رشته روانشناسی

رشته روانشناسی

روانشناسی یکی دیگر از رشته هایی است که علاقمندان زیادی را به خود اختصاص میدهد.یکی دیگر از جنبه های جذاب بودن این رشته همراه شدن با پیچیدگی های اجتماعی میباشد که بسیار حائز اهمیت است که راجب به این رشته اطلاعت مهمی بدست آورید و با آن و مقاطع آن به خوبی اشنا شوید.اگر بنا به اطلاعات کم و یا شنیده های پراکنده تصمیمی گیری کنید امکان دارد پس از تحصیل در این رشته پشیمان و یا منصرف شوید.

روانشناسی علمی است که در مورد رفتار انسانها در ارتباط با محیط اطراف خود و انسان‌ها و از جمله تفاوت رفتارهای یکدیگر می‌پردازد .هدف اصلی رشته روانشناسی بررسی وضعیت های انسان در مواجهه با موارد مختلفی می باشد که در زندگی وی پیش می آیند . در واقع علم روانشناسی مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی انسان می باشد.

روانشناسی به بحث‌های مختلف رفتار و فرایندهای روانی مانند ادراک ؛احساس؛ شخصیت؛ هوش هیجانی و انگیزه خواهد پرداخت. این رشته بسیار کاربردی می باشد که تمام جنبه‌های زندگی انسان را در بر خواهد گرفت و به علت پیچیده‌تر شدن زندگی انسان‌ها با یکدیگر نیاز به حضور این رشته بسیار لازم و ضروری می باشد.

برای ورود به این رشته دانشجویان نیازمند آن هستند که برای رسیدن به موفقیت ، توانایی و مهارت کافی برای تصمیم گیری و حل مسائل مختلف را داشته باشند و همچنین شناخت علاقه و تمایلات انسان ها و روحیه کمک به مردم نیز در کمک به حل مشکلات آنها ضروری می باشد. رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد سه گرایش دارد که می‌توان به گرایش روانشناسی بالینی، روانشناسی عمومی و روان سنجی اشاره کرد.

انتخاب رشته روانشناسی

در هنگام انتخاب رشته کنکور تجربی با دقت بیشتری انتخاب کنید

در ارتباط با رشته روانشناسی لازم به ذکر است که این یک رشته کاربردی می باشد که رفتار و فرایندهای ذهنی انسان را بر یافته های علمی و تحقیقات آن مطالعه خواهد کرد. در واقع رفتار انسان مجموعه فعالیت‌ها و اعمالی است که می‌توان آنها را مشاهده کرد و یا اندازه گیری نمود از جمله این فعالیت ها می توان به صحبت کردن و راه رفتن و همچنین فعالیت‌های ذهنی که نمی‌شود به صورت مستقیم آنها را دید اشاره نمود.

برخی از فعالیت‌های ذهنی مانند تفکر، ترس و هیجان که از سنین خردسالی تا بزرگسالی همراه انسان می باشد از جمله این موارد است. روانشناسی علمی است که نیازهای طبیعی انسان را درک خواهد کرد و در نظر خواهد گرفت و پیچیدگی‌های زندگی امروز مردان را مطالعه می کنند. در واقع روانشناسی علمی است که به بررسی دروغ هایی که انسان به خودش می گویند و برای تعیین حد و مرزهایی است که برای خود قائل میشود ؛ که انسان با شناخت آن و صداقت داشتن با خود می تواند بسیاری از مشکلاتش را حل کند.

گرایش ها

در رابطه با رشته روانشناسی میتوان گفت این یک رشته تقریباً جدید است که هنوز به تکامل کافی نرسیده .روانشناسی آمریکا تا به حال ۵۳ زمینه مختلف روانشناسی را معرفی کرده است اما به علت تفاوت رفتارهای انسان و تنوع زمینه‌هایی که در حال به وجود آمدن می باشد امکان دارد این تعداد به مرور زمان افزایش پیدا کند. به علت ارتباط روانشناسی با موضوعاتی مثل زیست شناسی، فلسفه، انسان‌شناسی و جامعه‌شناسی رشته‌های جدید کاربردی این رشته در حال تشکیل و ارائه است .رشته هایی که تکامل بیشتری پیدا کرده‌اند در خیلی از مراکز آموزشی تدریس خواهند شد.

روانشناشی کودکان استثنایی

یکی دیگر از زیرشاخه‌های علم روانشناسی که در آن فعالیت زیادی ارائه می‌شود روانشناسی کودکان استثنایی می باشد که به تعریف مسائل مربوط به کودکان استثنایی که می‌توانند شامل کودکان عقب مانده ذهنی؛ کودکان بسیار تیزهوش و یا حتی کودکان کم بینا و نابینا و کسانی که دارای ناتوانی‌های جسمی و حرکتی و یا ذهنی هستند می پردازد.

روانشناسی بالینی

شاخه دیگر رشته روانشناسی مربوط به روانشناسی بالینی می باشد که به درک پیش بینی و درمان ناهنجاری ها؛ ناتوانی ها و آشفتگی های هیجانی زیست شناختی و روانشناختی اجتماعی و فردی افراد کمک کند و در مقیاس وسیع تر جمعیتهای مورد مطالعه مورد بررسی قرار می گیرد .روانشناسی بالینی نقش های شش گانه ای دارد که برای مثال می‌توان به مداخله و درمان مشاوره پژوهش مدیریت و غیره در راستای درمان و تشخیص بیماریها و پژوهش به آنها اشاره کرد.

روان شناسی رشد

شاخه بعدی که می خواهیم به آن بپردازیم در ارتباط با روانشناسی رشد می باشد که یکی دیگر از شاخه های علم روانشناسی است که به توصیف و تفسیر تغییرات در طول زندگی فرد خواهد پرداخت و از رشته‌های مختلف زیست شناسی؛ جامعه شناسی تعلیم و تربیت و ادب پزشکی در عرصه‌های مختلف می‌تواند کمک بگیرد. روانشناسی رشد به همه مراحل زندگی یک فرد یعنی از تولد تا زمان مرگ خواهد پرداخت ولی تاثیر و تاکید بیشترین آن در دوره کودکی و نوجوانی فرد مراجعه کننده می باشد.

زیست روان شناسی

زیست روانشناسی یکی دیگر از شاخه‌های علم رشته روانشناسی می باشد که به تحلیل و تفسیر نحوه تاثیر مغز و انتقال دهنده های عصبی در بدن انسان به رفتارهای انسان افکار و عواطف او می پردازد . در حقیقت این علم یک علم ترکیبی از روانشناسی و علم اعصاب است. این رشته نیز می‌تواند با نام‌های دیگری مانند روانشناسی زیست شناختی یا روانشناسی فیزیولوژیک و علم اعصاب نیز شناخته شود .در این علم چگونگی فرایند های زیست شناختی و نحوه رفتار در تضاد با هیجانات و سایر فرایندهای ذهنی در مورد مطالعه قرار خواهد گرفت این رشته با رشته مانند رشته روانشناسی تطبیقی و یا روان شناسی تکاملی بسیار مرتبط و نزدیک می باشد.

رشته روانشناسی

از دیگر زیر شاخه های روانشناسی میتوان به:

روان شناسی قانونی
روان شناسی مدرسه
روان شناسی صنعتی _سازمانی
روانشناسی اجتماعی
روانشناسی در ایران
اشاره نمود.

واحد های درسی:

رشته روانشناسی در دوره کارشناسی شامل ۱۴۴ واحد درسی می باشد که از این ۱۴۴ واحد ۲۳ واحد آن مربوط به دروس عمومی
۷۱ واحد آن به دروس پایه و اصلی
۴۰ واحد آن مربوط به دوره درس های اختصاصی
و در نهایت ۱۰ واحد آن مربوط به دروس انتخابی که مربوط به گرایش های مختلف می باشد.

دروس عمومی:

مبانی نظری اسلام
اخلاق اسلامی
انقلاب اسلامی
تاریخ و تمدن اسلامی
آشنایی با منابع اسلامی
ادبیات فارسی
زبان عمومی
تربیت بدنی ۱ و ۲

دروس پایه و اصلی:

روانشناسی عمومی ۱ و ۲
آمار استنباطی
روانشناسی رشد ۱ و ۲
آمار توصیفی
مبانی جامعه شناسی
روش تحقیق در روانشناسی
روانشناسی یادگیری
روانشناسی تربیتی
روانشناسی اجتماعی
شخصیت
بهداشت روانی
تاریخچه و مکاتب روانشناسی
فیزیولوژی عمومی
روانشناسی احساس و ادراک
روانشناسی فیزیولوژیک
علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی
کلیات فلسفه متون روانشناسی به زبان های خارجی ۱
روانشناسی تجربی
انگیزش و هیجان
روانسنجی آسیب شناسی روانی ۱
روانشناسی مرضی کودک

دروس اختصاصی:

آسیب شناسی روانی ۲
طرح های پژوهشی آزمایشگاهی
مقدمات نوروپسیکولوژی
تفکر و زبان
متون روانشناسی عمومی ۲
سمینار در مسائل روانشناسی عمومی
روانشناسی جنایی
پژوهش‌های علمی انفرادی در روانشناسی عمومی
روانشناسی مشاوره و راهنمایی
ارزشیابی شخصیت
روانشناسی هوش و سنجش آن
روانشناسی پویایی گروه
روانشناسی کودکان استثنایی
اختلالات یادگیری

دروس انتخابی:

کاربرد کامپیوتر در تجزیه و تحلیل آماری
روانشناسی اجتماعی، کاربردی
فلسفه اسلامی
بازپروری معلولین
روانشناسی مدیریت
انسان شناسی در اسلام
مددکاری اجتماعی
روانشناسی تفاوت های فردی
روانشناسی اجتماعی، تجربی
روانشناسی و آموزش کودکان معلول
مقدمات ریاضی
روانشناسی صنعتی و سازمانی
اعتیاد( سبب شناسی و درمان آن)
نگرش ها و تغییر آن
آسیب شناسی اجتماعی
روانشناسی کودکان تیزهوش و آموزش‌های آن (فقط برای شاخه عموم و گرایش بالینی)

وظایف روانشناسان

وضعیت روانشناسان نسبت به گرایش و تخصصی که در آن دارند متفاوت است به عنوان مثال یکی از وظایف روانشناس مشاور رسیدگی به مراجعه کنندگان برای حل مشکلات و تصمیم گیر در زمانهای پر استرس زندگی آنها می باشد.
همچنین از وظایف روانشناسی بالینی می توان به این موارد اشاره کرد که در صورتی که فرد در شرایطی مانند نگرانی، اضطراب و یا افسردگی و یا سایر بیماری های روانی قرار داشته باشد روانشناس بالینی به آن کمک خواهد کرد.
روانشناسان شغلی باید در شرکت ها و سازمان ها حضور داشته باشند و برای بهبود عملکرد و افزایش کارایی افراد فعالیت کنند.
روانشناسی جرم شناسی این وظیفه را به عهده دارد که از تئوری هایی که در علم روانشناسی فرا گرفته برای شناخت جرایم و بهبود مجرمین استفاده کند .
وظیفه روانشناس سلامت نیز گسترش رفتار و نگرش سالم و کمک به فرد بیمار و خانواده آنها برای غلبه بر شرایط مشکلات زندگی و یا بهبود کیفیت زندگی آنها می باشد.

گرایش های مقطع کارشناسی ارشد روانشناسی:

روانشناسی عمومی
روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی کودک و نوجوا
ن سنجش و اندازه گیری یا روان سنجی
روان شناسی صنعتی و سازمانی
روانشناسی شخصیت

بازار کار روانشناسی

فارغ التحصیلان رشته روانشناسی می توانند در مراکز دولتی مانند
بهزیستی
نیروی انتظامی
شهرداری
سازمان زندانها و کانون اصلاح و تربیت
همچنین مراکز مشاوره
مهدکودک
بیمارستان ها
و آموزش و پرورش مشغول به کار شوند.
لازم به ذکر است که این افراد قادرند با گرفتن مجوز از سازمان بهزیستی مهد کودک خانه سالمندان تاسیس کنند. ازکار و موقعیت شغلی که افراد فارغ التحصیل رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد دارند میتوان به شاغل شدن در گرایش های روانشناسی عمومی
روانشناسی بالینی
روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
و غیره اشاره نمود. که فارغ‌التحصیلان می‌توانند به عنوان کارشناس در نیروی انتظامی
شهرداری
بیمارستانها
و حتی آموزش و پرورش مشغول به فعالیت بشوند.

نتیجه

با توجه به موارد فوق که ذکر شد یکی از بهترین رشته ها برای علاقمندان با روحیه مسئولیت پذیری و کمک به جامعه رشته روانشناسی می باشد اطلاعات فوق به شما کمک خواهد کرد که این رشته را بهتر بشناسید و در انتخاب خود موفق تر عمل کنید یکی از بهترین مشاور تحصیلی تجربی ، استاد محمد موسوی می باشد که هر ساله در امر انتخاب رشته و مشاوره تحصیلی و یا مواردی دیگر مانند برنامه تحصیلی به دانش آموزان خود کمک می کند‌و البته لازم به ذکر است که نتایج درخشانی هر ساله به همراه داشته است.برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با محمد موسوی به صفحه شخصی ایشان مراجعه فرمایید.

3 دیدگاه دربارهٔ «رشته روانشناسی»

  1. زهرا عبادی

    استاد چطور میشه کسی که روانشناسی خونده بعد که مدرک گرفت دبیر بشه؟!اصلا امکانش هست؟؟؟

  2. کیمیا بارانی

    من عااشقه روانشناسیم و حتی الان متوجه شدم چقدر به روحیات من میخوره
    خیلی خوشحالم ک استادی مثله شما کنار ماست
    استاد اگر راه دانسگاه آزاد وارد بشیم آینده ی خوبی داره و مدرک این رشته در دانشگاه ازاد معتبر و آینده دار؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *