معرفی رشته مهندسی خط و سازه ریلی

معرفی رشته مهندسی خط و سازه ریلی

ما در این مطلب می خواهیم برای شما معرفی رشته مهندسی خط و سازه ریلی را شرح بدهیم .

مشاور تحصیلی همراه شما خواهد بود تا به موفقیت برسید.

رشته مهندسی خط و سازه ریلی به مطالعه و بررسی طراحی مسیرهای ریلی اقدامات مربوط به زیرسازی و روسازی شبکه راه‌آهن و سازه های فنی شامل انواع پل، تونل‌ها دیوار و موارد این چنینی می پردازد افرادی که در این رشته تحصیل می کنند توانایی طراحی، ساخت، پیاده سازی، تعمیرات و نگهداری خطوط ریلی، سازه ها و تجهیزات زیرساختی شبکه راه آهن درون شهری و برون شهری را پیدا میکنند.

رشته مهندسی خط و سازه ریلی از رشته‌های مهندسی راه‌آهن است و بر موضوعات مهندسی عمران در پروژه های صنعت راه‌آهن متمرکز از دری رشته ۴۰ درصد درس ها در زمینه سازه، ۲۷ درصد در حوزه خطوط ریلی، ۱۵ درصد در موضوعات ژئوتکنیک، ۹ درصد در زمین نقشه برداری، ۷ درصد اطلاعات عمومی راه آهن و۲ درصد در حوزه هیدرولوژی هستند.

رشته مهندسی خط و سازه ریلی را باید همان کارشناسی سازه و ژئوتکنیک دانست که در آن دانشجو مهارت‌های مربوط به نقشه برداری را نیز فرا می گیرد و بنابراین نمی‌تواند در پروژه های طراحی ساخت پیاده سازی استقلال و نظارت و کنترل خطوط و سازه های ریلی فعالیت کند و نقش پررنگی ایفا کند.

 شباهت های رشته مهندسی خط و سازه ریلی با مهندسی عمران:

رشته مهندسی خط و سازه های از طریق کنکور سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی دانشجو می پذیرد از آنجا که در این رشته سازه های مختلف مانند شبکه راه آهن، خطوط ریلی و تاسیسات زیرساختی مطالعه می‌شوند باید گفت این رشته شباهت زیادی با مهندسی عمران دارد.

در رشته مهندسی خط و سازه ریلی دروس تخصصی عمران به دانشجویان آموزش داده می شود علاوه بر این دروس تخصصی در زمینه راه آهن مانند طراحی و ساخت خطوط و سازه های ریلی ارائه می شود در نهایت باید گفت فارغ‌التحصیلان این رشته در حوزه مهندسی عمران تسلط و توانایی لازم را نیز دارند.

تفاوت های رشته مهندسی خط و سازه ریلی و مهندسی عمران:

_ مهندسی عمران:
دانش و اطلاعات در زمینه هیدرولوژی ، هیدرولیک و سازه های آبی

_ مهندسی خط و سازه ریلی:
زمینه ناوگان و مسیر حرکت
زیرسازی و روسازی راه آهن و ابنیه فنی چون ابنیه فنی که در خطوط راه آهن به کار می رود تحت تاثیر نیروهای دینامیکی قرار می گیرند.

 مهارت های لازم در رشته مهندسی خط و سازه ریلی:

_ پشتکار فراوان و مقاومت جسمانی و ذهنی بالا برای کار در شرایط دشوار
_ توانایی فعالیت در محیط هایی مانند جاده ها و بیابان ها
_ مهارت برنامه ریزی مناسب و دقیق
_ توانایی مدیریت هماهنگی و سازمانهای قبل از مهارت های اصلی فارغ التحصیلان رشته مهندسی خط و سازه ریلی است
_ و مهارت بالا در دروس ریاضیات و فیزیک
_ تسلط کافی به زبان انگلیسی

در این مقاله سعی کردیم توضیحاتی درباره ی این رشته برای شما ارائه دهیم و نکات کلیدی را برای شما نام ببریم.
کسب اطلاعات درباره ی رشته های دانشگاهی و دانشگاه برای هر دانش اموز کنکوری حائز اهمیت می باشد.
هر دانش آموز کنکوری و هدفمند موظف است به تحقیق و جست و جو درباره ی رشته ی مورد علاقه ،دانشگاه ،محل تحصیل ، رتبه ی آن دانشگاه در کشور ،مزیت ها و مغایت ها و …..اطلاعات مفیدی کسب کند.

و همچنین مشورت با فردی با تجربه و دارای اشراف بر روی انجام تکنیک های مشاوره ای و اطلاعات بالا درباره ی تمامی رشته ها و دانشگاها لازم است.
استاد موسوی فردی با تجربه و با علم و تسلط بر روی انجام مشاوره ی تخصصی بهترین انتخاب برای شما داوطلبین کنکوری و دانش اموزان عزیز می باشند.

همچنین برای  برنامه ریزی تحصیلی به صورت انفرادی و تخصصی برای هر شخص و همچنین کسب اطلاعات بیشتر درباره ی پکیج توربو تست که مختص به تیم استاد موسوی می باشند به صفحه ی شخصی ایشان رجوع  کنید.
در آخر از شما می‌خواهیم که اگر سوال یا نظری دارید در انتهای همین مقاله  در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح بفرمایید تا شخص استاد موسوی پاسخ آن‌ها را برایتان ریپلای کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *