معرفی رشته میکروبیولوژی

معرفی رشته میکروبیولوژی

میکروبیولوژی یکی از رشته های پرطرفدار در رشته تجربی است و تعدادی از دانش‌آموزان و داوطلبین کنکور علاقه به تحصیل در رشته میکروبیولوژی را دارند.
دانش آموزانی که علاقه مند به تحصیل در رشته میکروبیولوژی می باشند باید اطلاعات کافی از این رشته و دانشگاه هایی که این رشته را ارائه می دهند داشته باشند تا بتوانند انتخاب رشته خوبی انجام بدهند.

مشاور تحصیلی تجربی محمد موسوی در خدمت شماست تا به سوالات پاسخ دهد.

بدیهی است سوالاتی سحن داوطلبین کنکور را درگیر کند به تعدادی از این سوالات توجه کنید:

  • آیا رشته میکروبیولوژی آینده‌ای دارد و بازار کار آن در کشور وخارج از کشور چگونه است؟
  • تعداد دروس تخصصی عمومی در رشته میکروبیولوژی و تعداد واحد آن؟
  • آیا در رشته میکروبیولوژی امکان ادامه تحصیل وجود دارد وتا چه مقطعی ارائه می شود؟

رشته میکروبیولوژی چه گرایش هایی دارد؟

علم میکروبیولوژی گرایشی از علم زیست شناسی است که وظیفه بررسی و مطالعه میکروارگانیسم ها را بر عهده دارد و در این علم ارتباط میکروارگانیسم ها با خودشان و همچنین با موجودات عالی تر مانند انسان ها و حیوانات و گیاهان مورد بررسی قرار می‌گیرند. گرایشهای مختلف این علم مواردی است که برای شما در ادامه خواهیم گفت.

گرایش میکروبیولوژی پزشکی

در این گرایش میکروب هایی که برای انسان بیماری زا هستند و چگونگی فعالیت بررسی می شود.
البته این گرایش بخش کوچکی از علم میکروبیولوژی را برای خود اختصاص می دهد چراکه از میان میکروب های شناخته شده فقط حدود ۱۷۰ نوع میکروب بیماری زا هستند و بقیه میکروبها که تا کنون شناخته شده اند میکروب های مفید می باشند.

گرایش میکروبیولوژی غذایی

بسیاری از مواد غذایی مثل ماست یا پنیر به یاری میکروب ها تولید می شوند.

گرایش میکروبیولوژی صنعتی

از میکروب های مفید برای تولید مواد صنعتی مانند اسید ها و کمپوست میکروبی( تهیه کود به یاری مواد زاید و زباله ها) استفاده می‌شود و از میکروب ها در رفع آلودگی های محیط زیست استفاده می شود دسته میکروبیولوژی که با میکروارگانیسم ها( موجودات ریز ذره بینی) سر و کار دارند دو جنبه مهم دارند یکی مبارزه با میکروارگانیسم های خطرناک و بیماری زا که حیات انسانها حیوانات و گیاهان را به خطر می‌اندازد و میکروبیولوژیست با شناسایی روش و مسیر ایجاد بیماری ها می توانداین مسیر را متوقف کرده واز چرخه و سیر بیماری جلوگیری کندو جنبه دیگر استفاده بهینه و مناسب از این میکروارگانیسم ها جلوگیری از ضرر و زیان هایی که میکروارگانیسم ها می توانند به حیات انسان ها دام ها و نباتات وارد کنند بحث می کنند.

معرفی رشته میکروبیولوژی

میکروبیولوژی یا زیست شناسی سلولی مولکولی

بعضاً رشته میکروبیولوژی را با عنوان زیست شناسی سلولی مولکولی نام می‌برند و حتی بعضی از قسمتهای دفترچه آزمون سراسری سازمان سنجش آموزش کشور از این رشته با عنوان زیست شناسی سلولی مولکولی یاد شده است و به همین خاطر تعدادی از داوطلبان آزمون سراسری فکر می کنند که رشته میکروبیولوژی همان رشته علوم سلولی مولکولی است و موقع انتخاب رشته با مشکلاتی رو به رو می شوند.

علم میکروبیولوژی مادر علوم سلولی مولکولی است زیرا وقتی در مورد فیزیولوژی سلول ( به اصطلاح چگونگی کار کردن و سوخت و ساز داخل سلول)
صحبت می‌شود در واقع ساختار سلول به عنوان یک میکروارگانیسم مورد بررسی قرار می گیرد اما این باعث نمی شود که دو رشته فوق را یکی بدانیم چون علوم سلولی مولکولی از حیطه فعالیت های بیرونی میکروب خارج شده و وارد فعالیت های درونی آن می شود در حالی که در علم میکروبیولوژی تاثیرات بیرونی میکروارگانیسم ها مطالعه می شود.

مثلاً در علم میکروبیولوژی نگاه می کنید که میکروارگانیسم ها مورد نظر شما چند نوع بیماری ایجاد کرده و از روی آثار بیماری حدس میزنید میکروارگانیسمی را که بررسی می کنید چه نوع میکروبی است.

بازار کار

میکروبیولوژیست میتواند در سازمان ها و مراکزی مانند سازمانهای حوزه بهداشت و درمان، آزمایشگاه پاتولوژی، میکروب شناسی بیمارستان ها، پژوهشگاه های نفت ومراکز تحقیقاتی، صنایع غذایی و دارویی، کشاورزی ،محیط زیست، استخدام شود. به خاطر ارتباط زیاد میکروبیولوژی با صنایع مختلف و کاربردش موقعیت های شغلی متنوع و زیادی برای میکروبیولوژیست ها وجود دارد.
البته کسانی که تحصیلات عالی داشته باشند در وضعیت بهتری در این بازار کار برخوردار خواهند بود.

درآمد و حقوق

حقوق این افراد در شرکت های کوچک به طور متوسط بین یک میلیون تومان تا ۵ میلیون تومان است و در شرکتهای بزرگ بین ۳ الی ۶ میلیون تومان می باشد.

رشته میکروبیولوژی در دانشگاه های سراسری، آزاد و غیر انتفاعی که با معیار صرفا سوابق تحصیلی سنجیده می شوند ارائه می‌شوند.

  • آیا از روند انتخاب رشته دانشگاها آگاهی دارید؟
  • آیا می‌دانید علایق و توانمندی ها در انتخاب رشته ی صحیح نقش دارد؟
  • آیا از استعداد های شغلی و رشته مورد علاقه خود آگاهی دارید؟
  • آیا فرصت شغلی رشته های مورد نظر و مورد علاقه خود را می شناسید؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات و رفع بهامات و بالا بردن اطلاعات خود درباره رشته مورد علاقه تان نیازمند به مشورت با شخصی با اطلاعات کافی و خبره در انجام انتخاب رشته کنکور تجربی می باشید.
برای رزرو انتخاب رشته کنکور تجربی با مشاور برتر کشور محمد موسوی به روش SWOT به صفحه ی انتخاب رشته ی ایشان رجوع کنید.

5 دیدگاه دربارهٔ «معرفی رشته میکروبیولوژی»

  1. کمند موسوی

    ببخشید، میکروبیولوژیست ها میتونن‌ مثل‌پرستارها به سادگی در بیمارستان مشغول به کار بشن. منظور من اینه که هر بیمارستانی همون طور که به پرستار احتیاج داره به یک میکروبیولوژیست هم احتیاج داره؟؟

  2. زهرا عبادی

    استاد من شنیدم که کسی زیست سلولی مولکولی یا همون میکروبیولوژی رو بخونه میتونه بعدا دبیر زیست بشه درسته؟؟؟؟

  3. مریم انوری‌فر

    رشته خوبیه ممنون بابت توضیح🌹

  4. کیمیا بارانی

    استاد واقعا اگه علاقه داشته باشیم و مشغول به تحصیل بشیم در این رشته به نظرتون میتونیم وارد بیمارستان بشیم و موفق باشیم؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبطی که شاید برای شما جالب باشد