رشته مدیریت صنعتی

رشته مدیریت صنعتی

ما در این مطلب می خواهیم برای شما رشته مدیریت صنعتی را شرح بدهیم .

مشاور تحصیلی تجربی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به موفقیت برسید.

رشته مدیریت صنعتی همان طور که از نام آن برمی‌آید بر صنایع و محیط‌های صنعتی نظارت دارد یکی از ضعف‌های صنایع کشور این است که مدیران این صنایع دانش آموخته رشته مدیریت صنعتی نیستند و با مبانی مدیریت صنعتی آشنا نیستند.

مدیریت صنعتی رشته پرده ناظر بر مدیریت تمام ابعاد صنایع است داوطلبان کنکور سراسری سه گروه آزمایشی انسانی تجربی و ریاضی می توانند در مقطع کارشناسی رشته مدیریت صنعتی پذیرفته شوند .

تا پیش از صنعتی شدن دنیا و انقلاب صنعتی توجه چندانی به رشته مدیریت صنعتی و مفاهیم آن نمی‌شد در قرن هجدهم و نوزدهم میلادی با وقوع انقلاب صنعتی توجه نظریه‌پردازان و صنایع بزرگ به دانش مدیریت صنعتی جذب شده در آمریکا نخستین کوشش ها برای علمی شدن مدیریت در صنایع صورت گرفت تیلور پدر علم مدیریت در سال ۱۸۸۱ میلادی اندیشه‌های خود را در زمینه مدیریت توسعه داد.

دانشگاه های رشته مدیریت صنعتی

در ایران دانشکده مدیریت تحت عنوان موسسه علوم اداری در سال ۱۳۳۴ هجری شمسی به موجب عقد قرارداد بین دانشگاه تهران و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به منظور تربیت مدیران برای اداره سازمان های دولتی و خصوصی در دانشکده حقوق دانشگاه تهران راه اندازی گردید و فعالیت خود را با همکاری گروهی از اساتید آمریکایی آغاز کرد.

بعد از چندین سال این دانشکده مستقل شده و در تاریخ دیماه ۱۳۷۸ بر اساس مصوبه شورای دانشگاه تهران و سپس در تیرماه ۱۳۷۹ بر اساس مصوب شورای گسترش آموزش عالی نام دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی به دانشکده مدیریت دانشگاه تهران تغییر یافت. گروه رشته مدیریت صنعتی از سال ۱۳۷۶ در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران تاسیس شد به پذیرش دانشجو پرداخته در این رشته در کشور و دانشگاه های مختلفی به تدریس آن پرداختند.

صنعت یکی از ارکان مهم اقتصادی کشور از و با توجه به شرایط کنونی ارتقا صنایع کشور بسیار اهمیت دارد رشته مدیریت صنعتی برای تربیت مدیران نیروی انسانی سازمان های صنعتی به وجود آمده است و دارای سه بعد نی و تکنیکی مالی و رفتاری و اجتماعی از مدیریت صنعتی بیشتر در دو بعد مالی و رفتاری فعالیت می‌کنند و نظریه های مدیریت و مهارتهای لازم مدیریتی در محیط‌های صنعتی را به دانشجویان می‌آموزد.

دانشجویان این رشته مدیریت صنعتی در دوره تحصیل خود با مفاهیمی چون سازمان منابع انسانی مباحث کیفیت حسابداری و حسابداری صنعتی بحث های کمی مدیریت برای کار در صنایع آشنا می شوند.

ویژگی های کارشناسی مدیریت صنعتی:

_ آرامش و امنیت روانی کارشناس مدیریت صنعتی: متوسط کار در کارخانه ها و دشواری های خاص خود را دارد.
_ بازار کار رشته کارشناسی مدیریت صنعتی: در حال حاضر متوسط هنوز رشته مدیریت صنعتی جایگاه حقیقی خود را در بازار کار نیافته است.

_ میزان شناخته بودن رشته مدیریت صنعتی در میان مردم: متوسط رو به بالا ای رشته تقریباً در میان همه مردم شناخته شده است.

_ مدت زمان ورود به بازار کار رشته مدیریت صنعتی: متوسط کاردستی دینی از صنعتی بستگی به توانایی و مهارت‌های خود افراد دارد اما آنها می‌توانند از دوران تحصیل مشغول به کار شوند.

_ سختی کار نسبت به درآمد کارشناسی مدیریت صنعتی: متوسط رو به بالا بستگی به روحیات فرد دارد کار در محیط های صنعتی

_ درصد قبولی در کارشناسی مدیریت صنعتی داوطلبان در کلیه دانشگاه های کشور: متوسط رو به بالا و حدود ۵ هزار نفر ظرفیت

_ شانس قبولی کارشناسی رشته مدیریت صنعتی در دانشگاه های برتر: کمتر از یک درصد پذیرش

_ امکان ادامه تحصیل کارشناسی رشته مدیریت صنعتی: صد درصد مقطع کارشناسی ارشد و دکتری

_ امکان بورسیه رشته مدیریت صنعتی تحصیل در سایر کشورها: متوسط رو به بالا با داشتن شرایط بورسیه

_ خطر پذیری کارشناسی رشته مدیریت صنعتی: نسبتاً بالا کار در محیط های صنعتی.

وظایف کارشناس مدیریت صنعتی:

_ نظارت و رهبری بر نیروی انسانی سازمان
_ بررسی و ارزیابی وضعیت کارگران و چالش های کارگری
_ایجاد انگیزه میان کارکنان جهت افزایش بهره وری _کمک به تصمیم گیری های شرکت

رشته مدیریت صنعتی برای چه کسانی مناسب است؟

اولین ویژگی در انتخاب یک رشته علاقه به آن اثر رشته مدیریت صنعتی از این قاعده مستثنا نیست و دانشجویان رشته مدیریت صنعتی باید به روز باشند و همواره اطلاعات روزآمد و فراوانی در زمینه صنایع داشته باشند.

آنها باید علاوه بر واحدهای درسی منابع مرتبط را فراموش نکنند و به مطالعه آنها بپردازند آن‌ها بخش زیادی از زمان کاری خود را صرف منابع انسانی و کارگران می‌کند پس از داشتن روابط عمومی بالا و برخورد مناسب برای آنها ضروری از کارشناس مدیریت صنعتی باید با اصول روانشناسی کار آشنا باشد و بتواند به کارگران انگیزه بدهد دانش زبان انگلیسی مهارت هایICDL و کار با نرم افزارهای مختصر شاخه های مدیریت نیز به کارشناسان مدیریت صنعتی کمک می‌کند تا در کار خود موفق تر باشد آمار و ریاضیات نیز در این رشته از جایگاه مهمی

برخوردار از صنایع در کشور ما رو به رشد است و هر صنعتی نیاز به کارشناس مدیریت صنعتی دارد پس می‌توان گفت دلیلش بازار کار خوبی می‌تواند داشته باشد اما همچنان این رشته در ایران جایگاه حقیقی خود را نیافته است و بسیاری از مدیران و یا بخش های مدیریتی صنایع اطلاعاتی از اصول مدیریت صنعتی ندارند.

نتیجه:

آشنایی با تمامی رشته ها در امر انتخاب رشته بسیار حائز اهمیت است و به شما دانش اموزان پیشنهاد می شود که تحقیق و تلاش لازم را در خصوص اشنایی با تمامی رشته داشته باشید.

استاد موسوی و تیم باتجربه ی ایشان در مسیر کنکور و پیشرفت تحصیلی شما را همیاری و کمک میکنند و با راهکار ها و برنامه های فردی به پیشرفت شما در حیطه تحصیلی کمک می کنند.

برنامه ی تحصیلی ایشان و برنامه ی مختص و حرفه ای استاد موسوی به نام توربو تست به دانش اموزان عزیزی که انتخابشان تیم استاد موسوی می باشد اهدا و ارائه می شود.

برای اطلاعات بیشتر درباره ی مراحل و تکنیک های مشاوره ای با استاد موسوی به صفحه ی ایشان رجوع کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *