دلایل محرومیت و رفع محرومیت شرکت در کنکور

دلایل محرومیت و رفع محرومیت شرکت در کنکور

دلایل محرومیت و رفع محرومیت شرکت در کنکور سراسری

با وجود نظارت ها و مراقبت هایی که همه ساله برای هرچه بهتر برگزار شدن آزمون سراسری صورت می‌گیرد. اما باز هم داوطلبانی هستند. که با انگیزه های متفاوت انرژی و زمان خود را برای تقلب در کنکور از راه های متفاوتی می‌گذارند. تخلف در کنکور سراسری مصادیق مختلفی شامل، به همراه داشتن لوازم غیر مجاز چون، گوشی، هندزفری، ساعت های هوشمند، خرید و فروش سوالات، شرکت در آزمون بجای دیگری و… میباشد.

بررسی قانون متخلفان کنکور سراسری

بر اساس دو ماده قانونی تقلب در کنکور سراسری جرم محسوب می‌شود. و برای داوطلبانی که این راه را انتخاب کنند. مجازاتی در نظر گرفته شده است. قانون اول: قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری

بر اساس ماده 5 قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون های سراسری انجام اعمال زیر، در هر یک از آزمون های سراسری یعنی «آزمون هایی که جنبه ملی و همگانی دارد. و توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود.»

  • الف) ایجاد بی نظمی و اغتشاش در کنکور سراسری یا همراه داشتن هرگونه ابزار و وسایل ممنوعه، شامل دستگاه هایی که مجهز به حافظه بوده. و همچنین، وسایل ارتباط الکترونیکی.
  • ب) انجام هر گونه عمل ناقض مقررات که اعتبار علمی آزمون مرتکب را خدشه دار کند. مانند ارائه مدارک جعل شده، تبانی و همکاری با افرادی که خارج از حوزه بوده. یا با طراحان سوال، ثبت نام و شرکت در آزمون به جای دیگری و با هویت جعلی.
  • ج) به کارگیری وسایل غیر مجاز در جلسه، شامل دستگاه هایی که مجهز به حافظه بوده. و همچنین، وسایل ارتباط الکترونیکی.
  • د‌) کمک کردن غیر قانونی به شرکت کننده به منظور پاسخ دادن به سوالات.
  • ه‌) دستیابی غیر مجاز به اطلاعات شرکت کنندگان یا استفاده غیر قانونی از این اطلاعات.
  • و‌) تغییر غیر قانونی اوراق، برگه سوالات و پاسخنامه.
  • ز‌) افشا کردن سوالات کنکور و تلاش برای انجام آن یا معاونت و یا مشارکت در این اعمال، قبل یا در زمان آزمون.
  • ح‌) خرید و فروش سوالات کنکور قبل یا همزمان با آزمون، معاون و مشارکت در این جرم، اعم از اینکه سوالات، واقعی بوده یا نه.

بررسی قانون متخلفان کنکور سراسری

قانون دوم: ماده 541 بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی

«هر کس بجای داوطلب اصلی هر یک از آزمون ها، اعم از کنکور ورودی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، دانشسراها، مراکز تربیت معلم، اعزام دانشجو به خارج از کشور یا امتحانات داخلی و نهایی واحدهای ذکر شده یا امتحانات دبیرستان ها، ‌مدارس راهنمایی و هنرستان ها و غیره، در جلسه امتحان شرکت نماید. مرتکب جرم و داوطلب، علاوه بر مجازات اداری و انتظامی، به دویست‌ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.»

میتوانید از محرومیت روزانه دانشگاه ها مطلع شوید.

به همراه داشتن هندزفری و مجازات آن :

بعضی از داوطلبان کنکور، برای رهایی از حجم بالایی از استرسی که دارند. و کسب نتیجه خوب به هر قیمتی که شده اغلب در دام فریب سودجویان فضای مجازی گرفتار شده. و مجبور به انجام چنین کارهایی می‌شوند.

*اما این را بدانید؛ که براساس قانون استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظه‌دار. محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد.*

مجازات تقلب و تخلف در کنکور

 همانطور که گفته شد. تقلب در آزمون سراسری جرم محسوب  میشود. و برا اساس قانون برای آن مجازات نیز، تعیین شده است.

مجازات تقلب و تخلف در کنکور

برای مشاور تحصیلی رایگان تماس بگیرید.

مجازات جرم تقلب در کنکور

مطابق ماده 6 به بعد قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری، مجازات های متفاوتی برای جرم تقلب در کنکور، در نظر گرفته شده است. در صورت ارتکاب جرم بند (الف)، اخطار کتبی با درج در پرونده و اعلام به مقامات مربوطه یا محرومیت از آزمون سراسری همان سال. در صورت ارتکاب جرایم بندهای (ب) و (ج)، محروم شدن از آزمون سراسری همان سال و باطل شدن قبولی متقاضی و محرومیت از شرکت در کنکور، از 1 تا 10 سال. و سایر بندها، جزای نقدی از 10 میلیون ریال تا 1 میلیارد ریال یا حبس از 1 تا 5 سال و یا هر دو.

تدابیر سازمان سنجش برای جلوگیری از تقلب در کنکور سراسری

  1. استفاده از هرگونه تلفن همراه و موبایل و ساعت هوشمند حتی در حالت خاموش ممنوع است.
  2. نحوه چینش گزینه سوالات در پاسخنامه هر فردی متفاوت است.
  3. مشخصات فردی داوطلب با اسمش در هنگام ورود به جلسه بررسی می شود.
  4. داوطلبین در هنگام ورود به جلسه بازرسی بدنی می شوند.
  5. قطع اینترنت در تمامی حوزه‌های کنکور سراسری
  6. مقابله با کانال های تلگرامی  و سایر شیکه های مجازی که تحت عنوان فروش سوالات کنکور فعالیت دارند. و شناسایی افراد سودجو.

کلام آخر :
این را بدانید ‌که هر داوطلبی که برای آزمون کنکور شرکت کرده. و سخت تلاش می‌کنند. تا به هدف خود برسد حق و حقوق تعریف شده. و مشخصی از لحاظ اخلاقی دارد. در نظر داشته باشید. که زمان پاسخگویی به سوالات در کنکور سراسری زمان کمی میباشد است. دفترچه سوالات با ترتیب سوالات و گزینه‌های متفاوتی ( A.B.C ) در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد. بنابراین ریسک تقلب در کنکور سراسری بسیار بالاست و نه تنها شما را به موفقیت نمی‌رساند. بلکه می‌تواند محرومیت از آزمون را نیز به دنبال داشته باشد.

پس کار غیر منطقی و جاهلانه ای انجام ندهید. فکر تقلب را از سر بیرون کنید. تا با سن کمی که اکثر شما هت دارید. درگیر و دار مجازات، حبس و محرومیت قرار نگیرید. اگر در مورد انواع محرومیت ها و تخلف در کنکور و مجازات های آن همچنان سوالاتی دارید. میتوانید با شماره تماس موسسه کنکور پزشکی تماس گرفته. و یا برای سایت مجموعه پيام بگذارید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *