسمت شما باید از همان ابتدای سال بر لغت های آخر کتاب فارسی دوازدهم تمرکز داشته. و آن هارا به خوبی به حافظه خود بسپارید.
  • این را بدانید که برای تسلط بر لغت ها مهم ترین کاری که شما باید انجام دهید فقط و فقط حفظ کردن و مرور واژگان انتهای کتاب درسی میباشد ‌نه منبع دیگر.
  • یک لیستی از واژگان، از لحاظ معنایی و حتی املا که با سایر واژگان مشابهت دارند. را تهیه کنید. تا نزدیک امتحان آن هارا مرور کنید. (مثل واژه های هم آوا که هم از نظر املایی اهمیت دارند. و هم از نظر معنایی.)

قلمرو زبانی

همانطور که گفته شد. قلمرو زبانی در امتحانات نهایی ۷ نمره را شامل می‌شود. در سوالات دستور زبان شما باید نقش های دستوری مثل: مفعول، مسند، متمم جملات ساده و مرکب، وابسته ها، نقش های تبعی حروف ربط و ضمیرها و … کاملا بلد باشید. توصیه ما به شما این است. که:

  • سعی کنید دستور زبان را به صورت مفهومی یاد بگیرید.
  • از نکات مهم و کلیدی جزوه بنویسید. و سعی کنید برای شب های امتحان چکیده ای از مطالب داشته باشید.

قلمرو زبانی

قلمرو ادبی

+سوالات مربوط به آرایه و حفظ کردن شعر
قلمرو ادبی امتحان نهایی مربوط به سوالات آرایه ادبی و حفظ شعر است. و ۵ نمره بارم دارد. در مطالعه آرایه ها بهتر است. ابتدا توضیح آنهارا خوانده. و مثال هایش را تک به تک بررسی کنید. همچنین برسی کردن آرایه های موجود در متن کتاب درسی و شعر ها به تسلط شما در آن کمک می‌کند.

+شعر حفظی: حفظ کردن شعر
باید تمامی بیت های کتاب درسی را کامل و صحیح حفظ کنید‌‌. چراکه ۱ نمره از امتحان ادبیات نهایی ۱۴۰۳ را شامل می‌شود. و باتوجه به تاثیر قطعی ۵۰ درصدی که امتحانات نهایی در کنکور ۱۴۰۳ دارد. بنابرین نباید از هیچ تلاشی غافل شوید.

روش مطالعه

  • سعی کنید تمامی مصراع هارا به یاد بسپارید. و آن ها را جابجا نکنید. در هنگام مرور ابیات را از اول نخوانید سعی کنید. ان هارا پراکنده از خود بپرسید. چون سوالات شعر حفظی در امتحان نهایی لزومن به ترتیب نیست.
  • حفظ کردن شعر هارا به روزهای پایانی نزدیک امتحان موکول نکنید. بلکه از چند ماه قبل برای حفظ کردن آنها اقدام کنید. تا کاملا مسلط شوید.
  • یکی از ۴شعر میهن، صبح ستاره باران، شکوه چشمان تو و در مکتب حقایق درامتحان نهایی ادبیات ۱۴۰۳ مورد پرسش قرار می‌گیرند.

بهترین روش جمع بندی کنکور ۱۴۰۳ چیست؟

+قلمرو فکری

در قسمت قلمرو فکری شما باید بر تمامی متن ها اعم از شعر و نثر مسلط باشید. بهتر است. شما فقط تمرکزتان روی کتاب درسی و متن های آن باشد. و ان هارا مفهومی بررسی کنید. اگر مفاهیم کتاب درسی را به خوبی درک کنید. همزمان آرایه ها و دستور زبان موجود در آن را هم به خوبی تشخیص میدهید. ناگفته نماند. که بارم قلمرو فکری درامتحان ادبیات ۱۴۰۴ ۸ نمره میباشد. +قلمرو فکری

نکات پایانی:
نزدیک امتحان خلاصه نویسی های خود را در بخش دستور زبان و آرایه های ادبی مرور کنید. شعر های‌حفظی را در چند نوبت مرور کنید. از خودآزمایی ها و تمرینات کتاب درسی به هیچ عنوان غافل نشوید. چراکه امتحان نهایی چیزی خارج از متن ها و تمرینات کتاب درسی نیست.

این را بدانید، که تنها منبع شما برای امتحان نهایی ادبیات فقط و فقط کتاب درسی سال دوازدهم میباشد. کافیست، بر اساس یک برنامه ریزی صحیح و شخصی سازی شده زیر نظر یک مشاور تحصیلی تجربی مجرب با دقت و به صورت مفهومی این درس را  مطالعه کرده. و مرور کنید‌‌.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *