روش صحیح مطالعه کتاب های درسی چگونه می باشد ؟

روش صحیح مطالعه کتاب‌های درسی چگونه می باشد ؟

ما در این مطلب می خواهیم برای شما روش صحیح مطالعه کتاب‌های درسی چگونه می باشد ؟ شرح بدهیم

مشاور کنکور تجربی به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید به موفقیت برسید

در این بروشور سعی بر این است که پس از آموزش روش صحیح مطالعه دانشجویان عزیز بتوانند از ابتدای سال تحصیلی، هدفمند و موثر به یادگیری دروس پرداخته و نتایج بهتری را از آن خود سازند. تا کنون روش‌های مختلفی جهت مطالعه کتاب‌های درسی توصیه شده است، یکی از بهترین روش‌های پیشنهادی روش pqrst است که یک تکنیک مفید موثر و سازمان یافته است .استفاده از این روش از آن جهت توصیه می‌شود که می‌تواند توانایی فراگیرنده را برای مطالعه به خاطرسپاری و یادآوری مطالب درسی افزایش دهد.

این روش که بر اساس حروف اول مراحل پنجگانه آن نامگذاری شده است. دارای مراحل زیر است. مرحله پیشخوانی اولین گام برای مطالعه کتاب درسی بررسی مقدماتی آن است .در این مرحله مطالب یک فصل برای دستیابی به یک دید کلی درباره موضوع و بخش‌های اصلی آن پیشخوانی می‌شود. پیشخوانی موجب درک بیشتر مطالب می شود چون ، طی مطالعه اجمالی و آگاهی کلی فرد از موضوع  مورد مطالعه اجزا کتاب و ارتباط آن با یکدیگر در نظر خواننده آن مفهوم بهتری پیدا می‌کند.

مرحله پیش خوانی شامل خواندن عنوان فصل ،خواندن سطحی مطالب یک فصل، تمرکز و توجه روی عناوین بخش های اصلی و فرعی کتاب، نگاه گذار به تصاویر و مثال ها به ویژه خواندن دقیق بخش خلاصه آخر فصل است. مرحله طرح سوال پس از خاتمه مطالعه اجمالی یک بخش، در این مرحله تعدادی از عناوین اصلی و فرعی قسمت های مورد مطالعه به سوال تبدیل می‌شود. در با در نظر گرفتن این مسئله که طرح سوال از محتوای درسی حس کنجکاوی و انگیزه یادگیری را در خواننده کتاب افزایش می دهد ،این امر باعث افزایش دقت و تمرکز فکری و درنتیجه سرعت و سهولت یادگیری می‌شود.

روش مطالعه صحیح:

عقیده روانشناسان عامل کنجکاوی موجب افزایش اشتهای ذهن برای یادگیری بیشتر می شود و در نتیجه چنانچه اطلاعات حاصله ناشی از پرسش‌های معینی باشد ، به راحتی ترکیب می‌شود و بیشتر در حافظه باقی می ماند . مرحله خواندن پس از مطالعه اجمالی و طرح سوالات برانگیزنده از عناوین کتاب درسی، قدم بعدی خواندن عمیق و دقیق محتوای درسی برای درک و فهم صحیح آن است . در این مرحله خواننده کتاب باید تلاش کند تا درباره آنچه که می‌خواند فکر کند و آن را با آموخته های قبلی خود مرتبط سازد. مرحله به خود پس دادن پس از خواندن دقیق مطالب، باید تلاش کرد تا ایده‌های اصلی محتوای مورد مطالعه بدون مراجعه به کتاب و از حفظ یادآوری شود .برای این کار یادگیرنده می تواند مطالب را به خود باز پس دهد.

باید تلاش کرد تا به پرسشهای مطرح شده در مرحله سوم پاسخ داده شود و در صورت عدم امکان پاسخ یابی برای آنها بازگشت مجدد به متن اصلی و تکرار خواندن ضروری است. در صورتی که قادر به بازگو کردن مطالب مطالعه شده در قالب کلمات و عبارات خود باشیم، می‌توانیم ادعا کنیم که آن مطالب را خوب یاد گرفته ایم. با استفاده از تکنیک به خود پس دادن، فاصله های خالی اطلاعات و خلا یادگیری افراد آشکار می شود و زمینه را برای سازماندهی مجدد مطالب در ذهن فراهم می سازد .به خود پس دادن مرحله مرور و تکرار فعالانه مطالب درسی است که اگر آن را به کار نبریم ، فراگیری فعال نداریم و علی‌رغم تلاش و صرف وقت برای خواندن در هنگام یادآوری مطالب به ویژه زمان امتحانات با مشکل مواجه می شویم.

نتیجه:

آموزش  نکات مشاوره ای باعث افزایش مهارت شما دانش آموزان  عزیز در برنامه ریزی ،کنترل بهتر زمان ،تست زنی و  به زدن تست صحیح  کمک میکند.
این اطلاعات باز می شود شما در زمان و مسیر کنکور بالاترین بازده را داشته باشید.
شما دانش اموزان باید تحقیق های بسیار زیادی برای انتخاب بهترین مشاوره داشته باشید اگر خواهان پیشرفت و ترقی در درس و آمادگی کامل برای کنکور باشید.

محمد موسوی و تیم پشتیبانی بسیار با تجربه ی ایشان در مسیر موفقیت شما را به نحوه احسنت همراهی و تجربه های خود را  به طور کامل در اختیار شما دانش آموزان عزیز قرار می دهند. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با استاد موسوی به صفحه ی  ایشان مراجعه کنید.
در آخر از شما می‌خواهیم که اگر سوال یا نظری دارید در انتهای همین مقاله  در قسمت نظرات سوالات خود را مطرح بفرمایید تا شخص استاد موسوی پاسخ آن‌ها را برایتان ریپلای کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *