معرفی رشته داروسازی

معرفی رشته داروسازی

رشته داروسازی یکی دیگر از رشته های پرطرفدار و محبوب میان داوطلبان تجربی میباشد. که در این مقاله سعی داریم. بطور کامل درباره این رشته، مدت تحصیل و بازارکار آن بپردازیم.

معرفی کلی درباره رشته داروسازیمعرفی رشته داروسازی

تحصیل در این رشته در ابتدا بصورت دکترای عمومی و در صورت تمایل و علاقه دانشجو مقطع بعدی دکتراي تخصصي میباشد. تحصیل در این رشته در مقطع دکتراي عمومي ۶ سال و بعد از ارائه پایان نامه و دفاع که آخرین واحد این رشته میباشد. فارغ التحصیلان موظف هستند. که دوران طرح خود را به مدت دوسال بگذرانند. رشته داروسازی به شناخت دارو در هر زمینه‌ای از قبیل عملکرد شیمیایی دارو، ساختار آن، مکانیسم اثر، مصرف بالینی، تداخلات، موارد منع مصرف و مورد مصرف می‌پردازد.

داروسازی مناسب چه کسانی است؟

برای یادگیری دروس این رشته فرد باید علاقه زیادی به اینگونه دروس حفظی داشته باشد. داشتن تمرکز بالا و حافظه قوی در کنار علاقه بسیار مهم است.

  • توانایی سروکار داشتن با دروس حفظی
  • تسلط به زبان انگلیسی
  • صبر و حوصله در گذراندن دوره طولانی تحصیل
  • علاقه به تحقیق و پژوهش و کشف ساختار های جدید
  • مهارت بازار یابی و فروش
  • روابط عمومی بالا

واحد های درسی به چه صورت است؟

برخلاف تصوری که وجود دارد. این رشته بطور کامل مرتبط با علم شیمی نیست! بلکه فقط دروس پایه آن را دارد. ( مانند سایر رشته های علوم پزشکي ) که به عنوان پیش نیاز در نظر گرفته می‌شوند. این رشته دارای 212 واحد است. که شامل دروس عمومی، دروس علوم پایه (مثل: آناتومی، فیزیولوژی، ایمنی شناسی، میکروب شناسی، ژنتیک و…)، دروس تخصصی و پایان نامه می شوند. ازجمله دروس تخصصی آن می توان به فارماکولوژی، فارماکگنوزی، فارماسیتوتیکس، دارو درمان، دبیوفارماسی و دررمان شناسی کارآموزی مقدماتی، کارآموزی در عرصه داروخانه شهری، بیمارستانی و صنعت اشاره کرد.

گرایش‌های این رشته در مقطع تخصص

از جمله گرایش‌های تخصصی این رشته نیز می‌توان به شیمی دارویی، فارماکولوژی، داروسازی بالینی، فارماسیوتیکس، سم شناسی و… اشاره کرد.

وظایف یک داروساز در محیط کار!

اینکه یک فارمسیست چه وظایفی دارد. بسته به محیطی که در آن فعالیت می‌کند متفاوت است. برای مثال در بیمارستان به عنوان مسئول امور دارویی بیمارستان، مسئول داروخانه و مسئول فنی داروخانه و نظارت بر نحوه تجویزهای دارویی پزشکان برای بیماران بستری به عنوان داروساز بالینی کار می‌کنند.

اگر واجد شرایط باشند. و داروخانه تاسیس کنن و یا به عنوان مسئول فنی در یک داروخانه فعالیت کنند وظایفی مثل: بررسی علمی و فنی نسخه ارائه شده، راهنمایی و مشاوره بیماران در مورد مقدار، زمان و فاصله‌ی مصرف داروها، نسخه خوانی، مشاوره های پوستی و دادن روتین پوست برای هر مراجعه کننده، عوارض جانبی تداخلات و ادامه یا قطع مصرف آن ها، ساخت داروهای ترکیبی و اطمینان از مناسب بودن داروهای تجویزی متناسب با وضعیت بیمار اشاره کرد.

وظایف یک داروساز در محیط کار!

مزایای رشته داروسازی

  1. نسبت به رشته های دیگر ارتباط کمتری با بیمار دارد.
  2. در دوران تحصیل کشیک و شیفت های طولانی مدت مانند رشته پزشکي ندارد.
  3. با داشتن مدرک دکترای عمومی می‌توانید مشغول به کار شده، یا بطور مستقل خودتان داروخانه تاسیس کنید.
  4. طول دوران تحصیل آن نسبت به پزشکي کوتاه تر و حجم دروس آن نیز کمتر است.
  5. گستره وسیع شغلی با درآمد بالا

معایب داروسازی چیست؟

  1. داشتن درس های حفظی گسترده
  2. امکان وجود اشتباه و بی دقتی در نام داروها، کاربرد و عوارض آنها
  3. جمع آوری امتیاز برای تاسیس داروخانه

بازار کار و درآمد داروسازی چگونه میباشد؟

فارغ التحصیلان این رشته بعد از گرفتن مدرک دکترای حرفه ای داروسازی باید به مدت دوسال در مناطق محروم خدمت کنند‌‌. پس از گذراندن این دوسال می‌توانند در داروخانه های  شهر مورد نظر می‌توانند کار کنند. اگر در داروخانه استخدام شوند. می‌توانند به عنوان مشاور داروساز و مسئول فنی داروها فعالیت کنند. اگر در بخش دولتی استخدام شوند. حقوق ثابت و مشخصی را دریافت خواهند کرد.

همچنین در کارخانه های آرایشی بهداشتی، صنایع داروسازی، امور اجرایی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هم موقعیت شغلی برای داروسازان وجود دارد. برای ورود به بازار کار، علاوه بر آشنایی با مهارت‌های تخصصی داروسازی رشته مورد نظر باید با سایر مهارت‌های فردی هم آشنایی داشته باشید. در حقیقت، این مهارت‌های فردی هستند. که یک شخص را از میان رقبا متمایز می‌کنند. در به روز رسانی علم و اطلاعات و سبب موفقیت او در زمینه‌ها و موقعیت‌های شغلی می‌شوند. چنین مهارت‌هایی سبب تعامل بهتر فرد می‌شود. درکل این رشته به شرط داشتن توانمندی، علم و مهارت شما میتواند آینده خوبی برایتان رقم زده. و درآمد بالایی برایتان داشته باشد.

بازار کار و درآمد داروسازی چگونه میباشد؟

برسی قبولی های رشته داروسازی کنکور 1401

  • منطقه 1:
    دانشگاه علوم پزشکي شيراز  _ رتبه 815/ دانشگاه علوم پزشکي مشهد _رتبه 1355/ دانشگاه علوم پزشکي تبريز _ رتبه 352/ دانشگاه علوم پزشکي گيلان _رتبه 1369
  • منطقه 2: دانشگاه علوم پزشکي اردبيل _ رتبه  2500/ دانشگاه علوم پزشکی تهران : رتبه  283/ دانشگاه علوم پزشکی يزد: رتبه 2951/ دانشگاه علوم پزشکي همدان _ رتبه 2282
  • منطقه 3: دانشگاه علوم پزشکي شهید بهشتی _ رتبه 883/ دانشگاه علوم پزشکي زنجان_ رتبه 2714/ دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس: رتبه 2633/ دانشگاه علوم پزشکي اروميه: رتبه 1672

برسی قبولی های رشته داروسازی کنکور 1401

ما در این مقاله سعی کردیم. تا با توضیحاتی جامع در مورد رشته پرطرفدار داروسازی، بیان مزایا و معایب، بازار کار و آینده شغلی، گرایش های این رشته توضیحاتی به شما ارائه دادیم. امیدواریم شما بهترین انتخاب را با آگاهی داشته باشید. فراموش نکنید. که انتخاب رشته کنکور یعنی انتخاب آینده!!  بنابراین زندگی و آینده شغلی و تحصیلی شما بسیار ارزشمند است. شما نباید این امر بسیار مهم را دست هر کسی بسپارید.

مهارت و تجربه اهمیت بالایی در انتخاب رشته کنکور تجربی به شیوه صحیح و دقیق دارد. موسسه کنکور پزشکي با مدیریت استاد محمد موسوی با تجربه ای درخشان در سالیان متمادی برای هر چه موفقیت شما در انتخاب رشته کنکور در خدمت شماست. برای رزرو مشاوره کنکور و انتخاب رشته می‌توانید با ما تماس بگیدید.

4 دیدگاه دربارهٔ «معرفی رشته داروسازی»

  1. سیده آیدا حسینی

    توضیحاتتون عالی بود👌

  2. زهره مهدوی

    دستتون درد نکنه مثل همیشه مفید بود

  3. فائزه موسوی

    عالیه این رشتها محالن😢
    ایشالا ب کمک استاد برامون بگیره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبطی که شاید برای شما جالب باشد