رتبه مورد نیاز برای رشته روانشناسی چند است؟

رتبه مورد نیاز برای رشته روانشناسی چند است؟

ما در این مطلب می خواهیم برای شما رتبه مورد نیاز برای رشته روانشناسی چند است؟ را شرح بدهیم.

 معرفی رشته روانشناسی و مشاوره:

 امروزه در جوامع مختلف همه افراد نیازمند کسانی هستند که مسیر درست را به آنها نشان دهند اما بساری از افراد تصور می‌کنند که اگر حفره‌های ذهنیشان را برای کسی بازگو کنند متحمل آسیب بیشتری خواهند شد  یا به آنان برجسب جنون و دیوانگی خواهند زد

 افکار عمومی جامعه ایران با قضاوت های غیر منصفانه  مسیر روجوع به روانشناس و مشاور را ناهموار کرده است

علت این تصور غلط چیست؟

چه عواملی سبب می‌شود که ما به روانشناس مراجعه کنیم؟ 

در ابتدا باید در پیرامون عواملی که باعث می‌شود  به مشاور یا روانشناس مراجعه کنیم صحبت کنیم.

در اوایل سال ۱۹۲۰ میلادی علم روانشناسی بسیار در دنیا مورد توجه قرار گرفت.روانشناسان در آن زمان بر این باور بودند که برآمدگی و فرورفتگی های جمجه انسان که با چشم قابل دیدن و با دست قابل لمس بودند نشان دهنده خصوصیات روحی هر فرد است و با توجه به این برآمدگی ها و فرو رفتگی ها خصوصیات روحی افراد را واکاوی می‌کردند این باور ها تا به جایی ادامه پیدا کرد که روانشناسی بنام( دکتر گییل )که خود مبدع این نظریه بود کتابی در این باره به چاپ رساند و اسم این علم را فرنولوژی نامیده شد .

دکتر گییل, 27ناحیه را بر روی جمجه مشخص کرده بود که هر کدام از این ناحیه را یکی از رفتارهای شخص میدانست.وقتی بر روی 100نفر این رفتارها را آزمایش کرد بر این باور بود که این برآمدگی ها و فرو رفتگی های جمجه بی دلیل نیست و قطعا باید دلیلی داشته باشد. عده ی زیادی از این نظریه استقبال کردند ولی افراد زیادی نیز به استهزا وی پرداختند تا آنجایی که چندسال بعداز آن این نظریه به طور کامل رد و ساقط گردید اما این پایان کار نبود چرا که این نظریه در عین مضحک بودن باعث ایجاد نظریه های جدید درمورد علم روانشناسی شد.

بسیاری از روانشناسان بعداز دکتر گییل بر روی رفتارهای افراد تحقیقات خود را شروع کردند اما دریافتند که رفتارهای هرشخص میتواند رابطه ای با روح آنها داشته باشد اما نمیتواند دلیلی بر وجود فور رفتگی ها و برآمدگی های جمجه باشد طوری که وقتی فردی فوت میشد جمجه او را مورد بررسی قرار میدادند تا دریابند که این افراد در زندگی روزمره خود دچار چه حوادث مشکلات یا شادی یا هر هیجانی شده اند.

روانشناسی و روانکاوی
روانشناسی و روانکاوی

بیماری جسمی چه نوع ارتباطی با بیماری روحی دارد؟

همانطور که می دانید بیماری های جسمی افراد رابطه مستقیمی با بیماری‌های روحی آنها دارد 

برای مثال اگر فردی دچار مشکلات گوارشی شده باشد  ممکن است صرفا بیماری جسمی نباشد چرا که  افسردگی و مشکلات روحی نیز می‌تواند سبب مشکلات گوارشی گردد و بسیاری دیگر از مشکلات جسمی نظیر سر درد چشم درد و مشکلات دیگر شود. امروزه بدلیل فشار های روحی روز افزون اکثر مشکلات جسمانی افراد ناشی از  مشکلات روحی آنهاست. 

متاسفانه مشکلات روحی در جامعه ما به طرز عجیبی نادیده گرفته می شوند و افراد برای درمان مشکلات جسمی خود که اغلب ریشه در مشکلات روحی آنها دارد به درمان جسم  میپردازند و مشکلات روحی را درمان نمیکنند.

با کمال تعجب امروزه همچنان باورهای نادرستی درمورد علم روانشناسی وجود دارد و افراد در مقابل مراجعه به روانشناس و مشاور موضع می‌گیرند و گاهی مراجعه به روانشناس و مشاور را نوعی توهین به خود می‌دانند.

سالانه در سراسر دنیا شاهد موارد بسیار زیادی از خود آزاری هستیم.  مهمترین نوع خود آزاری، خودکشی است.خود کشی نوعی خود آزاری است که حاصل تاریک شدن فضای ذهنی فرد ونابود شدن کور سوی امید در تفکر اوست .

اما راه نجات وی این است که یا خود یا یک فرد در مقام روانشناس یا مشاور بتواند وی را وادار به آن کند که در یک تصمیم آنی روح و روانش را از تاریکی خارج کند.

یک تصور غلط در ایران وجود دارد و آن این است که درمان به پیشگیری اولویت دارد و  زمانی که بیماری ایجاد شد بفکر درمان ای افتند؛حال آنکه اگر پیشگیری را اولویت قرار دهند می‌توانند از پیدایش بیماری جلوگیری کنند و طبق آن جمله معروف (پیشگیری بهتر از درمان است) چرا که درمان بسیار هزینه بر تراست . 

بیماری جسمی چه نوع ارتباطی با بیماری روحی دارد؟
بیماری جسمی چه نوع ارتباطی با بیماری روحی دارد؟

حال این سوال مطرح است که آیا باید به سیاهی برسیم تا به مشاور یا روانشناس مراجعه کنیم؟ 

خیر  چراکه طبق مطالب گفته شده باید علاج واقع را قبل از وقوع کرد و مشکلات را قبل از پیچیده شدن حل کرد.

علم روانشناسی مدت کوتاهی است که مورد توجه قرار گرفته است و به آن اهمیت داده می‌شود اما با نگاه به سال‌های  ١٣٨٠ تا ١٣٩٠  در خواهیم یافت که علم روانشناسی بسیار محجور بوده است  اما امروزه با تغییر نگاه و تصور افراد به علم روانشناسی بستری مناسب برای پیشرفت آن فرآهم نموده اند که دانش آموختگان رشته تجربی نیز بتوانند در رشته روانشناسی ادامه تحصیل دهند.

 آیا همه دانشگاه ها رشته روانشناسی را ارائه می‌کنند؟ 

بدلیل اینکه روانشناسی یکی از برترین رشته های زیرشاخه انسانی است پس قطعاً در تمامی دانشگاه‌ها ذی ربط  ارائه خواهند شد. 

اما لازم به ذکر است که رشته روانشناسی و مشاوره در اکثر شعب دانشگاه های پیامنور حتی بدون کنکور نیز قابل ثبت نام است.چراکه در سالهای گذشته در سراسر کشور متقاضیان این رشته افزایش یافته اند

 محدوده ی رتبه مورد نیاز برای قبولی در رشته روانشناسی چیست؟ 

قطعا برای ورود به دانشگاه های برتر روزانه نیاز به کسب رتبه بالا خواهید داشت 

اما برای ورود به دانشگاه‌های  رتبه‌های دو یا سه میتوانید  رتبه های پایین تری نیز کسب کنید. 

اما برای پذیرش در دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور و  می‌توانید  بر اساس سوابق تحصیلی در یکی از رشته های روانشناسی و مشاوره، وارد دانشگاه شوید.

اگر بخواهیم در مورد رتبه ها بیشتر صحبت کنیم ,در دهه های گذشته پذیرفته شدن در رشته های مشاوره و روانشناسی بسیار مشکل بود اما امروزه بسیار راحتر و ساده تر شده است.

اگر در رشته انسانی باشید رتبه مورد نیاز در منطقه یک در سال1400 تا رتبه 2000بوده است

در منطقه دو تا رتبه 4000بوده است و در منطقه سه تا رتبه 3000بوده است.

اما در رشته تجربی شما میتوانید تا رتبه 30000در دانشگاه های روزانه پذیرفته شوید.

باید اضافه کنیم هرساله دانشگاها ظرفیت خود را افزایش یا کاهش میدهند که این رتبه ها قابل تغییر است.

بنظر شما آیا با شروع از آبان و آذر برای کنکور احتمال موفقیت وجود دارد؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *