فراموشی سر جلسه آزمون

فراموشی سر جلسه آزمون

فراموشی سر جلسه آزمون یکی از کابوس های داوطلبان بوده. بدین صورت که؛ برخی از داوطلبان هنگام مواجه شدن با سوالات، روش حل و پاسخ آن را فراموش می‌کنند. که در این حالت حتی ممکن است. به مدت ۱ دقیقه وقفه ای در مغز آنها جهت درک سوال و پاسخگویی به آن رخ بدهد. پس اگر شما هم داوطلبی هستید. که این مشکل را دارید. پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کرده. و تکنیک هایی که در ان معرفی شده است. را به دقت اجرا کنید.

فراموشی سر جلسه آزمون و راهکارهای مقابله با آن

برخی افراد حتی با اینکه آن تیپ سوالات را بارها دیده اند. و مبحث مربوطه را خوانده اند. اما گاهی در پاسخگویی به سوالات ساده نیز  دچار فراموشی می‌شوند.  پیش از هر توضیحی این را بدانید که فراموشی و از یاد بردن‌ مطالب در جلسه آزمون امری قابل حل میباشد. بنابرین افکار منفی را از خود دور کرده. و سعی کنید با ریشه یابی دقیق، آن را با تلاش خود زیر نظر مشاور کنکور تجربی حل کنید.

فراموشی سر جلسه آزمون و راهکارهای مقابله با آن

چه عواملی سبب فراموشی در جلسه آزمون میشود‌؟

این نکته را بدانید اگر از افرادی هستید. که فراموشی هنگام پاسخ گویی به سوالات به سراغتان می آید. قدم اول برای بر طرف کردن آن پیش از هر اقدامی ریشه یابی مشکل میباشد. پس شما ابتدا باید علت و ریشه این مشکل را با دقت پیدا کرده. و سپس راهکار های لازم‌ را برای حل آن به کار بگیرید. از عمده ترین مواردی که سبب فراموشی و از یاد بردن‌ مطالب در جلسه آزمون می‌شود:

۱)برنامه ریزی نادرست              ۲) عدم کنترل استرس

یکی از مهمترین عواملی که سبب از یاد بردن‌ مطالب هنگام آزمون می‌شود. برنامه ریزی نادرست و غیر اصولی میباشد. برنامه ریزی صحیح از مهم ترین مواردی است. موفقیت داوطلبان در کنکور سراسری است. را به همراه دارد. به نوعی می‌توان گفت اساسی ترین و همچنین تاثیر گذار ترین فاکتور در مسیر کنکور شما نیز میباشد.

نبودن چه چیزی  در برنامه ریزی ‌سبب فراموشی می‌شود؟

این عامل وجود بازه های زمان مرور و دوره در برنامه تحصیلی داوطلبان میباشد. البته به این نکته توجه داشته باشید. که مرور کردن در هر بازه زمانی از مسیر کنکور متفاوت است. برای مثال نحوه مرور و دوره شما در دوران طلایی نوروز، زمان امتحانات نهایی و دوران جمع بندی باهم متفاوت است. که شما باید زیر نظر یک مشاور تحصیلی تجربی آن ها را فرابگیرید. بنابرین داشتن مرور و دوره یکی از ویژگی های مهم  تثبیت مطالب در ذهنتان و جلوگیری از فراموشی است. مرور و دوره درس ها موجب تثبیت مطالب در ذهن و انتقال آنها به حافظه بلند مدت شما میشود. بنابرین داشتن مرور و دوره را برای جلوگیری از فراموشی بسیار پر اهمیت میباشد.

روش های صحیح مرور

1- خواندن خلاصه ها

بعداز یادگیری اولیه و خواندن یک مطلب خلاصه نویسی در برگه ای جدا و یا حاشیه نویسی در همان صفحه کتاب را فراموش نکنید. دقت کنید، که شما در این کار نباید تمامی مطالب را بنویسید بلکه باید نکات مهم، ترکیبی، پر سوال، دام های احتمالی در طراحی سوال و قسمت هایی که بیشتر از یاد میبرید را با جملات کوتاه یادداشت کنید. چراکه اینکار در تثبیت مطالب در ذهنتان و عدم فراموشی آنها مخصوصا در روز های نزدیک به امتحان بسیار تاثیرگذار است. در این مرحله می‌توانید علاوه بر خلاصه های دست نویس، از جزوات اساتید، منابع و کتاب های کمک آموزشی موجود در بازارهم استفاده کنید.

2- رمز گذاری

فراموش نکنید، که برای یادگیری عمیق و افزایش کارایی مغزتان در پردازش اطلاعات جدید باید مطالعه فعال داشته باشید. یعنی حین مطالعه مباحث مهم را شناسایی کرده. و نشانگذاری کنید. این روش به مرور سریع شما کمک بسیاری می‌کند. همچنین می‌توانید مطالبی که فراموش می‌کنید. یا حفظیاتی که بصورت چند موردی و شمارشی هستند. را برای خود رمزگذاری کنید. که اینکار به کمی خلاقیت شما نیز نیاز دارد.

3- مورد دوم استرس

یکی دیگر از عواملی که زمینه فراموشی مطالب را برایتان فراهم می‌کند. کنترل نکردن استرس است. بسیاری از دانش آموزان علاوه بر روز قبل از آزمون در آغاز آزمون و توزیع سوالات دچار استرس زیادی می‌شوند. این را بدانید اگر شما با استفاده از تکنیک های کنترل کردن استرس ( می‌توانید به مقاله مربوط به مدیریت استرس و اضطراب مراجعه کنید. ) استفاده نکرده و آرامش خود را باز گردانی نکنید. مطالب زیادی که برای مطالعه و یادگیری آنها زحمت کشیده اید، از ذهنتان فراموش می‌شود. که اینکار یعنی به باد رفتن تمامی تلاش ها و زحمات!  بنابرین دست از نگرش های منفی برداشته. و به محض تشدید استرس آن را کنترل کنید؛ چند نفس عمیق بکشید. و سوال های بعدی را بررسی کنید.

چند تکنیک طلایی مقابله با فراموشی

چند تکنیک طلایی مقابله با فراموشی

1)برنامه ریزی صحیح

همانطور که گفته شد. نداشتن برنامه ریزی صحیح و مرور از مهم ترین عوامل فراموشی سر جلسه آزمون و امتحان است. بنابرین سعی کنید در انتخاب مشاور تحصیلی خود دقت کرده. و فردی ماهر، با تجربه و توانمند را انتخاب کنید.

2) مطالعه صحیح

برای این که از فراموشی مطالب جلوگیری کنید. باید برای هر مبحث الگو و طبقه بندی منظمی در ذهن خود داشته باشید. برای این کار مطالعه فعال و پویا را هرگز فراموش نکنید. دانش آموزانی که در هنگام مطالعه فارغ از هر درسی فقط به حفظ مطالب می‌پردازند. پاسخ سوال هارا به سختی به یاد می‌آورند. بنابرین پیشنهاد ما به شما این است. که در این مرحله حاشیه نویسی و خلاصه نویسی داشته باشید. تا هنگام مرور به آنها رجوع کرده. و مروری مفید داشته باشید. این روش سبب درک عمیق مطالب، انتقال آن به حافظه بلند مدت و تثبیت آنها در ذهن نیز می‌شود.

مقاله مهم راه غلبه بر ترس و استرس قبل از کنکور را حتما بخوانید.

3) تست زنی

هرچقدر در بازه های زمانی مختلف مخصوصا در مباحث پر تکرار کنکور و پر اهمیت تست بیشتری بزنید. با انواع مختلف سوالات آشنا شده. تسلط شما در مباحث بیشتر می‌شود. و کمتر دچار فراموشی مباحث می‌شوید. همچنین افزایش مهارت شما در تست زنی باعث بالا رفتن اعتماد به نفستان می‌شود. که همین امر بهترین نتایج را در آزمون ها برایتان به دنبال داشته. و در نهایت سبب می‌شود. تا با انرژی و انگیزه بیشتری به تلاشتان ادامه می‌دهید.

4) قرار دادن خود در شرایط آزمون

سعی کنید، در هفته های منتهی به آزمون به ویژه در ماه های پایانی خود را بیشتر در شرایط آزمون دادن قرار دهید. اینکار ضمن آشنایی شما با نقاط ضعف و قوت خود سبب کسب مهارت در آزمون دادن نیز میشود. نکته مهم این تکنیک این است. که چه در آزمون هایی که در منزل از خود میگیرید. و چه آزمون های آزمایشی که شرکت میکنید. اسیر دام طراح سوالات نشوید.

بررسی های انجام شده از کنکور سال های اخیر نشان می‌دهد. الگو چیدمان خاص سوالات انحصارا برای قفل کردن ذهن، از یاد بردن مطالب و کلافگی داوطلبان میباشد. بطوری که طراحان تعدادی سوال چالش بر انگیز و دشوار را پشت سرهم قرار میدهند. تا استرس و درنتیجه حواس پرتی و شما را سر جلسه بالا ببرند. اگر شما در آزمون های آزمایشی و یا آزمون کنکور خود در چنین شرایطی قرار گرفتید. سعی کنید در قدم اول آرامش خود را حفظ کرده. چند نفس عمیق بکشید. و این را بدانید که اگر سوالی بسیار سخت و چالش برانگیز است. برای همه این گونه میباشد. و تنها شما نیستید، که اینگونه اید.

راهکار ما به شما این است. که وقتی دچار فراموشی سر جلسه می‌شوید. به هیچ وجه روی سوال نمانید. و سعی کنید سوالات بعد تر برسی کرده. و با آرامش به آنها پاسخ دهید. تشخیص سوالات سخت و آسان و اولویت بندی پاسخگویی به آنها و قرار نگرفتن در دام طراح از مهم ترین راهکارها در اینگونه شرایط ها میباشد.

5) نداشتن خواب کافی

یکی از علل فراموشی سر جلسه آزمون و امتحان، کمخوابی است. برخی افراد بر این باورند. که با بیدار‌ ماندن بیش از حد و درس‌خواندن می‌توانند بهترین تراز و درصد را کسب کنند. آنها متوجه نیستند، که با این کار صرفا انرژی و تمرکز خود را پایین آورده. و ذهن خود را خسته می‌کنند. بنابرین خواب کافی و منظم را شب جلسه آزمون فراموش نکنید.

و در آخر:

این را بدانید فراموشی مطالب درسی آنهم در کنکور و سر جلسه مشکلی عام و رایج است. که بیشتر دانش‌آموزها با آن روبرو می‌شوند. این اتفاق در هر شرایطی و برای هر رده سنی ممکن است اتقاق بیفتد. این را بدانید رعایت همین راهکار ها میتواند عادات بد شما را تغییر بدهد. استرس و اضطرابتان را کمتر کرده. و در نهایت زمینه را برای موفقیت و سربلندی  شما فراهم کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *