تاثیر سهمیه مناطق در کنکور

سهمیه مناطق در کنکور

سهمیه مناطق چگونه است؟

این روزها که به زمان انتخاب رشته نزدیک میشویم. بسیاری از داوطلبان به دنبال جست و جو در مورد انواع سهمیه ها و تاثیر انها در قبولیشان هستند. در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سهمیه های متعددی وجود دارد. اما ما در این مقاله سعی داریم. در مورد سهمیه مناطق و شرایط پذیرش در آنها که شامل تمامی شرکت کنندگان کنکور سراسری می‌باشد، صحبت کنیم. سازمان سنجش آموزش کشور تمامی متقاضیان کنکور سراسری را به سه منطقه یک ٫ دو و سه تقسیم بندی می‌کند. این تقسیم بندی به هدف اجرای برابری بین داوطلبان صورت می‌گیرد. بطوری که ملاک قرار دادن این تقسیم بندی بر اساس امکانات آموزشی و محل زندگی داوطلبان می‌باشند.

جهت اطلاع بیشتر به مقاله معرفی انواع سهمیه ها در آزمون سراسری مراجعه کنید.

سهمیه مناطق چگونه است؟

تقسیم بندی سهمیه ها

ممکن است. این سواال برای شما عزیزان نیز پیش بیاید، که از کجا بفهمیم در کنکور سراسری شامل کدام سهمیه میشویم؟ و بطور کلی بر چه اساسی این تقسیم بندی صورت می‌گیرد؟
سهمیه منطقه یک شامل داوطلبانی است. که از امکانات، رفاه، و خدمات آموزشی مطلوبی برخوردار هستند. همچنین رقابت در میان داوطلبان منطقه ۱ هم بیشتر است. در سهمیه مناطق دو و سه به ترتیب داوطلبان از امکانات آموزشی و رفاهی کمتری  برخوردار میباشند.

در تقسیم بندی سهمیه مناطق، بخش های مرکزی و پر جمعیت مانند تهران، تبریز ، مشهد شیراز   اصفهان و… منطقه ۱هستند. شهرها و شهرستان هایی مثل ( شهرستان های تهران ) مثل:  اسلام شهر ٫ دماوند ٫ ری ٫ ورامین ٫ شهریار و رودهن در منطقه 2  هستند. مناطق محروم و شهرهای کوچکتر مثل: ماهدشت، رباط کریم، پردیس، ملارد ٫ پرند، بهارستان فیروزکوه و … جزو منطقه 3 محسوب می‌شوند. یکی از راه هایی که می‌توانید  تشخیص بدهید. که جزئ‌ کدام یک از  مناطق هستید. همین نکته است. نکته دیگری که به شما در شناخت سهمیه منطقه تحصیلی تان کمک می‌کند. محل گذراندن سه سال آخر دبیرستانتان است. اما در مواقعی مانند گذراندن دبیرستان در شهرها و مناطق مختلف و یا حتی خارج از کشور شرایطی دیگری پیش می اید. برای مثال:

  1. در صورتی که دانش آموزی در مناطق مختلفی دبیرستان خود را گذرانده باشد. منطقه مورد اثر در کنکور سراسری برای ایشان منطقه مرفه تر و بهتری خواهد بود.
  2. داوطلبانی كه سال های دبیرستان خود را در خارج از کشور تحصيل کرده باشند. جز منطقه سه محسوب می‌شوند.
  3. كليه داوطلبان معلول (نابينا، ناشنوا و ..معلولين جسمی حركتی كه بند معلوليت را در تقاضا نامه ثبت نام علامتگذاری و مدارک مربوطه را نيز به سازمان ارسال نموده اند) جزو سهميه منطقه 3 محسوب می شوند.

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور

سهمیه مناطق 1، 2، 3 باعث می شود. که داوطلبان بجای این که با کل تعداد داوطلبان به رقابت بپردازند. نسبت به داوطلبان دیگر در همان سهمیه مورد مقایسه قرار گیرند. یعنی:

  • داوطلب سهمیه منطقه 1 با سایر داوطلبان منطقه یک نه با کل داوطلبان.
  • داوطلب سهمیه منطقه 2 با سایر داوطلبان منطقه دو
  • داوطلبان منطقه 3 با همان افراد منطقه

همچنین در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری هم با رتبه ای که داوطلب در سهمیه خود کسب می‌کنند. انتخاب رشته و پذیرش در رشته و دانشگاه مورد نظر صورت می‌گیرد.

تاثیر سهمیه مناطق در کنکور

جمعیت داوطلبان در سهمیه ها

همه ساله تعداد داوطلبان شرکت کننده در منطقه ۲بیشتر از سایر مناطق می‌باشد. و در بین این سه منطقه به ترتیب منطقه یک به علت امکانات و شرایط رفاه بیشتر و سپس منطقه ۲ رقابت بیشتری بین داوطلبان وجود دارد.

تعهدات پذیرفته شدگان سهمیه های مختلف به چه صورت است؟

ظرفیت سهمیه مناطق در کنکور سراسری

کد رشته محل هایی که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری وجود دارند. دارای ظرفیت پذیرش هستند. که این ظرفیت در کنکور سراسری در بین سهمیه های مختلف تقسیم می شود. بگونه ای که برای هر کد رشته، ظرفیتی برای استفاده از سهمیه لحاظ شده است.

رتبه کشوری مهم است یا منطقه؟

در هنگام مشاهده رتبه در کارنامه ی اولیه ای که توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود. گاهی داوطلبان تشخیص نمیدهند. که کدام رتبه اهمیت دارد. و انتخاب رشته آنها با کدام یک از آنها انجام خواهد شد. و این مسئله بیشتر برای داوطلبانی که دوازدهمی که اولین بار کنکور می‌دهند، به وجود می اید. باید توجه داشته باشید. که انتخاب رشته شما فقط و فقط با رتبه نهایی در سهمیه شما انجام می‌شود. و نه با رتبه کشوری!!!

رتبه کشوری مهم است یا منطقه؟

برسی قبولی پزشکی کنکور ۱۴۰۱ در مناطق ۱،۲،۳

در  ادامه چندین کارنامه مربوط به قبولی در رشته پزشکی را در مناطق مختلف بررسی می‌کنیم. کارنامه قبولی رشته پزشکی سال گذشته چون نزدیک ترین آزمون به کنکور امسال می باشد. می تواند مبنای دقیق تری برای برای تحلیل وضعیت داوطلبان متقاضی رشته پزشکی ۱۴۰۲ باشد.

رای رزرو مشاوره تحصیلی رایگان و انتخاب رشته می‌توانید با ما تماس بگیرید.

منطقه ۱:

  • پزشکی  _دانشگاه علوم پزشکی مشهد _روزانه  _رتبه در سهمیه : ۱۵۱
  • ******* _دانشگاه علوم پزشکی تهران _ روزانه _ رتبه در سهمیه : ۸۹
  • ******* _دانشگاه علوم پزشکی زنجان _ روزانه _ رتبه در سهمیه : ۸۴۹

مناطق ۲ :

  • پزشکی  _دانشگاه علوم پزشکی قزوین _ روزانه _ رتبه در سهمیه : ۱۱۲۶
  • ******* _دانشگاه علوم پزشکی زنجان _ روزانه _ رتبه در سهمیه : ۱۳۶۰

منطقه۳:

  • پزشکی  _دانشگاه علوم پزشکی البرز _ روزانه _ رتبه در  سهمیه : ۱۱۹۸
  • ******* _دانشگاه علوم پزشکی رشت  _ روزانه _ رتبه در سهمیه : ۱۴۹۹
  • ******* _دانشگاه علوم پزشکی سمنان  _ روزانه _ رتبه در  سهمیه : ۱۷۵۹.

یکی از فریبکاری ها و دام های مشاور نماهای این روزها خصوصا در فضای مجازی این است. که برای رونق بازار خود از احساسات و اضطراب داوطلبان سواستفاده می‌کنند. و با عنوان رتبه کشوری داوطلب قبولی خوبی را به او نسبت می‌دهند. برای مثال؛ زمانی که سخن از رتبه ای ۵ رقمی و قبولی روزانه پزشکی در بهترین دانشگاه می‌شود. دو حالت وجود دارد. یا آن مجموعه با بیان رتبه کشوری قصد فریب شمارا دارد. و یا آن داوطلب سهمیه ای دیگری چون ایثارگری دارد. فراموش نکنید، که انتخاب رشته کنکور سراسری امری حساس و پر اهمیت است. و باید توسط شخصی دلسوز، با تجربه و توانمند انجام شود. موسسه کنکور پزشکی با تجربه ای درخشان در انتخاب رشته کنکوری تجربی سبب تحقق آرزوها و اهداف بسیاری از داوطلبان کنکور بوده است.

 

8 دیدگاه دربارهٔ «تاثیر سهمیه مناطق در کنکور»

  1. سیده آیدا حسینی

    تشکر عالی بود استاد👌👌🌹

  2. محمد محسن رضائی

    من دو سال منطقه سه بودم یک سال منطقه دو ولی برای من منطقه دو لحاظ کردن خدا خیرشون بده الان میفهمم ب نفعم شده😁😁

  3. فائزه موسوی

    من منطقه سه ام فک کنم محرومیت برام گرفته

  4. کیمیا بارانی

    من ابنارو کانل الان متوجه شدم واقعاا دستتون درد نکنه وقت گذاشتین

  5. الهام

    سلام من نیم سال اول منطقه یک بودن ولی بهمن ماه به منطقه سه رفتم و در آنجا ادامه تحصیل دادم چه منطقه ای برای من لحاظ میشود؟؟

    1. محمد موسوی

      سلام منطقه یک

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *