رشته جامعه شناسی

رشته جامعه شناسی

رشته جامعه شناسی یکی از شیرین ترین رشته های علوم انسانی است که در زیر مجموعه علوم اجتماعی قرار می گیرد و با زندگی اجتماعی انسان ها سر و کار دارد و رفتار انسان ها را در جوامع بشری بررسی و ارزیابی می کند. به دلیل موضوع رشته جامعه شناسی رشته بسیار گسترده است. اگر به مطالعه آدم علاقه مندی جامعه شناسی رشته مناسب شماست.

مشاور تحصیلی بهترین کمک کننده در مسیر رسیدن به موفقیت در کنکور است

عنوان ویژگی کارشناسی رشته جامعه شناسی:

_آرامش و امنیت روانی کارشناسی رشته جامعه شناسی: متوسط مواجهه با مشکلات و ضعف های اجتماعی دشواری‌هایی را به همراه دارد.

_ بازار کار کارشناسی رشته جامعه شناسی: متوسطه

_ میزان شناخته بود در رشته جامعه شناسی در میان مردم: بالا

_ مدت زمان ورود به بازار کار رشته جامعه شناسی:

نسبتاً بالا جذب در بازار کار با رشته جامعه شناسی کمی دشوار است.

_ سختی کار نسبت به درآمد کارشناسی رشته جامعه شناسی :متوسط رو به بالا

_ درصد قبولی در کارشناسی جامعه شناسی داوطلبان در کلیه دانشگاههای کشور: بالا تقریباً در بسیاری از دانشگاههای کشور رشته جامعه شناسی وجود دارد.

_ شانس قبولی کارشناسی رشته جامعه شناسی در دانشگاههای برتر : پذیرش رشته جامعه شناسی در دانشگاههای برتر زیر ۲۰۰ نفر است.

_ امکان ادامه تحصیل کارشناسی رشته جامعه شناسی :رشته جامعه شناسی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ارائه می شود.

_ امکان بورسیه تحصیلی رشته جامعه شناسی در سایر کشورها : متوسط

_ خطرپذیری کارشناسی رشته جامعه شناسی : متوسط

رشته جامعه شناسی

تاریخچه جامعه شناسی:

مطالعه جامع از دیرباز بخش از اندیشه های دانشمندان و اندیشه ورزان بزرگ را به خود اختصاص داده و بیشتر فیلسوفان درباره آن اظهار نظر می‌کردند اندیشمندانی نظیر ارسطو، افلاطون، فارابی، ابن خلدون، ابن مسکویه آرا واندیشه‌های خود را درباره جامعه و زندگی در آثار خود به جا گذاشتند.

با وجود تلاش‌های اندیشمندان جامعه شناسی به مثابه یک علم از قرن هجدهم و نوزدهم میلادی به وجود آمد که بر اندیشه های فیلسوفان یونانی استوار بود تا اینکه آگوست کنت عنوان فیزیک اجتماعی بر آن نهاد و به تدریج این رشته رشد و نمو یافته برای نخستین بار در سال ۱۸۸۰ میلادی رشته جامعه شناسی به عنوان رشته های دانشگاهی در دنیا شکل گرفت

در دانشگاه‌های اروپا تدریس آن آغاز شد و کم کم در سرتاسر جهان توسعه یافته در ایران بسیاری از افراد جامعه شناسی را با ابن خلدون می‌شناسند و حتی در کتابهای دبیرستان نیز از او به عنوان جامعه شناس ایرانی نام برده شده است اما در دوران مدرن نخستین با رشته جامعه شناسی توسط غلامحسین صدیقی در سال ۱۳۱۷ شمسی در ایران تاسیس شد.

پس از تاسیس رشته جامعه شناسی او از سال ۱۳۱۹ شمسی تدریج رشته جامعه شناسی را در دانشکده ادبیات به عنوان زیر مجموعه رشته فلسفه آغاز و به تدریج این رشته در سراسر ایران گسترش و زیر مجموعه علوم اجتماعی قرار گرفته در حال حاضر بعضی از دانشگاههای ایران هرساله به ارائه این رشته می پردازند.

وظایف کارشناس جامعه شناسی:

_ شناخت و مطالعه جوامع بشری
_تحلیل و بررسی و تحقیق درباره جامعه های انسانی
_ رفع نگاه های تبعیض آمیز و برطرف کردن سوءتفاهم‌ها
_ تلاش در زمینه اجرای سیاست های اجتماعی دولت از طریق افزایش سازمان‌های زیر ربط توسط مردم
_ گسترش نظریه های جامعه شناسی
_ فعالیت برای بهبود اوضاع سیاستگذاری فرهنگی و اجتماعی

رشته جامعه شناسی برای چه کسانی مناسب است؟

مهمترین ویژگی برای انتخاب رشته جامعه شناسی علاقه به جامعه‌شناسی و مطالعه رفتار مردم از دانشجویان رشته جامعه شناسی بیشتر در حوزه های تئوریک و نظری وارد می‌شوند به همین جهت داشتن قدرت تجزیه و تحلیل و توان بررسی اطلاعات جامعه شناسی بسیار ضروری است. همچنین آنها باید بتوانند قدرت حل تعارض های پیچیده اجتماعی را داشته باشند که نیازمند هوش و خلاقیت است تفکر انتقادی و آشنایی با روش های تحقیق توانایی مهم دیگری است که در رشته جامعه شناسی ضروری است. جامعه شناس باید بتواند چیزهایی را ببیند که دیگران از دیدن آن ها نتوانند همچنین توانایی خوب گوش دادن در حل مسائل و فهم مسائل بسیار ضروری است.

جهان اجتماعی انسان ها پیوسته در حال تغییر و تکوین است و انسان با انواع آداب و رسوم ها و فرهنگ های گوناگون مواجه می شود شناخت این فرهنگ و ویژگی های جامعه شناختی به آدمها کمک می کند تا بتواند ارتباط و تعامل موثر و بدون سوگیری برقرار کنند و دانش جامعه شناسی برای تحقق همین امر به وجود آمده است.
جامعه شناسی بخش علوم اجتماعی است که به مطالعه جامعه و رفتار اجتماعی انسان ها می پردازد جامعه شناسی به دنبال فهم جامعه و پدیده های اجتماعی موجود در آن است و موضوعات مورد بررسی این امر شامل زندگی اجتماعی مردم گروهها و جوامع انسانی است.

رشته جامعه شناسی بسیار گسترده است و طیف وسیعی از پدیده های اجتماعی از سطح خرد مثل ارتباط میان دو فرد تاسره کلان مثل ارتباط میان فرهنگ و را شامل می‌شود این رشته بیشتر به جنبه‌های نظری می پردازد و به دنبال مفاهیم پنهان در پس رفتارها می گردد.

مزایا و معایب رشته جامعه شناسی:

رشته جامعه شناسی اگر فرد را در مسیر درست قرار دهد می‌تواند زمینه‌ساز خدمت به جامعه شود چرا که جامعه امروز از بیماری های اجتماعی رنج می برد و جامعه شناس و وظیفه دارد جراح دردها و مسائل اجتماعی باشد حل مسائل می‌تواند به پرده جامعه شناس احساس ارزشمندی و عزت نفس بدهد.
با وجود این در کشور ما با توجه به وضع فعلی اشتغال این رشته از بازار کار خوبی برخوردار نیست و رقابت در کار بین فارغ التحصیلان رشته جامعه شناسی بسیار زیاد از همچنین رشته با اقشار آسیب دیده اجتماعی سر و کار دارد و در عین حال که احساس نوع دوستی را در انسان پدید می‌آورد و فشارهای روانی را نیز برای جامعه شناس پدید می آورد.

بازار کار و درامد رشته جامعه شناسی:

رشته جامعه شناسی در مقاطع کارشناسی چندم بازار کار خوبی ندارد و برای کسب جایگاه شغلی بهتر لازم از دانشجویان تا مقاطع بالاتر کارشناسی ارشد و دکتری نیز ادامه تحصیل دهند فارغ التحصیلان کارشناسی رشته جامعه شناسی می توانند با شرکت در آزمون های استخدامی به عنوان معلم جذاب وزارت آموزش و پرورش به شوند همچنین فارغ‌التحصیلان رشته جامعه شناسی می‌توانند در جایگاه کارشناس در موسسات و سازمان‌های گوناگون دولتی و خصوصی مشغول به کار شوند مشاغلی چون روزنامه‌نگار، مشاوره اشتغال، مدد کار بهداشت روان، فعال اجتماعی، کارمند پزشکی قانونی، مشاور اعتیاد، مشاور توانبخشی ،مشاور بازنشستگی ،پژوهشگر جامعه شناسی و محقق دیگر مشاغلی است که فارغ التحصیلان رشته جامعه شناسی می توانند انتخاب کنند.

برای قبولی در رشته جامعه شناسی چه درس هایی را باید بخوانم:

رشته جامعه شناسی در زیرگروه دو گروه آزمایشی علوم انسانی قرار دارد و دروس مهم برای قبولی در جامعه شناسی در مقطع کارشناسی ریاضی و علوم اجتماعی از ضریب دروس در رشته جامعه شناسی عبارتند از:
ریاضی با ضریب ۴
علوم اجتماعی با ضریب ۳
روانشناسی با ضریب ۲
اقتصاد با ضریب ۲
زبان و ادبیات فارسی با ضریب ۲
بقیه درس با ضریب ۱

دانشگاه های پذیرنده رشته جامعه شناسی:

دانشگاه تهران
دانشگاه علامه طباطبایی
دانشگاه خوارزمی تهران تربیت معلم سابق
دانشگاه الزهرا ویژه خواهران
دانشگاه شیراز
دانشگاه اصفهان
دانشگاه تبریز
دانشگاه فردوسی مشهد
دانشگاه گیلان رشت
دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه بوعلی سینا همدان
دانشگاه رازی‌کرمانشاه
دانشگاه شاهد تهران
دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشگاه کردستان سنندج
دانشگاه مازندران بابلسر
دانشگاه یاسوج
دانشگاه یزد
دانشگاه آیت الله بروجردی بروجرد.

نتیجه

آشنایی با تمامی رشته ها در امر انتخاب رشته بسیار حائز اهمیت است و به شما دانش اموزان پیشنهاد می شود که تحقیق و تلاش لازم را در خصوص اشنایی با تمامی رشته داشته باشید.
استاد موسوی و تیم باتجربه ی ایشان در مسیر کنکور و پیشرفت تحصیلی شما را همیاری و کمک میکنند و با راهکار ها و برنامه های فردی به پیشرفت شما در حیطه تحصیلی کمک می کنند.

در انتخاب رشته کنکور تجربی 1401 می توانید با کمک موسوی بهترین ها را انتخاب کنید

برنامه تحصیلی ایشان و برنامه ی مختص و حرفه ای استاد موسوی به نام برنامه جامع توربو به دانش اموزان عزیزی که انتخابشان تیم استاد موسوی می باشد اهدا و ارائه می شود. توربو تست مجموعه است که استاد موسوی در برنامه جامعه توربو برای پوشش دادن بخش تستی و درسنامه ای در اختیار دانش آموزانش قرار می دهد و خوشبختانه تعداد زیادی از دانش آموزان با این مجموعه توانستند به نتیجه برسند‌.
برای اطلاعات بیشتر درباره ی مراحل و تکنیک های مشاوره ای با استاد موسوی به صفحه ی ایشان رجوع کنید.

2 دیدگاه دربارهٔ «رشته جامعه شناسی»

  1. اسماء

    سلام خسته نباشین من رشتع جامعه شناسی قبول شدم دانشگاه پیام نورب نظرتون خوبه آینده داره؟

    1. محمد موسوی

      بله رشته جامعه شناسی هم خوبه و آینده کاری متوسط رو به خوبی داره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *