معرفی رشته علوم قرآن و حدیث

معرفی رشته علوم قرآن و حدیث

ما در این مطلب می خواهیم برای شما معرفی رشته علوم قرآن و حدیث را شرح بدهیم.

مشاور کتکور تجربی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به موفقیت برسید.

رشته علوم قرآن و حدیث از جمله رشته هایی است که در آزمون سراسری از بین داوطلبان هر سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد این رشته برای اولین بار به صورت رشته دانشگاهی در سال ۱۳۱۳ در دانشکده معقول و منقول دانشکده الهیات امروزی دانشگاه تهران تدریس شد و امروز در دانشگاه‌های مختلف کشور نیز تدریس و ارائه می شود.
از آنجا که علوم دینی در کشور ما جایگاه ویژه‌ای دارد و افراد زیادی علاقمند به آشنایی با این رشته و بازار کار آن هستند.
رشته علوم قرآن و حدیث در گروه علوم انسانی قرار گرفت و دانشجویان رشته اطلاعات جامعی در زمینه تفسیر و علوم قرآنی و حدیث و کلید فهم هر یک به دست می‌آورند .

در بخش تفسیر قرآن کریم با موضوعات زیر آشنا می شوند:

_ شان نزول

_ مفهوم آیات

_تفسیر های مهم قرآن کریم

در بخش علوم قرانی با علوم خاصی که هر پژوهشگر قرآن باید با آنها آشنا باشد مثل مبحث مجمل ومبین ،منطق و مفهوم ، عام و خاص ، محکمات و متشابهات آشنا می‌شوند.

در بخش حدیث نیز موضوعات زیر را مورد مطالعه قرار می دهند:

_ با علم الحدیث

_ در آیه الحدیث

_ فقه الحدیث

_ مجامع حدیثی شیعه و اهل تسنن و اصطلاحات حدیث

دوره های تحصیلی در رشته علوم قرآن و حدیث شامل کارشناسی کارشناسی ارشد و دکتری است که علاقمندان می توانند در دانشگاه های دولتی آزاد پیام نور تاثیر کنند.

تعداد واحد هایی که باید از دانشجویان رشته گذرانده بشود به شرح زیر است:

_ دوره تحصیلی کارشناسی شامل ۱۰ واحد عمومی ۵۷ واحد درس تخصصی و ۶۸ واحد دروس پایه در مجموع ۱۳۵ واحد می باشد.

_ در دوره کارشناسی ارشد شامل ۳۲ واحد روز ضروری همراه با پایان نامه و حداکثر ۱۲ واحد جبرانی و در مجموع حداکثر ۴۴ واحد می باشد.

_ دوره دکتری نیز شامل ۳۶ واحد شامل ۱۸ واحد درس نظری و ۱۸ واحد رساله.

این نکته نیز قابل تذکر است که بستگی به برنامه تحصیلی هر دانشگاهی ممکن است تغییر کند که درباره وجود داشته باشد.

توانایی های لازم برای علوم قرآن و حدیث چه می باشد؟

از جمله مواردی که در رشته علوم قرآن و حدیث اهمیت زیادی دارد زبان عربی و علوم معارف اسلامی از دانشجویان باید مسلط به این زبان باشد و یا در طول دوره تحصیل تسلط به این زبان را در خودشان تقویت کنند. همچنین دانشجویان این رشته باید به مطالعه و تحقیق در زمینه های دینی علاقمند باشند و از قدرت تجزیه و تحلیل و درک خوبی نیز برخوردار باشند.

 

بازار کار و موقعیت شغلی رشته علوم قران و حدیث:

فارغ‌التحصیلان رشته علوم حدیث و قرآن می توانند به عنوان کارشناس علوم اسلامی در برخی سازمان‌های دولتی و غیردولتی مشغول به کار شوند همچنین اگر با تحصیل آن این رشته تسلط خوبی به زبان عربی و انگلیسی داشته باشند می‌توانند در رویدادهای بین المللی به عنوان مترجم و رایزن فعالیت کنند یکی دیگر از جاهایی که فارغ‌التحصیلان رشته علوم حدیث و قرآن می توانند در آن مشغول به کار شوند در آموزش و پرورش است و می توانند به عنوان دبیر دینی مربی قرآن و یا مربی امور تربیتی فعالیت نمایند.

همچنین در صورت ادامه تحصیل به مقاطع بالاتر مثل ارشد و دکترا می توانند به عنوان استاد در دانشگاه های داخل یا خارج از کشور تدریس نمایند چون دانشگاه های کشورهای اردن و لبنان تمایل دارند متخصص علوم حدیث شیعه از کشور ایران جذب کنند همچنین دانش آموختگان این رشته می توانند در مراکز دولتی فرهنگی و دینی استخدام شوند و فعالیت های جانبی نیز به عنوان مولف یا پژوهشگر نیز انجام دهند و سخنرانی و تبلیغ نیز بپردازند و اولین فارغ التحصیلان این رشته با توجه به علاقه خود فرصت های شغلی متعددی را کسب نمایند.

نتیجه :

کسب اطلاعات درباره ی رشته های دانشگاهی و دانشگاه برای هر دانش اموز کنکوری حائز اهمیت می باشد.
هر دانش آموز کنکوری و هدفمند موظف است به تحقیق و جست و جو درباره ی رشته ی مورد علاقه ،دانشگاه ،محل تحصیل ، رتبه ی آن دانشگاه در کشور ،مزیت ها و مغایت ها و …..اطلاعات مفیدی کسب کند.
و همچنین مشورت با فردی با تجربه و دارای اشراف بر روی انجام تکنیک های مشاوره ای و اطلاعات بالا درباره ی تمامی رشته ها و دانشگاها لازم است.

استاد موسوی فردی با تجربه و با علم و تسلط بر روی انجام مشاوره ی تخصصی بهترین انتخاب برای شما داوطلبین کنکوری و دانش اموزان عزیز می باشند.
همچنین برای برنامه ریزی تحصیلی به صورت انفرادی و تخصصی برای هر شخص و همچنین کسب اطلاعات بیشتر درباره ی پکیج توربو تست که مختص به تیم استاد موسوی می باشند به صفحه ی شخصی ایشان رجوع کنید.

6 دیدگاه دربارهٔ «معرفی رشته علوم قرآن و حدیث»

  1. hojat

    تنها رشته ای که 4 سال از عمرت به فنا میره… الهیات هیچ بازار شغلی نداره…حیف عمر گران که در این رشته سپری شد

  2. ناشناس

    عالیه رشته علوم قران ما که استخدام شدیم

    1. فائزه

      چجور استخدام شدی؟. کامل بگو لطفا

  3. ایرانی

    خیلی ممنون.
    علاقه خیلی مهمه..

  4. میشه بگین واقا بی فایدست این رشته ک آدم ۴ سال درس بخونه بعد هیچی نشه؟

    1. محمد موسوی

      نمیشه گفت بی‌فایده چون بعضی از افراد به این نوع از رشته‌ها علاقه‌مندند و باید به سلیقه همه احترام بذاریم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *