تفاوت شهریه دانشگاه آزاد و شبانه

تفاوت شهریه دانشگاه آزاد و شبانه

ما در این مطلب می خواهیم برای شما تفاوت شهریه دانشگاه آزاد و شبانه را شرح بدهیم.

یکی از اهداف اصلی اکثر داوطلبان کنکوری تحصیل و پذیرس در دانشگاه های روزانه و دولتی می باشد.
همه داوطلبانی که در ازمون سراسری مجاز به انتخاب رشته می شوند سوالاتی در ذهنشان شکل میگیرد. یکی از این سوالات که عموما با نگاه کردن به دفترچه انتخاب رشته شکل میگیرد ، نام دانشگاه شبانه می باشد.

موسسه کنکور پزشکی به شما اطلاعات کاملی را در این زمینه ارائه می کند پس تا انتها مطلب را با دقت بخوانید.

اکثر داوطلبان اطلاعی از نام شبانه ندارند و با شنیدن نام شبانه خیال میکنند کلاس های آن در نوبت عصر یا شب برگزار میشود درصورتیکه اینگونه نیست!!!

دانشگاه های شبانه همان دانشگاه های دولتی هستند با یک تفاوت که برای تحصیل از دانشجویان شهریه دریافت میکنند.
حتی زمان و مکان کلاس های روزانه و شبانه هیچ تفاوتی باهم ندارد و دانشجویان شبانه میتوانند در نهایت مدرک مربوط به مقطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری را دریافت کنند.

شهریه دانشگاه آزاد بیشتره یا شبانه؟

بعد از اتمام کنکور سراسری و امدن نتایج کنکور بحث داغ و مهم انتخاب رشته مطرح می شود.
اهمیت ندادن به این موضوع حیاتی و حساس انتخاب رشته میتواند خسارات جبران ناپذیری در مسیر زندگی و شغلی یک فرد همچنین یک خانواده داشته باشد.

قبل از فرایند انتخاب رشته داوطلب باید به این موارد توجه داشته باشد؛

شهریه ، اعتبار مدارک ، رنکینگ دانشگاه و…

در دوره روزانه داوطلبان از طریق کنکور وارد دانشگاه می‌شوند و شهریه‌ای را نیز نمی‌پردازند ؛ اما در دوره شبانه یا نوبت دوم به ازای هر ترم تحصیل شهریه ثابت و متغیر از دانشجویان گرفته می‌شود.
دانشجویان دوره روزانه به دلیل تحصیل رایگان، تعهد کار در کشور دانشگاه محل تحصیل خواهند داشت . در دوره شبانه به دلیل پرداخت شهریه، این تعهد خدمت وجود ندارد.

افرادی که در رشته های دانشگاه روزانه نوبت دوم تحصیل می‌کنند، نمی‌توانند از امکانات دانشگاه همچون مسکن، خوابگاه و وام استفاده نمایند.
قوانین آموزشی برای دانشجویان این دوره همانند دوره روزانه است.

هر تغییر رشته و جا به جایی در این دوره براساس قوانین آموزشی و شرایط موسسه آموزشی عالی صورت می‌گیرد.
اگر فردی مجاز به انتخاب رشته در دوره روزانه باشد، می‌تواند در دور‌ه‌های شبانه نیز به انتخاب رشته بپردازد.

برای دریافت اطلاعات دقیق از فرایند انتخاب رشته می توانید با استاد موسوی و تیم ایشان در ارتباط باشید.

دانشگاه آزاد

در میان رشته های با کنکور دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ که ارائه می شود، فقط رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی هستند که تنها راه ورود و ادامه تحصیل به آن ها در دانشگاه آزاد شرکت در کنکور سراسری می باشد، بنابراین داوطلبان بایستی در کنکور سراسری تجربی شرکت و موفق به کسب تراز قبولی آزاد شوند.

مابقی رشته ها در زیرگروه های آزمایشی علوم انسانی، ریاضی، هنر و زبان هم به صورت با آزمون و هم به صورت بدون آزمون ارائه می شود و فرقی که بین این دو پذیرش وجود دارد این است که دانشگاه‌های معتبر و دارای جایگاه علمی در این رشته ها فقط به صورت با آزمون و از طریق کنکور سراسری دانشجو جذب می کنند، بنابراین اگر در این چهار زیرگروه آزمایشی موفق به کسب نتیجه قبولی از طریق کنکور سراسری نشدید، می توانید در پذیرش بدون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی شانس خود را امتحان کنید.

لیست رشته های باآزمون گروه تجربی دانشگاه ازاد

پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی ، دامپزشکی، پرستاری ، مامایی، اتاق عمل ، هوشبری ،علوم آزمایشگاهی ، علوم تغذیه ، مهندسی بهداشت ، محیط مهندسی بهداشت حرفه ای ،بهداشت عمومی ، بهداشت خانواده ، بهداشت مبارزه با بیماری ها

رشته های با آزمون گروه ریاضی دانشگاه آزاد

مهندسی برق، مهندسی صنایع ،مهندسی عمران ،مهندسی معماری ،مهندسی مکانیک ، مهندسی کامپیوتر، مهندسی ساخت و تولید ،مهندسی پزشکی علوم کامپیوتر ،معماری داخلی ،علوم و مهندسی آب ،مهندسی مواد و متالوژی ،مهندسی شیمی ،مهندسی پلیمر ،مهندسی نفت ،مهندسی نقشه برداری ،مهندسی صنایع ،مهندسی شهر سازی ،مهندسی هسته ای ،ریاضیات و کاربردها

رشته های با آزمون گروه انسانی دانشگاه آزاد

حقوق ،روانشناسی،حسابداری ، مدیریت بازرگانی ،مدد کاری اجتماعی ، جغرافیا ،علوم تربیتی ،مطالعات خانواده ،علوم سیاسی ،مدیریت بازرگانی ،مدیریت مالی ،حسابداری ،اقتصاد ،هتلداری ،علوم ورزشی ،گردشگری ،مدیریت دولتی ، مدیریت صنعتی ،مدیریت امور گمرکی ، زبان و ادبیات فارسی ،برنامه ریزی اجتماعی و تعاون

توجه داشته باشید فرقی نمی کند که به صورت با آزمون و یا به صورت بدون آزمون وارد دانشگاه آزاد شده اید، در هر صورت ملزم به پرداخت شهریه می باشید.

تفاوت شهریه دانشگاه آزاد و شبانه

دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی به نسبت دانشگاه شبانه گران تر است و تفاوت شهریه رشته های تحصیلی مختلف این دانشگاه ها ما بین 500 هزار الی 1 میلیون تومان می باشد.
در دانشگاه شبانه نیز شهریه ثابت رشته ها از 1/100/000 الی 1/800/000 تومان است و میانگین شهریه متغیر نیز 1/5 الی
3 میلیون تومان می باشد اما در دانشگاه ازاد شهریه ثابت رشته ها از 1/5 الی 2 میلیون تومان بوده و شهریه متغیر هم 2 الی 3/5 میلیون تومان است.

در کل هزینه تحصیل در دانشگاه آزاد به نسبت دانشگاه شبانه بیشتر است.

ظرفیت های پذیرش دانشگاه نوبت دوم

ظرفیت های پذیرش دانشگاه نوبت دوم ، از دانشگاه روزانه کمتر است و یک مزیت دانشگاه شبانه در مقایسه با دانشگاه روزانه این است که اگر داوطلبی در واحد نوبت دوم پذیرفته شود اما ثبت نام نکند ، از شرکت در کنکور سراسری سال بعد محروم نخواهد بود اما پذیرفته شدگان دانشگاه روزانه حتی در صورت عدم ثبت نام قطعی در رشته محل پذیرفته شده ، از یکسال شرکت در کنکور سراسری به منظور ورود به دانشگاه های روزانه ، محروم خواهند بود.

باتوجه به نکاتی که در بالا ذکر شد میتوانید انتخاب رشته هدفمند و درستی داشته باشید توجه نکردن به این نکات میتواند شمارو یک الی دوسال از کنکور محروم کند.
برای انتخاب رشته دقیق و حرفه ای می توانید با استاد موسوی و تیم ایشان در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *