وسواس مطالعاتی کنکوری ها

وسواس مطالعاتی کنکوری ها

ما در این مطلب می خواهیم برای شما وسواس مطالعاتی کنکوری ها را شرح بدهیم .

مشاور تحصیلی تجربی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به موفقیت برسید

یکی از مشکلاتی که بسیاری از دانش‌آموزان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند این است که وقتی شروع به درس خواندن می کنند، این حس را دارند که رفته‌رفته هر چیزی را که قبلاً خواندند از یاد می‌برند و باید به عقب برگردند و مطالب را دوباره بخوانند

اصطلاحا به این مشکل در دانش اندزان کنکوری وسواس مطالعاتی گفته می شود. در مقاله زیر می خواهیم به چند راهکار برای از بین بردن وسواس مطالعاتی و همچنین نحوه خواندن مطالب

وسواس مطالعاتی کنکوری ها

برای جلوگیری از وسواس مطالعاتی اشاره کنیم.

بازخوانی مطالب را کنار بگذارید:

سعی کنید به جای اینکه به طور مداوم بر روی مطلبی یا قسمتی از درس زمان بگذارید و مرتبا آن را بخوانید، با مرور های منظم و از قبل تعیین شده در برنامه تحصیلی خود مطالب را مجدداً بازیابی کرده و آنها را مرور کنید. برای انجام این کار می توانید از روش خلاصه نویسی و نت برداری استفاده کنید. خلاصه ها بهترین ابزار برای مرور شما در بازه های زمانی کوتاه در بین برنامه درسی و مطالعاتی شما می باشند.

به نکات مهم بیشتر توجه کنید:

یک امر طبیعی است که در هر فصل از کتاب مباحثی وجود دارند که اهمیت آن مباحث از دیگر مباحث از اهمیت بالاتری برخوردار می باشد .و طراحان سوالات آزمون سراسری توجه بیشتری هر سال به این مباحث دارند. شما در برنامه درسی خود باید سعی کنید به جای تکرار و مطالب حاشیه‌ای تمرکز و وقت خود را بیشتر بر روی این مطالب مهم بگذارید و با مرور این بخش های مهم کلیت و اصل هر فصل را برای خود مرور و تثبیت کنید.

خلاصه نویسی و یادداشت برداری:

خلاصه نویسی و داشت برداری در هنگام مطالعه به شما کمک می کند که مطالب را بهتر به ذهن بسپارید و همچنین در یادگیری و به یاد آوردن آن مطالب در هنگام تست زدن به شما از طریق تصویر سازی بسیار کمک می کند. همچنین خلاصه نویسی به شما کمک می کند تا با تمرکز بیشتری مباحث را مطالعه کرده و همواره به دنبال پیدا کردن مطالب مهم و کلیدی باشید. همچنین خلاصه نویسی یا حاشیه نویسی در دروسی مانند زیست شناسی و شیمی می تواند به درک مطلب بسیار کمک کند. همچنین خلاصه نویسی و حاشیه نویسی بهترین روش ها برای مرور سریع شما در هر درس خواهند بود که در آزمونهای جامع و همچنین در دوران جمع بندی به شما بسیار کمک خواهند کرد.

پرهیز از تکرار زیاد مطلب:

تکرار زیاد یک مطلب و اتلاف وقت بر روی آن علاوه بر این ناامیدی شما را خسته می‌کند و به شما هیچ کمکی در راستای اهداف مطالعاتی نمی کند. پس به جای این که دوباره به سراغ مطالبه بروید و آنها را از اول مطالعه کنید سعی کنید با پرسش هایی از متن مورد نظر سوالات را در ذهن خود بازیابی کنید و اگر نتوانستید به درستی پاسخ دهید جایی برای نگرانی نیست. با این تمرین می توانید این عادت وسواس مطالعاتی را تا حدی کنار بگذارید.

حل تست و مرور به کمک آزمون:

تست زدن علاوه بر اینکه به تسلط شما بر مطلب کمک بسیاری می‌کند همچنین به شما نشان می‌دهد که کدام مباحث از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و نقاط ضعف شما را به شما نشان خواهد داد. بنابراین توصیه ما به شما این است که به جای تکرار کردن مباحث و برگشتن برای مطالعه مجدد زمان خود را به تست زنی و آزمون دادن اختصاص دهید برای این منظور با روش های صحیح تست زدن و روش های تست زنی آشنا شوید.

زمانبندی مطالعاتی:

قبل از شروع کردن برای خواندن مطلب با توجه به حجم مطلب، زمانی را برای خواندن کل آن در نظر بگیرید .بدین ترتیب در حین مطالعه کردن کمتر دچار وسواس مطالعاتی می‌شوید و راحت می‌توانید آن را کنار بگذارید. در کنار مشخص کردن ساعت حتماً تعداد صفحاتی که باید آنها را مطالعه کنید نیز مشخص کنید.

روش های مطالعاتی برای حلوگیری از وسواس مطالعاتی:

_ برنامه تحصیلی خود را طوری تنظیم کنید که در ابتدای شروع مطالعه هر مبحث مدت زمان لازم برای مطالعه آن را نیز مشخص کرده و سپس مطالعه را شروع کنید. یعنی به طور مثال اگر قرار است که حدود ۱۵ صفحه از کتاب زیست را در یک ساعت و نیم بخوانید، اگر با گذشته یک ساعت نصف آن را خواندید باید این را در نظر گرفته باشید که در نیم ساعت دیگر مقدار باقی مانده دیگر را نیز حتماً مطالعه کنید. این کار به خوبی به کنار گذاشتن وسواس مطالعاتی کمک میکند.

اگر در ذهن خود اینطور فکر می کنید که برای یک دوره اول می توانید تمام نکات یک مبحث را یاد بگیرید باید به شما بگویم که این فکر اشتباه می باشد. چرا که وقتی می خواهید با یک دور تمام نکات یک مطلب را فرا بگیرید هم باعث تشدید وسواس مطالعاتی در شما می شود و همین مبحث هرچند کم حجم مدت زمان زیادی را خواهد گرفت .
پس این نکته را در نظر داشته باشید که یک مبحث را در طی یک هفته یا دو هفته حداقل یک یا دو بار مرور کنید این روش برای دروسی مانند زیست شناسی و حفظ ای بسیار کارآمد می باشد.

_ شما می توانید برای جدا کردن مطالب مهمتر در مطالعه خود در دور اول آنها را با ماژیک های هایلایت رنگ کنید.

_ بعد از اتمام یافتن تایم مطالعاتی مبحث مورد نظر بهتر است ۱۰ الی ۲۰ تست منتحب از آن مبحث را بزنید .این امر برای تثبیت مطالب خوانده شده بسیار مفید می باشد.

نتیجه

اگر وسواس مطالعاتی دارید بهتر است آن را به زودی کنار بگذارید و نکاتی که در مقاله بالا گفته شد را در برنامه مطالعاتی و تحصیلی خود بگنجانید .برای این امر می توانید از مشاور و متخصصین این حوزه کمک بگیرید و از آنها بخواهید تا این نکته را در تنظیم برنامه درسی شما مورد توجه قرار دهند .تیم پر قدرت استاد محمد موسوی هر ساله به دانش آموزان با شرایط های گوناگون کمک می‌کند تا به هدف مورد نظر خود دست یابند. ایشان با ارائه برنامه جامع توربو تست و همچنین ارائه برنامه تحصیلی اختصاصی به آنها بسیار کمک می کند .برای گرفتن برنامه تحصیلی اختصاصی خود و آشنایی بهتر با پکیج توربو تست و همچنین ارتباط مستقیم با مشاوره اختصاصی رشته تجربی به صفحه شخصی محمد موسوی مراجعه بفرمایید.

برای انتخاب رشته کنکور تجربی نیز می توانید از ما کمک بگیرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *