روش های افزایش تمرکز در هنگام درس خواندن

روش های افزایش تمرکز در هنگام درس خواندن

سوال اکثر دانش اموزان این است که چگونه حواس پرتی خود را کنترل کنیم؟
در این مطلب قصد داریم روش های افزایش تمرکز در هنگام درس خواندن به شما عزیزان آموزش دهیم.
چگونه بهتر روی درس ها فوکوس داشته باشم؟
چگونه تمرکز خود را در درس خواندن و یادگیری مطالب بالا تر ببریم؟

ذهن ما تمایل دارد به طور دائم روی یک موضوع کارکند،
حالا اگر قرار باشد در یک زمان معین پردازش خود را روی یک موضوع خاصی نگه دارد به آن تمرکز می گویند.

اما بار ها اتفاق افتاده است موقع مطالعه متوجه میشویم فقط چشم هایمان از روی عادت از روی یک سری کلمات و خطوط به سرعت رد می شود بدون اینکه حواسمان باشد،یا یا اینکه به کلمه ای خیره می شویم و در افکار خودمان غوطه ور می شویم که این ها نشانه ی حواس پرتی و عدم تمرکز است.

حواس پرتی یک اتفاق کاملا طبیعی هست ولی ما برای اینکه یک مطالعه ی پویا و ثمر بخش داشته باشیم باید دقت و تمرکزمون را بالا ببریم.

قطعا اگر تمرکز کافی نداشته باشید نمی توانید در رشته خوبی قبول شوید پس بهتر است در این راه از مشاور تحصیلی تجربی استفاده کنید.

راه های افزایش تمرکز:

1- اولین و مهم ترین موردی که تمرکز را بالا میبرد داشتن انگیزه و علاقه به مطالب مورد مطالعه است

مثلا در زمان روزنامه خواندن حتی اگر در مکانی که خیلی شلوغ است مطلبی جالب به نظرمان برسد غرق خواندن آن مطلب می شویم بدون اینکه متوجه سروصدای اطرافیان بشویم.

2- مهیا کردن مکان مناسب(میزو صندلی)

تمیز و مرتب ، به دور از سر و صدا

3- شروع کردن به درس خواندن بلافاصله بعد از اینکه پشت میز نشستیم

نه اینکه پشت میز بنشینیم اول تلفن همراهمونو چک کنیم یکم تنقلات استفاده کنیم و.
میز مطالعه از لحظه ای که پشت میز مینشینیم تا زمانی که از پشت میز بلند می شویم فقط و فقط برای مطالعه است، البته برای اینکه ذهن خودمونو گرم کنیم بهتره به اندازه ۱۰_۱۵ دقیقه مطالبی که قبلا خوندیم رو مرور کنیم بعد ادامه مطلب رو بخونیم

4- یادداشت برداری و تکمیل نویسی

نوشتن باعث میشه ما شش دونگ حواسمان به درس باشد و نکاتی که خیلی مهمن را از دل آن حجم زیاد مطالب بیرون بکشیم و دفعه بعدی که خواستیم آن مطالب را مرور کنیم کارمان راحت تر باشد.

5- تند خوانی :

خیلی ها فکر میکنند هر چقدر شمرده شمرده و کلمه به کلمه درس بخوانند یادگیریشان بالاتر می رود درصورتی که کاملا برعکسه ، چون ذهن اولا با مفاهیم سر و کار دارد ن با کلمات، ثانیا هر چه سرعت درس خواندنمان بالاتر برود سرعت ورود اطلاعات و داده ها به ذهنمان بیشتر می شود و ذهن دیگر هیچ راه فراری ندارد و تمرکزمان بیشتر است.

6-  استراحت و تغذیه مناسب

من اسمش را می گذارم مدیریت زمان و انرژی که هم باعث می شود درس خواندنمان از حالت یکنواخت و کسل کننده خارج شود هم بازیابی انرژی هست.

7-  مواقعی که مشغله ذهنی و فکری داریم

اگر خفیف و قابل کنترل بود آن موضوع و مشغله ذهنی را بر روی کاغذ بنویسیم و آن را به تعویق بندازیم. اگر خیلی حاد بود بهتر است میز مطالعه را ترک کنیم چند دقیقه قدم بزنیم بعد که اوضاع بهتر شد برگردیم سراغ مطالعمون.

8- سیستم پرسخ و پاسخ

سیستم ذهن خودمان را شرطی کنیم. یعنی بعد از اینکه موضوع را خواندیم و تمام شد از ذهنمان بخواهیم آن را به روش های مختلف برای خودمان بازگو کند《عملیات بازیابی اطلاعات از مغز》

9- داشتن برنامه ی حجمی زمانی

یعنی در یک تایم تقریبی برای حجم مطلبی که میخواهیم مطالعه کنیم در نظر بگیریم و سعی کنیم در آن زمان مطالب را بخوانیم و به ذهنمان اجازه ندهیم به افکار پراکنده و بیهوده دامن بزند…….

آموزش این نکات باعث افزایش مهارت شما دانش آموزان در کنترل زمان و تسلط کامل بر یادگیری درس و کمک به افزایش هوشیاری و تمرکز میکند.
محمد موسوی و تیم بسیار با تجربه ی ایشان همیار و پشتیبان شما در اجرای پروژه ی درسی به صورت حرفه ای می باشند.
همچنین استاد موسوی در موسسه ی خود پکیج های آموزشی و سنجشی بسیار مفید و با تطابق بالا در کنکور را ارائه می دهند که معروف ترین و کار آمد ترین پکیج ایشان توربو تست می باشد .

تمرکز خود را بالا ببرید که بتوانید انتخاب رشته کنکور تجربی خوبی داشته باشید
برای اطلاعات بیشتر از چگونگی برنامه ریزی دقیق و بکارگیری توربو تست به صفحه مشاوره برتر کشور محمد موسوی رجوع کنید.

امیدواریم که روش های افزایش تمرکز در هنگام درس خواندن را به خوبی فرا گرفته باشید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *