معرفی کامل رشته مامایی + بازار کار و درآمد

معرفی کامل رشته مامایی + بازار کار و درآمد

موسسه کنکور پزشکی در این مطلب برای شما معرفی کامل رشته مامایی + بازار کار و درآمد را شرح می دهد

مامایی یکی از رشته های پیراپزشکی می باشد که طرفداران زیادی بین داوطلبان خانوم رشته تجربی دارد.
فعالیت عمده ماما در ارتباط با مادر و کودک است. در واقع ما به مشاوره قبل و بعد و حین ازدواج و همچنین اموزش نحوه تنظیم خانواده و مراقبت از کودک در دوران بارداری و زایمان طبیعی , همچنین مراقبت بهداشتی مادر و کودک برعهده ماما می باشد.

رشته مامایی فعالیت خود را میتواند از دوران قبل از حاملگی شروع کند و حتی بعد از زایمان شش سالگی کودک نیز ادامه داشته باشد.
بررسی توانایی بارداری درافراد همچنین بررسی بیماری های زمینه ای نادر و خطراتی که در بارداری جان خود و فرزندش زا تهدید می کند برعهده ماما می باشد.

اگر فردی سابقه سقط یا بیماری ژنتیکی داشته باشد باید برای بارداری بی خطر با ماما مشورت کند.
مرحله بعدی وقتی که فردی حامله باشد حین بارداری باید از مراقبت ها و توصیه‌های ماما پیروی کنند و با مراجعه به کلینیک های مراقبت در بارداری و جاییی که ماما در آن فعالیت می‌کند از سلامت خود و فرزندش آگاهی یابد. در دوران بارداری خانمی که باردار است در فاصله های زمانی معین به ماما مراجعه می‌کند تا معاینه شود و سلامت مادر و فرزند توسط ماما بررسی شود .

مرحله بعدی مرحله‌ای است که مادر باید زایمان را انجام دهد و در این مرحله ماما بررسی‌هایی را انجام میدهد و بعد از اینکه مطمئن شد که مادر آماده زایمان زایمان است از سلامت و فرزندش تایید شد در زایمان طبیعی یا هر روشی که پزشک دستور دهد انجام خواهد شد.

بعد از مرحله زایمان نیز کنترل سلامت فرزند و مادر و نحوه رشد  او تا حدی بر عهده ماما است.
مرحله بعد بهداشت مادر و کودک مد نظر است که باید برای وضعیت رشد و تکامل کودک، رشد فیزیکی، تکامل اجتماعی، رفتاری و گفتار این زمینه کمک می کند. از 5 روزگی تا 6 سالگی و واکسیناسیون  ماما باید در جریان تمام امور باشد. هچنین ماما در درمانگاههای زنان یا در مطب‌های خصوصی برای پیشگیری اولیه سرطان دهانه رحم و سرطان پستان در خانم ها در این زمینه ها کمک میکند.

معرفی کامل رشته مامایی + بازار کار و درآمد

توانایی لازم برای انتخاب رشته مامایی

رشته مامایی مانند تمام رشته های علوم پزشکی احساس مسئولیت بالایی می طلبد.فردی که این رشته را انتخاب می کند باید احساس مسئولیت در برابر جان و سلامتی افراد داشته باشد.
همچنین از دیگر توانایی ها میتوان به داشتن صبر و حوصله زیاد اشاره کرد زیرا خانم ها دوره بارداری و زایمان را پشت سر می گذارند و در شرایط بسیار حساس و دشواری هستند و برای سر و کار داشتن با آنها باید صبر زیادی داشت.
دانشجوی رشته مامایی باید تحمل خونریزی، شب کاری و مواجهه با صحنه های ناخوشایند را داشته باشد و تا حد زیادی به کارهای عملی علاقه مند باشد زیرا بسیاری از دروس این رشته عملی است و تعداد درس های کمتری تئوری هستند.

مزایا و معایب رشته مامایی

مامایی نیز مانند تمامی رشته های دیگر دارای مزایا و معایبی است که درکنارهم این رشته را کامل میکنند.
از مزایای آن میتوان به جرسان تولد اشاره کرد که بسیار زیباست و احساس درونی زیبایی را میتواند در درون ماما ایجاد کند احساس خرسندی و زیبایی.
اما از معایب آن میتوان به استرس بالا برای در دست داشتن جان دو انسان اشاره کرد که باید تحمل آن در وجود یک ماما باشد.

برای انتخاب رشته و برنامه ریزی برای قبولی در این رشته میتوانید بااستاد موسوی در ارتباط باشید.

دروس و تعداد واحد

دانشجویان در مقطع کارشناسی باید 137 واحد درسی را برای کسب مدرک کارشناسی سپری کنند. این واحد می‌تواند در دانشگاه‌های مختلف عددی متفاوت داشته باشد اما در حالت کلی داوطلبان در مقطع کارشناسی

رشته مامایی باید 137 واحد درسی را با توجه به شرایط زیر سپری کنند:

دروس عمومی: 22 واحد
دروس پایه: 20 واحد
دروس اصلی: 17 واحد
دروس تخصصی: 62 واحد
کارآموزی در عرصه: 16 واحد

دروس پایه

سلول شناسی و بافت شناسی، انگل شناسی و قارچ شناسی، ایمنی شناسی، میکروب شناسی عملی، بیوشیمی، تشریح 1 و 2، فیزیولوژی 1 و 2، میکروب شناسی نظری.

دروس تخصصی

آسیب شناسی عمومی و اختصاصی، نوزادان، اصول خدمات بهداشت جامعه، روان شناسی عمومی، روانشناسی زن و خانواده، داروشناسی عمومی 1، داروشناسی2، بیماری های کودکان، اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش کار در اتاق عمل و زایمان، نشانه شناسی و معاینات فیزیکی، آمار حیاتی، فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی (1)، فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی (2)، اصول اپیدمیولوژی و مبارزه با بیماریها (بهداشت2)، فیزیوپاتولوژی و بیماری های داخلی (3)، زبان انگلیسی تخصصی، فیزیوپاتولوژی و بیماری های جراحی، اصول تغذیه مادر و کودک، کارآموزی بیماری های داخلی و جراحی.
تاریخ، اخلاق، قوانین و حقوق در مامایی، ارتباطات-آموزش-بهداشت و مشاوره در بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت 3)، حقوق و پزشکی قانونی در مامایی، بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت4)، کارآموزی و پزشکی قانونی در مامایی، مدیریت و ارتقاء کیفیت در بهداشت مادر و کودک و باروری (بهداشت5)، جنین شناسی، ژنتیک، اصول روانپزشکی در مامایی، بارداری و زایمان 1، بارداری طبیعی، اختلالات عملکرد جنسی، کارآموزی بهداشت باروری،مادر و کودک و تنظیم خانواده.
کارآموزی بارداری طبیعی، کارآموزی نوزادان، کارآموزی بیماری های زنان، کارآموزی زایمان طبیعی و غیر طبیعی، کارآموزی بیماری های کودکان، کارآموزی اصول و فنون پرستاری و مامایی و روش کار در اتاق عمل و زایمان، کارآموزی نشانه شناسی و معاینات فیزیکی، رادیولوژی، سونولوژی و الکترولوژی در مامایی و زنان، زایمان طبیعی، ایمن و فیزیولوژیک و روش های کاهش درد زایمان، اصول مدیریت و کاربرد آن در مامایی، بیماریهای زنان و ناباروری، بارداری و زایمان 2، بارداری و زایمان 3، بارداری و زایمان 4، بارداری و زایمان غیر طبیعی، بیماری های داخلی و جراحی در بارداری و زایمان

بازار کار و آینده شغلی رشته مامایی

در رابطه با بازار کار رشته مامایی می توان گفت که ماما می تواند در مراکز بهداشتی و طرح پزشک خانواده همچنین در بیمارستانها و زایشگاه و درمانگاه ها به عنوان مربی خدمات بهداشتی و مربی بهداشت مدارس همچنین به عنوان کارشناس بهداشت خانواده می تواند استخدام شود. همچنین دانشجویان فارغ‌التحصیل در صورتی که بتوانند هزینه‌های تأسیس مطب را تأمین کنند، (بعد از انجام حدودأ 80 زایمان طبیعی) می‌توانند نسبت به اخذ مجوز تأسیس مطب اقدام کرده و به ارائه خدمات بهداشتی – درمانی به صورت خصوصی بپردازند. البته این دسته از افراد می‌توانند در دانشکده‌های پرستاری و مامایی سرپرستی دانشجویان مامایی در دوران کارآموزی را بر عهده گیرند.

بعلاوه دانشجویان در صورت ادامه تحصیل تا مقطع کارشناسی ارشد می‌توانند در سطح بیمارستان‌ها، بعنوان سرپرست یا مدیر بخش‌های مختلف درمانی و سوپروایزر آموزشی مشغول به فعالیت شوند.
هریک از فارغ‌التحصیلان بسته به نوع مهارت، مکان فعالیت، شهر محل فعالیت و ..از درآمدهای متفاوتی برخوردارند. درآمد رشته مامایی در مراکز دولتی بنابر ضوابط حقوق قانون کار محاسبه می‌شود. میزان درآمد و حقوق یک چیز نسبی است و دقیق نمی‌توان بیان کرد و فقط میانگینی از آن در دست خواهد بود.

یک کارشناس مامایی حقوقی بالغ بر 6الی 7 میلیون در ماه دریافت می‌کند. اما کسانی که بتوانند مجوز تأسیس مطب دریافت کنند و هزینه تأسیس مطب مامایی را پرداخت کنند و به صورت خصوصی فعالیت کنند، می‌توان انتظار داشت درآمد مطب مامایی حقوقی بالغ بر 10الی 12 میلیون تومان در ماه را نیز کسب کند.

معرفی کامل رشته مامایی + بازار کار و درآمد

طرح در رشته مامایی

گذراندن طرح مناطق محروم، برخلاف رشته‌هایی مانند: پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی و .. اجباری نیست. افرادی که تمایل به کسب مهارت بیشتر دارند، می‌توانند در دوره طرح که به مدت دو سال است شرکت کرده و علاوه‌بر کسب مهارت، به سابقه کاری خود نیز بیفزایند.

ایا رشته مامایی در دانشگاه آزاد پذیرش دارد؟

دانشگاه آزاد یکی دیگر از دانشگاه‌هایی است که در ارائه رشته‌های پیراپزشکی پیشتاز بوده است. رشته مامایی جزو رشته‌های پر طرفداری است که در دانشگاه آزاد اسلامی نیز پذیرش دانشجو دارد. داوطلبانی که تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی را داشته باشند، در زمان ثبت‌نام باید علاقه‌مندی خود به تحصیل در دانشگاه آزاد را در فرم ثبت‌نام کنکور اعلام کنند. اکثر واحدهای دانشگاهی آزاد اسلامی در رشته مامایی پذیرش دارند.

پذیرش در دانشگاه آزاد برای رشته مامایی همانند دانشگاه‌های سراسری فقط از طریق آزمون امکان‌پذیر است که داوطلبین پس از انتخاب رشته بنا به رتبه و ظرفیت دانشگاه، در ظرفیت خود دانشگاه آزاد یا پردیس خودگردان دانشگاه آزاد پذیرفته می‌شوند که البته پذیرش در پردیس آزاد مشروط به پرداخت شهریه بالاتری خواهد بود.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مامایی

حال حاظر این رشته در ایران در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می شود. فارغ التحصیلان دارای مدرک کارشناسی این رشته برای مقطع ارشد می توانند در گرایش های رشته مامایی یا در یکی از زیر مجموعه های علوم پزشکی مانند علوم تشریحی، علوم بهداشتی در تغذیه، آموزش بهداشت، اکولوژی انسانی، سلامت سالمندی، ژنیتک انسانی، ارشد علوم تغذیه و….. تحصیل کنند.

در صورت علاقه مندی برای انتخاب رشته درست و قبولی در رشته موردنظر می توانید بااستاد موسوی و تیم مشاوره موسسه کنکوری پزشکی در ارتباط باشید.
کلام پایانی
برای انتخاب هر رشته ای قبل از درآمد آن باید به علاقه قلبی و توانایی های خود نگاه کنید اگر از ابتدای مسیر به علاقه خود توجه کنید میتوانید بجای انصراف و پشیمانی خوش بدرخشید, همچنین قبل از انتخاب رشته و تصمیم برای یک عمر زندگی آینده حتما با مشاور کنکور مشورت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *