رشته طب سنتی و بازار کار آن

رشته طب سنتی و بازار کار آن

طب سنتی چیست؟

اگر از نیاکان و بزرگان بپرسید. حتما به شما خواهند گفت؛ که رویکرد درمانی آن ها در هنگام بیماری های جسمی و روانی طب سنتی است. رشته طب سنتی که هنوز هم کماکان طرفداران خاص خود را دارد. به نوعی نمودی از جنبه های پزشکی از دیدگاه علم سنتی می باشد. شکل گیری این نوع علم به قبل از دوران پزشکی امروزی و مدرن بر میگردد. که پس از آن در بین نسل ها و جوامع مختلف بشری گسترده شده است.

خوب است. بدانید، رشته طب سنتی و درمان های بر گرفته از آن برای اکثر امراض و بیماری های جسمانی یا حتی روانی  کاربرد دارد. آن هم در شرایطی که با بیش ترین مزیت و خواص درمانی و کم ترین میزان عارضه همراه است. شیوه های درمانی طب سنتی در حال حاضر به نوعی فراگیر شده است. که شهرت جهانی آن زبان زد و مثال زدنی می باشد.

بطوری که بسیاری از پزشکان ایرانی پیرو طب سنتی با استفاده از داروهای گیاهی قادر هستند. بسیاری از بیماری ها را درمان کنند. هم چنین، سایر کشورهای آفریقایی و آسیایی با استفاده از متد طب سنتی بسیاری از نیازهای بهداشتی شان را سامان می بخشند. طب سنتی مکتبی است. متعلق به فرهنگ ایرانی – اسلامی که تحت عنوان مکتبی پویا در دنیا به رسمیت شناخته شده است.

تاریخچه طب سنتی در ایران

از پیشگامان پیرو این مکتب می توان دانشمندی ایرانی مانند بقراط را مثال زد. که با بهره گیری از این دانش توانست به بسیاری از خرافات و افکار بدوی در زمینه پزشکی پایان بخشد. از سوی دیگر، با استفاده از استدلال منطقی وقوع مرگ و زندگی را مطابق نظم عالم هستی توانست به اثبات برساند. همچنین؛ ابوعلی سینا. که موجب شکل گیری این مکتب و سایر مکاتب دیگر شده است. البته این موضوع نیز بر اذعان پوشیده نیست. که طب سنتی امروزی با شیوه های اجرایی گذشته متفاوت بوده. و رویکردی است. که بر رعایت الکوهای تغذیه صحیح و به کارگیری از محصولات سالم و ارگانیک تاکید می ورزد.

اگر بخواهیم تعریف لغوی مناسبی از طب سنتی ارائه دهیم. باید بگوییم مکتبی است که با استفاده از اصول درمانی خاص خود بر سلامتی و پیش گیری از امراض بیش از درمان آن ها تاکید می ورزد. و طبیعت افراد را در نظر می گیرد. به گونه ای که به عنوان مثال، مشخص می کند. تغذیه هر فرد بر اساس طبع و مزاج او باید تعیین گردد.

طب سنتی که نام دیگر آن «طب الصحه» است. دارای رشته های مختلفی بوده که در بسیاری از دانشگاه های ایران ارائه می شوند. و آگاهی از بازار کار این رشته و رشته های همایند آن احتمالا برای بسیاری از علاقه مندان به آن باید جالب توجه و خواندنی باشد. بنابراین؛ در این مقاله قصد داریم تا شما را با کم و کاست مباحثی پیرامون آن آشنا کنیم.

درباره رشته طب سنتی

طب سنتی در بردارنده مراحل پیش گیری تشخیص و درمان بیماری ها است. که گستردگی کاربرد آن شامل تمامی بیماری های جسمی روانی ذهنی و سایر اختلالات رفتاری و اجتماعی می گردد. در طی سالیان اخیر، با موفقیت در درمان بیماری ها، نگرش ها نسبت به طب مثبت تر شد. و با درخشش پزشکان جایگاه این عرصه به روال قبل بازگشت. به صورتی که پس از آن با تایید وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی این مکتب به عنوان رشته تحصیلی در یکسری از دانشگاه های علوم پزشکی در سراسر کشور به رسمیت شناخته شد.

اما پس از مخالفت برخی از صاحب نظران به این رویکرد پزشکی بدین معنا که به تنهایی قادر به درمان بیماری ها نیست. هم اکنون این رشته تحصیلی به عنوان تخصص در دانشگاه های علوم پزشکی تعریف شده است. به عبارت دیگر، جهت تحصیل در این رشته ابتدا داوطلبان می بایست مدرک پزشکی عمومی و یا تخصص بالینی به مدت ۷ سال اتخاذ نمایند. و برای اخذ تخصص وارد این رشته شوند.

گفتنی است. یکی دیگر از مسیرهای ورود به این رشته در مقطع کارشناسی ارشد می باشد. به گونه ای که شما با داشتن مدرک لیسانس در هر رشته ای می توانید از طریق شرکت در کنکور ارشد وزارت بهداشت و در رشته تاریخ علوم پزشکی که زیر شاخه ای از طب سنتی محسوب می شود. مشغول به تحصیل شوید. البته بد نیست در این زمینه از یک مشاور کنکور مشورت بگیرید.

انواع گرایش های رشته طب سنتی

رشته طب سنتی که اغلب با نام های دیگری از قبیل «طب غیر متداول» «طب جایگزین» و یا «طب مکمل» نیز شناخته می شود. در گرایش ها و زیر شاخه های زیر در دانشگاه های ایران ارائه می گردد:

رشته طب سنتی ایرانی

با تحصیل در این رشته شیوه های جدیدی را هم راستا با اصول پزشکی کلاسیک جهت پیش گیری و درمان بیماری ها به شما آموزش خواهند داد. اصول و ساختار این رشته، از عقیده برتری درمان های طب سنتی ایرانی در مقابل داروهای شیمیایی با عوارض جانبی حمایت می کند. اگر چه به عقیده برخی از متخصصان تنها به عنوان مکمل طب جدید شناخته می شود.

رشته طب چینی و مکمل

این رشته جزء یکی از رشته های نو ظهور و جدیدی است. که در دانشکده طب ایرانی واقع در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارائه و تدریس می شود. از جمله واحدهای درسی دانشجویان این دانشگاه، می توان به ماساژ درمانی، طب سوزنی، طب فشاری و مامایی اشاره نمود. گفتنی است. این دروس در درمان بیماری هایی مانند شب ادراری، اختلال خوردن، افسردگی و کمر درد، کاربرد ویژه ای دارند.

رشته داروسازی سنتی

از جمله مباحث و دروسی که دانشجویان این رشته با آن آشنا می شوند، بررسی نحوه تولید گیاهان دارویی است. به طوری که فارغ التحصیلان این رشته به تصحیح متون سنتی پزشکی با توجه به تحقیقات نوین و دانش جدید می پردازند. جهت تحصیل در این رشته متقاضیان می بایست ابتدا پس از اخذ مدرک دکترای داروسازی در آزمون ورودی مربوطه شرکت نمایند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند پس از گذراندن ۴۸ واحد درسی مجوز مشاغلی را به دست می آورند. که از جمله آن ها می توان به آموزش مسئولان فنی تولید کنندگان داروهای گیاهی، اصلاح منابع طب سنتی و تهیه دارو از آن ها و غیره اشاره نمود.

رشته تاریخ علوم پزشکی

با وجود محدودیت ورودی کم تر جهت تحصیل در این رشته و امکان شرکت در آزمون پس از دوره لیسانس به احتمال زیاد داوطلبان بیش تری نسبت به آن گرایش دارند. این رشته متشکل از چندین رشته به نام های طب ایرانی، داروسازی سنتی و اخلاق پزشکی است.

واحدهایی مانند «تاریخ علوم پزشکی دوره اسلامی» و «منابع کهن پزشکی» برخی از دروسی است. که در دانشگاه برای دانشجویان این رشته ارائه میگردد. لازم به ذکر است. دانشجویان این رشته ملزم به گذراندن ۳۲ واحد درسی بوده. و پس از فارغ التحصیلی می توانند در یکی از گرایش های مورد علاقه طبق واحدهای درسی گذرانده مشغول به فعالیت شوند.

پیرامون بازار کار رشته طب سنتی

بازار کار رشته طب سنتی علی رغم گسترش طب نوین کماکان در ایران به نحو مطلوبی ارزیابی می شود. به صورتی که افراد فارغ التحصیل در این رشته می توانند در کلینیک های طب سنتی معتبر و با دارا بودن مجوز مشغول به فعالیت شوند. علاوه بر آن، ممکن است. بسیاری از دانشگاه ها از دانش آموختگان این رشته استاد دانشگاه جذب نماید. هم چنین، شرکت های تولید کننده داروهای گیاهی، از دیگر مقاصدی هستند. که فارغ التحصیلان این رشته می توانند در جایگاه های شغلی مختلف استخدام شوند.

از آن جایی که کسب و کار در رشته طب سنتی و تجویز دارو بر اساس آن تقریباً با هیچ گونه عوارض جانبی و بیماری زا رابطه ای ندارد. می تواند در بین برخی از اقشار جامعه با استقبال خوبی روبرو شود. در زمینه درآمد این رشته می توان گفت که نوع فعالیت فرد تا حدودی تعیین کننده آن خواهد بود. به طور مثال قاعدتاً درآمد استاد دانشگاه با درآمد کارمند کلینیک متفاوت می باشد. از سوی دیگر، می توان گفت میزان رضایت مراجعان از نحوه کار پزشک پیرو مکتب طب سنتی تا حد زیادی میزان درآمد او را پیش بینی خواهد نمود.

مشاوره و انتخاب رشته تحصیلی

جالب است. بدانید که در بعضی موارد در صورت کسب امتیازات تجربه کافی و گذراندن دوره های دانش افزایی کسب و کار در این رشته می تواند با درآمدهای نجومی و بسیار زیاد همراه گردد. یکی از گزینه های شغلی مناسب که با درآمد زایی و کارایی نسبتا بالا در جامعه همراه است. تأسیس شرکت های عرضه کننده داروهای گیاهی و برندهای گوناگون می باشد. که درآمدهای نجومی را برای فعالان این عرصه رقم خواهد زد. بهره گیری از راهنمایی ها و توصیه های مشاور تحصیلی رایگان در مرحله انتخاب رشته و گرایش طب سنتی کمک ویژه ای را به داوطلبان این رشته خواهد کرد که در این زمینه مشاوره های استاد محمد موسوی را به شما عزیزان توصیه می کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *