چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟

چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟

ما در این مطلب می خواهیم برای شما چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟ را شرح بدهیم .

بازه ها و زمان مرور چگونه باشد؟

یکی از خصوصیات برنامه ریزی خوب داشتن بازه های مروری به موقع و به جا می باشد.
این یک امر کاملا طبیعی است که،مطلبی را که در چند وقت گذشته خوانده اید در حال حاضر آن را به یاد نیاورید و دچارفراموشی شوید, با مرور مطالب باید آن را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت انتقال دهیدتا برای مدت زمان طولانی تری در آن بماند.

تفاوت حافظه کوتاه مدت و بلند مدت

فراموشی امری طبیعی است که برای همه انسان ها رخ می دهد .چون انسان دارای حافظه می باشد که بخشی از آن حافظه کوتاه مدت و بخشی از آن را حافظه بلند مدت تشکیل می دهد.
یکی از تفاوت‌های میان این دو حافظه میزان ظرفیت آنهاست حافظه بلند مدت ظرفیت و محدودیتی ندارد اما حافظه کوتاه مدت به اطلاعات وارد شده کمتر از ۲۴ ساعت می پردازد .
پس وقتی نگاهی به مطالعه به فعالیت هاو کارهای روزانه خود بیندازیم متوجه خواهیم شد ,اگر بعد از ۲۴ ساعت مروری بر اندوخته های خود نداشته باشیم از حافظه مان پاک میشوند.

بهتر است حتما راه انتقال اطلاعات درسی به حافظه بلند مدت را هر چه سریع تر یاد بگیرید

چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟

زمان و بازه های مروری چه موقع باشند ؛

بازه زمانی اول

یکی از زمان هایی که شما باید روی اطلاعات کسب کرده خود مرور داشته باشید، بعد از پایان برنامه ریزی خود در آخر شب است.
باید به اندازه 15 دقیقه الی نیم ساعت پایان برنامه خودرا به مرور اختصاص دهید .

دومین بازه مروری

صبح روز بعد قبل از شروع برنامه جدید زمان دومین مرور شماست.
اول صبح زمانی که بعد از یک خواب کافی مغز شما زمان مناسب برای طبقه بندی اطلاعات دریافتی را داشته است، موقع مناسبی برای مرور مطالب روز قبل می باشد.

سومین بازه مروری

بازه سه روز یکبار ،مطالبی که در سه روز گذشته مطالعه کرده اید باید بعد از ۷۲ ساعت آنها را مرور کرده و بازیابی کنید.

چهارمین بازه مروری

پایان یک هفته، اگر برنامه خود را از روز شنبه آغاز کرده اید می توانید بازه مروری یک هفته خود را به جمعه های آخرهفته انتقال دهید و درس یک هفته گذشته را در آخرین روز برنامه خود مرور کنید.

پنجمین بازی مروری

یک ماه پس از پایان سی روز باید خلاصه ای از مطالب یک ماه گذشته را مرور و بازیابی کنید,
البته این به شرطی است که چهار بازه قبل را رعایت کرده باشید.

ششمین بازه مروری

بعد از گذشت سه ماه، حتماً باید بعد از گذشت ۹۰ روز مطالب را از اول مرور کنید, این کار را با زدن تست بیشتر انجام دهید.
اگر ۵ بازه مرور قبلی که گفته شد راه به نحو احسنت رعایت کنید خواهید دید که در بازه مروری ششم کار بسیار راحتی برای انجام دادن دارید و دیگر مرور زمان زیادی را از شما نخواهد گرفت و حتی با گرفتن یک آزمون از خود میتوانید این مرور را انجام دهید.

چگونه مطالب درسی را مرور کنیم؟

به چه شکلی درس ها را مرور کنیم؟

برای دروسی مانند ریاضی، فیزیک و مسائل شیمی بهتر است خلاصه ای از فرمول ها را در دفترچه جداگانه داشته باشید که در مواقع نیاز به جای گشتن کتاب، به دفترچه خلاصه خود رجوع کنید و بامطالعه آن مطالب را برای خود بازیابی کنید.

قطعاً در مرحله اولیه مطالعه خود تعدادی تست از مطالب خوانده شده زدید و تست های غلط و همچنین تست های نکته دار و پیچیده را برای خود علامت دار کرده‌اید, برای بازه های مروری آخر هفته و ماهی یکبار توصیه می شود تست های علامت دار خود را بار دیگر حل کنید.

چگونه به سادگی درس هایمان را سریع تر بخوانیم تا در ذهن خود مرور شود.

برای درس مانند زیست شناسی به هیچ عنوان خلاصه برداری نکنید ولی میتوانید هنگام مطالعه کتاب درسی و درسنامه نکته ها و قید های آن را علامت دار کنیدو هنگام مرور بیشتر به این قسمت ها توجه کنید.

همچنین هنگام تست زدن باید توجه داشته باشید حتی در صورت زدن تست درست پاسخنامه آن را بخوانید.

برای مرور لغات ادبیات، زبان و عربی توصیه می شود به صورت مشق شب آن را در برنامه خود قرار دهید, یعنی هر روز ۳۰ الی ۴۵ دقیقه از مطالعه خود را به خواندن لغات اختصاص دهید و در بازه های مروری گفته شده در بالا از آنها تست بزنید.

برای بخش حفظیات دروس مانند حفظیات شیمی، فیزیک و معارف میتوانید ضمن علامتدار کردن بخش های مهم در کتاب،از انها خلاصه ای تهیه کنید.

مرور برای داوطلبانی که در آزمون های آزمایشی شرکت می کنند به چه شکل باشد؟

به دانش آموزانی که در کنکورهای آزمایشی شرکت می کنند توصیه می شود دو الی سه روز قبل از روز آزمون را به مرور به شکل تورق سریع،مطالعه خلاصه ها وزدن تست های علامت دار خود اختصاص دهند.

هنگام مرور به چه قسمت هایی از کتاب درسی توجه کنیم؟

با توجه به سخت شدن سوالات و دقت طراحان کنکور سراسری به اشکال، فعالیت ها و خودآزمایی های کتاب حتماً چه هنگام مطالعه و چه هنگام مرور به این موارد توجه ویژه ای داشته باشید.

یکی دیگر از راه های تثبیت کردن اشکال در ذهن کشیدن آن است, می توانید چند بار شکل ها را بکشید و یا شکلی که خود رسم کرده اید به دیوار اتاق فضای مطالعه خود نصب کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *